#1794 – Fourteen Pictures from Frankfurt Airport’s Besucherterrasse

ENGLISH

Posts in the A Weekend In Geneva series:
1. Introduction
2. Part I: The Flights
3. Part II: Geneva

***

During my weekend trip to Geneva in late July, I had an 8-hour of transit at Frankfurt Airport on my way to Geneva. It was raining in Frankfurt that day so I did not really feel like going to the city. Consequently, I had to find something to do to kill the time. And so I decided to visit the Besucherterrasse (the Visitors’ Terrace) in Terminal 2.

Visitors' terrace at Frankfurt Airport

The Besucherterrasse of Frankfurt Airport

Unlike Schiphol Airport’s Panorama Terrace which access is free of charge, I had to pay a small fee of €3 to enter this Besucherterrasse (You see, there are only few things I can dislike from Schiphol!).

It was quite a windy day today, but nonetheless I still enjoyed my time a lot there. I stayed there for about over an hour where I, of course, took a lot of plane pictures :mrgreen: . Here are fourteen of them.

BAHASA INDONESIA

Posting-posting dalam seri A Weekend In Geneva:
1. Introduction
2. Part I: The Flights
3. Part II: Geneva

***

Di perjalanan akhir pekanku ke Jenewa akhir Juli lalu, aku harus transit selama 8 jam di Bandara Frankfurt di perjalanan keberangaktanku ke sana. Hari itu hujan turun di kota Frankfurt yang menyebabkanku malas untuk pergi ke kotanya. Tetapi ini berarti aku jadi harus menemukan suatu aktivitas untuk membantuku melewatkan waktu ini dong ya. Dan jadilah aku mengunjungi Besucherterrasse (Teras Pengunjung) di Terminal 2.

Visitors' terrace at Frankfurt Airport

Besucherterrasse di Bandara Frankfurt

Tidak seperti Bandara Schiphol yang mana akses ke Panorama Terrace-nya gratis, aku harus membayar biaya akses sebesar €3 (sekitar Rp 45.000,-) untuk masuk ke Besucherterrasse (nah kan, cuma sedikit hal saja yang bisa tidak kusukai dari Schiphol!).

Hari ini cukup berangin di terasnya, tetapi toh aku masih menikmati waktuku di sana. Aku menghabiskan sekitar satu jam lebih dimana, jelas, aku mengambil banyak foto pesawat, huahaha :mrgreen: . Di atas adalah empat belas di antaranya.

#1774 – Frankfurt in 10 Pictures

ENGLISH

In late June, I did my second ever Avgeek Weekend Trip where I stayed over night in the city of Frankfurt. In my post about that trip, I did not write anything about this stay. It was mainly because, well, there was nothing particularly very interesting from there to share here. However, of course I took a few many pictures during this time period. So for this overnight stay to, at least, not be forgotten, here are ten of those pictures 😉 .

BAHASA INDONESIA

Di akhir bulan Juni, aku pergi dalam rangka Avgeek Weekend Trip-ku yang kedua dimana aku menginap satu malam di kota Frankfurt. Di posting-ku tentang perjalanan ini, aku sama sekali tidak menceritakan apa pun dari masa tinggalku disana. Secara umum sih ini karena, yah, tidak ada yang amat menarik yang bisa kuceritakan disini sih, haha. Tapii, jelas dong disana aku mengambil beberapa banyak foto. Jadilah supaya setidaknya masa tinggalku ini tidak terlupakan begitu saja, di atas aku bagikan sepuluh foto di antaranya 😉 .

#1603 – Photo Tales (22)

ENGLISH

Here are a few left-over photos from my super impromptu weekend trip to London last month to watch Wimbledon.

Photo #44a and #44b

Kuala Lumpur Express

Kuala Lumpur Express

After the ferry departed from Hoek van Holland at 10 PM and while the sky was still bright enough, obviously I decided to go out to the open deck to enjoy the view of the busy Port of Rotterdam. And at one point I saw the above-pictured big container ship entering the port.

Upon reading the name (Kuala Lumpur Express), naturally I assumed this ship to probably come from Port Klang in Kuala Lumpur. And boy that would have been an extremely long journey from Malaysia to the Netherlands with a SHIP!! 😆 But then after she ship passed, I saw this on the stern of the ship:

... from Hamburg

… from Hamburg

Okay, so probably this ship did not come from Kuala Lumpur after all as she might have just sailed from, well, Hamburg in Germany, haha 😆

Photo #45

Abellio Greater Anglia

Abellio Greater Anglia

To get from Harwich to London Liverpool Street station in England, I took the train service provided by the Abellio Greater Anglia train operator. And look at their logo in the above-picture cart. Does it look very familiar?? 🙂

p.s: for people not familiar with the Netherlands, that is exactly the same logo of the Dutch Railway company (Nederlandse Spoorwegen/NS), the biggest train operator in the Netherlands.

