#2376 – A Sunny Weekend in Madrid

ENGLISH

I have mentioned it a little bit some time ago, I went to Madrid for a weekend trip in mid-February. And as I said back then, I was really glad I went on this trip because the weather in Madrid was perfect! Meanwhile in the Netherlands, it was storming that weekend, lol 😆 .

Sunny Madrid

I had been to Madrid twice before, in fact the last one wasn’t too long ago (only in November 2018). And so this made me feel really relaxed on this trip as I didn’t feel like I had to always be on my feet to explore the city. And I have to say this was a really nice feeling!

Plaza Mayor in Madrid

Having said that, I happened to stay at an area I had never been at in Madrid so this trip still had a little element of adventure. The area was in the east of Madrid where I stayed really close to the Plaza de Toros, which was a bullring in the shape of a colosseum. It was quite cool (though I did not go inside, haha).

Plaza De Toros

Because the weather was nice, of course I went to the Retiro Park. And unsurprisingly a lot of people had the same idea and so the park was quite crowded today, haha. But the crowdedness was still fine actually. Anyway unlike in November 2018, this time around the Palacio di Cristal (the Crystal Palace) in the park was opened for public. There was a queue to enter (because a crowd control measure was implemented to not make the palace too crowded inside) but luckily I didn’t have to wait long. Actually I had entered the palace during my first visit to Madrid but somehow I didn’t mention it here back then, haha.

Palacio di Cristal in Madrid

I then walked around the Old City area, which was as crowded as it had always been, haha. You know, the weather was nice and it was a Saturday, so no surprise there!

Yeah, there is not much more that I’d like to share here, as this really was such a really relaxing weekend trip for me 😀 . So I guess I’ll just leave it at that and ends this post here 😛 .

BAHASA INDONESIA

Sudah aku sempat aku sebutkan belum lama yang lalu, aku pergi ke Madrid untuk sebuah perjalanan akhir pekan di pertengahan Februari. Seperti yang kubilang waktu itu, lega rasanya aku pergi dalam perjalanan ini karena cuaca di Madrid enak banget! Sementara itu di Belanda malah sedang hujan badai dong akhir pekan itu, haha 😆 .

Madrid yang cerah

Aku sudah pernah ke Madrid dua kali sebelumnya, dan yang terakhir kali adalah belum lama yang lalu (baru di bulan November 2018). Dan jadilah ini membuatku merasa santai kali ini karena aku tidak merasa harus memaksimalkan waktuku untuk menjelajahi kotanya. Dan perasaan begini ini asyik juga loh!

Plaza Mayor di Madrid

Walaupun begitu, kebetulan aku menginap di area di Madrid yang belum pernah aku kunjungi sebelumnya sehingga masih ada unsur petualangan di perjalanan kali ini. Area ini berada di sebelah timur kota Madrid dimana aku menginap di dekat Plaza de Toros, yang mana adalah sebuah area adu banteng yang mana bangunannya berbentuk koloseum. Keren deh (walaupun aku tidak masuk sih, haha).

Plaza De Toros

Karena cuacanya enak, jelas aku pergi ke Taman Retiro. Tidak mengherankan banyak yang berpikiran serupa sehingga hari itu tamannya lumayan ramai, haha. Tapi keramaiannya masih oke-oke aja sih sebenarnya. Ngomong-ngomong, tidak seperti di kunjunganku di bulan November 2018, kali ini Palacio di Cristal (Istana Kristal) di tamannya dibuka untuk umum. Pengunjung harus mengantri dulu untuk masuk (jumlah pengunjung di dalamnya dibatasi agar tidak terlalu ramai) tetapi untungnya aku tidak harus mengantri lama. Sebenarnya aku sudah pernah masuk ke dalamnya di kunjungan pertamaku ke Madrid dulu sih, tapi entah mengapa ini tidak aku tuliskan di blog ini, haha.

Palacio di Cristal di Madrid

Setelahnya aku berjalan-kaki ke area Kota Tua kotanya, yang mana sebagaimana biasanya selalu ramai banget, haha. Ya tahu kan, cuacanya memang lagi enak, hari Sabtu pula!

Ya begitu deh, tidak banyak memang yang bisa kutuliskan dari perjalanan kali ini di sini. Memang karena di perjalanan aku aku sungguh bersantai-santai saja, haha 😀 . Jadi posting ini aku akhiri di sini saja yah 😀 .

8 Comments Add yours

  1. Yance says:

    BAgus yaa kota Madrid ko…tapi sekarang semua lagi kena wabah covid19..udah gak napsu liat2 tiket pesawat ke mana pun. Diem di rumah ajaa…hehehe. Stay safe…

    1. zilko says:

      Iya, Madrid asyik koanya. Ah iya banget ini! Mau bikin rencana trip jadi gak nafsu juga, selain itu nggak tahu juga kan kapan bisa perginya lagi! Sementara ini memang lebih baik nggak kemana-mana dulu ya. Yang penting virusnya mesti dikalahkan dulu!

  2. Becks says:

    Great photos! I love Madrid, but seeing your photos makes me want to go back already!

    1. zilko says:

      Thank you! Madrid is a very lovely city indeed, I’d also like to go back there! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s