#2447 – A Warm Weekend Story

ENGLISH

So just last week I shared how it had been freezing in the Netherlands that a lot of bodies of water froze where many people went skating on them. And now, just literally one week after that, the weather has turned around completely where it has been sunny and warm with temperature in the high teens (Celsius); basically like a good late Spring day. Oh well, you know, the story of typical Dutch weather this really is, haha…

I can’t believe that this was just last week

Of course this is nice, btw, as this allows many outdoor things to be possible again. Though, my tennis club was closed until Thursday this week due to the lingering snow and ice. I played some tennis with a friend this Sunday, and understandably the club was busy! Haha.

Speaking of tennis, the Australian Open is concluded this weekend, with Novak Djokovic claiming yet another title in Melbourne while Naomi Osaka claiming her fourth grandslam title there. It is, of course, great to see the continued dominance of the Big Three in men’s tennis, but on the other hand it is a little bit worrying than no other younger players are able to consistently challenging them at the grandslam. It surely feels regeneration isn’t happening there. Meanwhile, Naomi Osaka is clearly the best hard-court player in the women’s tour right now. It is so much fun to watch her bossing game on court. Though, it is clear she is taking a page of Venus and Serena Williams’ playbook already where she appears to play a relatively limited schedule. This could certainly be “interesting” for the ranking as doing so is actually making it difficult for herself to reach the number 1 ranking, while her game clearly is for now, haha.

Anyway, yeah that’s it for now. Not much to write indeed but right now I just feel like I want to write something here, haha πŸ™‚ .

BAHASA INDONESIA

Baru saja kan minggu lalu aku ceritakan tentang cuaca yang super dingin di Belanda dimana banyak badan air yang membeku saking dinginnya dan banyak yang memanfaatkannya untuk ice-skating. Dan sekarang, hanya beneran cuma seminggu setelahnya, cuaca di sini sudah berbalik total loh dimana belakangan ini cerah dan suhunya hangat banget di angka belasan tinggi (Celsius tentunya); ya kayak hari baik di akhir musim semi gitu lah. Yah, ya gitu deh yang namanya cuaca di Belanda memangnya, haha…

Rasanya nggak percaya juga kalau ini tuh minggu lalu

Tentu saja ini mengasyikkan lah ya, karena banyak aktivitas outdoor yang jadi dimungkinkan lagi. Walaupun klub tenisku harus ditutup sampai hari Kamis kemarin sih karena salju dan es yang masih belum sepenuhnya mencair kemarin. Aku bermain tenis dengan seorang teman hari Minggu ini, dan tidak mengherankan klubnya sibuk banget! Haha.

Ngomongin tenis, turnamen Australian Open berakhir di akhir pekan ini, dengan Novak Djokovic memenangi gelarnya di Melbourne lagi dan Naomi Osaka memenangi gelar grandslam keempatnya. Tentu saja menakjubkan ya melihat dominasi Big Three di tenis putra, tapi di sisi lain menurutku kok ini agak mengkhawatirkan juga ya dimana tidak ada pemain-pemain lain yang lebih muda yang bisa menantang mereka secara konsisten di level grandslam. Sementara itu, Naomi Osaka jelas adalah petenis terbaik di permukaan keras di tur putri. Seru banget melihat permainannya yang agresif di permukaan ini. Hanya saja jelas ia mengikuti jejak strategi Venus dan Serena Williams dimana ia nampak memainkan jadwal yang cukup ramping. Ini tentu saja akan membuat “menarik” peringkat di tur puti karena jadwal demikian membuat dirinya sendiri lebih sulit untuk mencapai peringkat 1 dunia, dimana sebenarnya permainannya ada di level itu, haha.

Anyway, yah segini aja sih untuk sekarang. Nggak banyak yang bisa aku tulis memang tapi barusan ini rasanya kok ingin posting apa gitu di sini, hahaha πŸ™‚ .

4 Comments Add yours

  1. niee says:

    pasti enak banget ya suhu di belasan derajat itu, gak dingin banget dan gak panas, pas πŸ˜€

    1. zilko says:

      Iya kalau belasan memang enak Niee πŸ˜€

  2. Cuaca cerah tuh mood booster buatku ko… lgsg semangat beraktifitas diluar πŸ™‚

    1. zilko says:

      Sama banget Tha! Kalau cuaca cerah trus matahari bersinar gitu memang bikin semangat dan bertenaga ya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s