BAHASA INDONESIA

Berikut ini beberapa foto ekstra dari perjalanan akhir pekanku ke London yang dadakan banget bulan lalu untuk menonton Wimbledon.

Foto #44a dan #44b

Kuala Lumpur Express

Kuala Lumpur Express

Setelah ferinya berangkat dari Hoek van Holland jam 10 malam dan mumpung langitnya masih cukup terang, jelas aku memutuskan untuk keluar di dek terbukanya untuk menikmati pemandangan sibuknya Port of Rotterdam. Dan di satu waktu aku melihat sebuah kapal kontainer besar di foto di atas yang akan memasuki area pelabuhannya.

Ketika membaca namanya (Kuala Lumpur Express), jelas aku mengasumsikan kapal ini mungkin berangkat dari Port Klang di Kuala Lumpur. Dan wow itu adalah sebuah perjalanan yang super amat jauh kan ya dari Malaysia ke Belanda dengan KAPAL LAUT!! Huahaha 😆 Tetapi kemudian setelah kapalnya lewat, aku melihat ini buritan kapalnya:

... from Hamburg

… dari Hamburg

Oke, jadi ada kemungkinan kapalnya nggak datang dari Kuala Lumpur sih karena mungkin saja ia baru tiba dari, hmm, Hamburg di Jerman, haha 😆

Foto #45

Abellio Greater Anglia

Abellio Greater Anglia

Untuk pergi dari Harwich ke Stasiun London Liverpool Street di Inggris, aku menaiki layanan kereta yang dioperasikan oleh Abellio Greater Anglia. Dan lihat deh logo perusahaannya di foto di atas. Terlihat mirip dengan sesuatu kah?? 🙂

p.s: bagi yang tidak familier dengan Belanda, logonya sama persis dengan logonya perusahaan Kereta Api Belanda (Nederlandse Spoorwegen/NS), operator kereta api terbesar di Belanda.

#1523 – Photo Tales (16)

ENGLISH

A couple of weeks ago, I had to go to Den Haag for my Japan visa application. And for that day I decided that it would be more efficient if I worked for half a day in Den Haag with my laptop. The plan was to go to the Japan embassy in the morning, then found a cafe somewhere for work, and then came back to the embassy in the afternoon.

Here are three photos from that beautiful day in Den Haag.

Photo #31

Such a beautiful day in Den Haag, and this bike

Such a beautiful day in Den Haag, and this bike

No word needed 😆

Photo #32

I decided to work in a cafe, I felt so urban

I decided to work in a cafe, I felt so urban

I found a cafe and I worked like this, 😆 .

Photo #33

Somewhere in Den Haag

Somewhere in Den Haag

Such a beautiful day it was!

BAHASA INDONESIA

Dua minggu yang lalu, aku harus pergi ke Den Haag untuk mengurus aplikasi visa Jepangku. Dan untuk hari itu aku merasa bahwa hariku akan lebih efisien apabila aku bekerja setengah hari di Den Haag dengan laptopku. Jadi rencananya adalah paginya aku akan ke kedutaan Jepang, kemudian setelah mencari sebuah kafe dimana gitu untuk bekerja, dan lalu kembali ke kedutaan Jepang siang/sorenya.

Nah, berikut ini tiga foto dari hari yang indah banget itu di Den Haag.

Foto #31

Such a beautiful day in Den Haag, and this bike

Benar-benar sebuah hari yang indah di Den Haag, dan sepedanya

Tidak perlu dilukiskan dengan kata-kata ya 😆

Foto #32

I decided to work in a cafe, I felt so urban

Aku memutuskan untuk bekerja di sebuah kafe, aku merasa modern banget deh

Aku menemukan sebuah kafe yang oke dan bekerja seperti ini, 😆

Foto #33

Somewhere in Den Haag

Di suatu sudut kota Den Haag

Memang hari itu indah banget!

