#2432 – Recent Tennis Stories

ENGLISH

So what’s new? Well, nothing really, haha, as with all the COVID-19 restrictions my life has pretty much been in quarantine. So there is less variety and, hence, less interesting thing to write down here.

Anyway, last week the extra restrictions which had been enacted since the beginning of the month were lifted. But as I shared back then, to me the effect of those extra restrictions was minimal in the first place; only my tennis lesson that got affected as doubles play was banned so temporarily we switched to singles training once every two weeks. Now that those restrictions are lifted, we are officially back to the regular format. However, somehow two of the other guys in my group got injured during that time; so practically the singles format stays for my lesson for awhile.

Speaking of tennis, last week the last tour-level tennis tournament in 2020 was played, that was the ATP Finals in London. Even after a few months in with the temporary COVID-19 procedure, the no crowd restriction still felt quite “strange”, somehow. There were a lot of great points and tense, exciting moment; and there was no crowd cheering/adding into the atmosphere. Don’t get me wrong, btw, I truly understand and support the decision to play those tournaments behind close doors because of COVID-19. It is just that as a regular tennis fan, naturally I am tempted to compare those tournaments with regular time, haha…

Speaking of tennis tournament, it turns out that 2021, at least the start of it, still looks uncertain at this point. The Australian Open that traditionally is held in January is a little bit in question with the Australian government’s decision to not let players enter Australia before January while still having to quarantine for two weeks upon arrival. So yeah, we will see how it ends up then. Hopefully they can resolve it soon…

BAHASA INDONESIA

Apa aja nih yang baru? Yaa, nggak ada juga sih, haha, karena dengan restriksi-restriksi COVID-19 kan hidupku bisa dibilang jadi seperti dikarantina jangka panjang ya, haha. Tidak banyak varietas aktivitas sehingga ya tidak banyak hal menarik yang bisa kuceritakan di sini.

Anyway, minggu lalu restriksi-restriksi ekstra yang diberlakukan mulai awal bulan ini sudah diangkat. Tapi seperti yang aku bilang waktu itu, untukku efek dari restriksi-restriksi ini cenderung minimal sih; hanya les tenisku saja yang terpengaruh karena permainan ganda dilarang dalam restriksi-restriksi itu sehingga sementara lesnya beralih ke format tunggal tetapi satu kali setiap dua minggu. Dengan diangkatnya restriksi-restriksi ekstra ini, lesnya kembali ke format biasanya deh. Namun, dua teman sekelas lesku cedera dong di waktu itu; jadilah praktis format tunggalnya bertahan deh untuk grupku.

Ngomongin tenis, minggu lalu turnamen tenis level-tur tahun 2020 yang erakhir dimainkan, yaitu turnamen tutup tahun ATP Finals di London. Ternyata setelah beberapa bulan tenis dimainkan dengan prosedur COVID-19 sementara, restriksi tanpa penontonnya masih tetap terasa “aneh” nih. Ada banyak poin yang dimainkan dan momen-momen menegangkan dan seru, tetapi tidak ada penonton yang menyorakinya/menambah kemeriahan atmosfer stadionnya. Eh jangan salah tangkap ya, aku memahami dan mendukung keputusan untuk memainkan turnamen-turnamen itu tanpa penonton kok, ya manalah lagi pandemi kan ya. Cuma sebagai fans reguler, wajar lah ya untukku membandingkan turnamen-turnamen ini dengan sebagaimana biasanya, haha.

Ngomongin turnamen tenis, ternyata tahun 2021, setidaknya awal tahunnya, masih nampak tidak pasti nih sekarang. Australian Open yang biasanya dimainkan di bulan Januari mendapatkan sedikit masalah karena keputusannya pemerintah Australia untuk tidak mengizinkan pemain tenis masuk ke Australia sebelum bulan Januari sementara mereka masih diharuskan dikarantina selama dua minggu setelah tiba di sana. Ya kita lihat saja deh bakal bagaimana perkembangannya. Mudah-mudahan solusi dari blunder ini bisa segera ditemukan yah…

2 Comments Add yours

  1. niee says:

    Iya australia emang ketat banget ya ko aku baca di beritanya. Karena mereka udah hampir 0 kasus kan, makanya masih menutup diri banget

    1. zilko says:

      Iya Australia memang ketat banget Niee. Ini Australian Opennya masih belum jelas ya karena urusan aturan perbatasan dan izin masuk plus karantinanya ini. Padahal turnamennya dijadwalkan main 1,5 bulan lagi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s