#1416 – Photo Tales (9)

ENGLISH

This is a special edition of the Photo Tales series since the photos were all from my recent Day Out Trip. Without further ado, here they are…

Photo #16

A KLM's Boeing 777-300 ER reg. PH-BVK approaching Schiphol Airport after flying from Buenos Aires

A KLM’s Boeing 777-300ER reg. PH-BVK approaching Schiphol Airport after flying from Buenos Aires

The Muiderslot Castle was located not that far away from Amsterdam Schiphol Airport. So there were many airplanes passing the castle upon approaching Schiphol. When I was walking around the castle a little bit after the guided tour, I caught this one: a KLM’s Boeing 777-306ER reg code PH-BVK. After some research, at this time apparently she was coming back to Amsterdam from Buenos Aires, Argentina, as flight KL 702. She was about one hour behind schedule.

p.s: Later on that evening, she was flying as KL 835 to Denpasar/Bali (via Singapore) from Amsterdam 😛 .

Photo #17

In the Netherlands, even the cows are sunbathing.

In the Netherlands, even the cows are sunbathing.

In the Boerengolf game (the Farmers’ Golf), we had to play between the cattles as well in the farm. And by cattles I mean cows and horses. At one point (it was the hole #8 game if I was not mistaken), the challenge was basically playing the ball through some cows (something that we, thankfully, managed to do successfully without having to piss any of the cows off by, for example, accidentally hit them with the ball, lol 😆 ).

Anyway, as I said too, it was really hot that day. And apparently, in the Netherlands, not only the people who like to do sunbathing when the weather is like this, the cows do too! 😯

BAHASA INDONESIA

Ini adalah edisi spesial dar rangkaian posting Photo Tales karena foto-foto di posting ini aku ambil dari perjalanan Day Out-ku baru-baru ini. Mari kita langsung mulai saja…

Foto #16

A KLM's Boeing 777-300 ER reg. PH-BVK approaching Schiphol Airport after flying from Buenos Aires

Sebuah pesawat Boeing 777-300ER beregistrasi PH-BVK milik KLM sedang mendekati Bandara Schiphol setelah terbang dari Buenos Aires

Kastil Muiderslot terletak tidak jauh dari Bandara Schiphol Amsterdam. Yang mana artinya ada banyak pesawat yang terbang melewatinya ketika sedang mendekati Schiphol. Nah, ketika aku sedang berkeliling mengelilingi kastilnya setelah tur, aku menangkan pesawat ini: sebuah Boeing 777-306ER milik KLM dengan kode registrasi PH-BVK. Setelah sedikit riset setelahnya, ternyata pesawat ini sedang kembali ke Amsterdam setelah terbang dari Buenos Aires, Argentina, sebagai penerbangan KL 702. Ia terlambat sekitar satu jam hari ini.

p.s: Malamnya, pesawat ini terbang sebagai KL 835 menuju Denpasar/Bali (via Singapura) dari Amsterdam loh 😛 .

Foto #17

In the Netherlands, even the cows are sunbathing.

Di Belanda, bahkan sapi-sapi juga suka berjemur loh

Di permainan Boerengolf (Golf Petani), kami harus bermain di antara binatang ternak di farm-nya. Dan dengan binatang ternak maksudku adalah sapi dan kuda. Nah, di salah satu hole-nya (hole nomor 8 kalau nggak salah), salah satu tantangannya adalah memainkan bolanya melewati beberapa ekor sapi (sesuatu yang, untungnya banget, berhasil kami lakukan dengan sukses tanpa harus membuat marah satu dari beberapa sapinya dengan, misalnya, tidak sengaja memukul bola dan bolanya mengenai sapinya, huahaha 😆 ).

Anyway, seperti yang aku bilang, hari itu panas banget. Dan ternyata, di Belanda nggak cuma para manusia saja loh yang suka berjemur sinar matahari, bahkan sapi-sapinya juga suka! 😯

#1410 – Photo Tales (8)

ENGLISH

Photo #14

Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station

In the month of June I had quite many meetings in Utrecht so naturally I had to travel with train quite a lot as well. There is no direct train from Delft to Utrecht so I have to make one transfer. Actually I can transfer in either Den Haag Centraal Station or Rotterdam Centraal Station. But for some reasons I kinda like to transfer in Rotterdam more than Den Haag, hahaha 😆 . Anyway so here is a picture of Rotterdam Centraal Station in the afternoon.

Photo #15

The still closed stores in Utrecht

The still closed stores in Utrecht

Yesterday morning I had another meeting in Utrecht at 10:00. However, I arrived at Utrecht Centraal Station a little bit too early (at around 9:30) so I decided to walk around a little bit (Utrecht Centraal Station is connected to a mall and outside of the mall is the main shopping discrict of Utrecht as well). But then apparently everything was still closed (well, obviously 😛 ), haha 😆 .

BAHASA INDONESIA

Foto #14

Rotterdam Centraal Station

Stasiun Rotterdam Centraal

Di bulan Juni aku menghadiri banyak meeting di Utrecht jadi tentu saja sebagai akibatnya aku harus banyak bepergian dengan kereta juga. Nah, ceritanya tidak ada kereta langsung dari Delft ke Utrecht jadi aku harus transit satu kali. Sebenarnya ada dua pilihan untuk transit: transit di Den Haag Centraal atau di Rotterdam Centraal. Nah entah kenapa aku lebih suka transit di Rotterdam deh daripada di Den Haag, hahaha 😆 . Ngomong-ngomong, foto di atas adalah foto Stasiun Rotterdam Centraal di siang hari.

Foto #15

The still closed stores in Utrecht

Toko-toko yang masih tutup di Utrecht

Kemarin pagi aku ada sebuah meeting lagi di Utrecht jam 10 pagi. Kebetulan aku tiba di Stasiun Utrecht Centraal agak terlalu awal (sekitar jam 9:30). Jadilah aku memutuskan untuk jalan-jalan sebentar dulu (Stasiun Utrecht Centraal terkoneksi dengan sebuah mall yang mana di luar mall-nya adalah area pusat perbelanjaan di tengah kota Utrecht gitu deh). Tetapi ternyata toko-tokonya masih pada belum buka dong (ya iya lah ya, huahaha 😆 ).

#1407 – Photo Tales (7)

ENGLISH

Photo #12

A green polder

A green polder

This photo of a polder was taken while I was doing my evening jog last weekend. Speaking of jogging, two reasons make it perfect for jogging in the summer in the Netherlands, and the reasons why I love it: (1) the day is longer so even though it was 9 PM while I took this picture, well, you can see it is still bright; (2) the temperature is not too hot nor too cold. Just perfect!

Photo #13

A box of Indonesian jasmine teabags

A box of Indonesian jasmine teabags

Last week, I finished the tea that I bought last month as a substitute for coffee (speaking of which, my coffee-no-more attempt has been going on really strongly btw 😉 ). So I needed a new box and last week I felt like I wanted a different kind of tea. It happened that in the weekend I went to the orientalmarkt and I immediately got the idea to look for some Indonesian tea. I found a few (the options weren’t as diverse as Chinese tea though; but still (much) better than nothing, I guess, haha 😆 ) and in the end I decided to buy this one box of “Kepala Djenggot” jasmine tea (which was made in Solo btw, haha 😆 ).

And this tea made me realize that I had not had jasmine tea in a really long time I think! Well, probably except the one time I bought teh botol Sosro a few months ago. 😛

BAHASA INDONESIA

Foto #12

A green polder

Polder berwarna hijau

Foto sebuah polder ini aku ambil ketika sedang jogging malam-malam akhir pekan yang lalu. Ngomongin jogging, dua alasan yang membuat jogging di musim panas di Belanda itu mengasyikkan banget, dan alasan mengapa aku menyukainya, adalah: (1) siangnya panjang jadi walaupun sudah jam 9 malam ketika aku mengambil foto ini, yah, bisa dilihat kan bahwa suasananya masih terang; (2) temperatur udaranya juga nggak panas-panas amat ataupun dingin-dingin amat. Pas!

Foto #13

A box of Indonesian jasmine teabags

Satu kotak teh melati celup buatan Indonesia

Minggu lalu, teh yang aku beli bulan lalu sebagai pengganti kopi habis (ngomong-ngomong, upaya untuk tidak minum kopiku sejauh ini berlangsung dengan sukses loh btw 😉 ). Jadilah aku membutuhkan satu kotak lagi dan minggu lalu aku merasa ingin minum jenis teh yang berbeda. Kebetulan akhir pekan yang lalu aku pergi ke orientalmarkt dan langsung deh aku mendapat ide untuk mencari teh Indonesia. Aku menemukan beberapa (pilihannya sendiri sih nggak sebanyak teh dari China; tapi masih mending daripada nggak ada sama sekali lah ya, haha 😆 ) dan akhirnya aku memutuskan membeli satu kotak teh melati “Kepala Djenggot” ini (yang mana dibuatnya di Solo loh ternyata btw, haha 😆 ).

Dan teh ini membuatku sadar bahwa sudah lama banget ya semenjak terakhir kali aku minum teh melati! Eh, kecuali satu waktu dimana aku membeli teh botol Sosro beberapa bulan yang lalu sih. 😛