#2349 – Some Recent Stories

ENGLISH

I have mentioned it before, though; but again, it has been cold in Europe. Especially in the last two weeks or so where it feels like at one point the temperature just dropped! Yeah, to me the temperature drop felt so “apparent” especially because of New York weekend trip at the end of October. Before the trip, the temperature was still normal. I expected New York to be quite cold but it turned out that there it was actually still warmer than Europe at that point. Then the temperature drop took place when I was back from the trip.

Anyway, actually my aunt and uncle were in Amsterdam for the last one week or so as part of their one month trip in Europe (plus Morocco). They didn’t stay with me but we had a chance to meet for a dinner, at least. Though, unfortunately I couldn’t spend more time with them because … I had already planned a weekend trip this weekend!

As my Instagram followers (@azilko) have known, this weekend I went to … Toulouse in France! I would say this was my “real” trip to Toulouse as seven years ago I was only there for like two hours while waiting for our flight to Nice, and last year I was even only transiting at the airport so it didn’t count, haha. Toulouse was fun! Especially that I decided to visit Aeroscopia, a must-visit museum for an avgeek! Haha πŸ˜› . I will share the story of this weekend trip a little bit later.

With Air France’s Concorde reg F-BVFC in Toulouse

Ah, and one more thing, speaking of avgeek, in the past week or so, I have been hooked with the game Airlines Manager! Damn, it was really addictive (to me) as I got to manage my own “airline”, including asking for a loan, leasing/buying the planes, and also creating a weekly schedule. What made it more fun to me was that I could choose to do the scheduling the “hard” way, i.e. trying to mix the routes and planes up while still maintaining a consistent daily schedule. Well, just kind of like in real life, haha.

It is so much fun; though, it can’t be good news for this blog as it definitely takes some time away πŸ˜›

BAHASA INDONESIA

Sudah aku sebutkan yang lalu, sih; tapi kusebutkan lagi ah, akhir-akhir ini Eropa dingin. Terutama dua minggu belakangan ini dimana rasanya ada suatu titik waktu dimana temperaturnya tiba-tiba jatuh gitu! Dan bagiku pribadi penurunan ini terasa sangat “kontras” dikarenakan perjalanan akhir pekanku ke New York akhir Oktober yang lalu. Sebelum perjalanan ini, suhu udara masih normal di sini. Aku kemudian menyangka New York bakalan dingin tapi ternyata di sana malah masih lebih hangat dibandingkan Eropa pada waktu itu. Dan ketika aku pulang, temperatur di Belanda tiba-tiba aja turun!

Ngomong-ngomong, ganti topik, ceritanya seorang tante dan omku berada di Amsterdam semingguan terakhir ini sebagai bagian dari perjalanan satu bulan mereka ke Eropa (plus Maroko). Mereka tidak menginap di tempatku sih tapi kami sempat ketemuan juga kok untuk setidaknya makan malam satu kali. Walaupun aku tidak bisa menghabiskan waktu lebih banyak menemani mereka karena … aku sudah terlanjur merencanakan sebuah perjalanan akhir pekan untuk akhir pekan yang kemarin ini!

Seperti yang followers Instagramku (@azilko) ketahui, akhir pekan ini aku pergi ke … Toulouse di Prancis! Aku bilang ini adalah perjalananku “yang beneran” yang pertama ke Toulouse sih karena kan tujuh tahun yang lalu aku berada di sana cuma dua jam-an doang sambil menunggu penerbangan kami ke Nice, dan apalagi tahun lalu aku hanya transit di bandaranya doang jadi jelas tidak dihitung lah ya, haha. Toulouse seru tapinya! Apalagi karena aku memutuskan untuk mengunjungi Aeroscopia, sebuah museum wajib bagi avgeek! Haha πŸ˜› . Ceritanya akan aku tuliskan lebih mendetail lagi nanti.

Dengan Concorde-nya Air France rego F-BVFC di Toulouse

Oh iya satu lagi nih mumpung ngomongin avgeek, seminggaun terakhir ini aku telah terobsesi dengan game Airlines Manager! Duh, game ini benar-benar bikin aku ketagihan banget karena di dalamnya aku harus me-manage “maskapaiku” sendiri, termasuk urusan keuangan (peminjaman modal), penyewaan/pembelian pesawat, hingga pembuatan jadwal penerbangan mingguan. Yang membuat game ini seru untukku adalah aku bisa memilih untuk mengatur penjadwalannya dengan cara yang “susah”, alias mencampur-adukkan rute dan pesawat sementara pada saat yang sama tetap menjaga jadwal penerbangan harian yang konsisten. Ya kayak di lapangan gitu kan ya, haha.

Seru dah; walaupun ini bukan berita baik bagi blog ini sih karena game ini sungguh memakan waktu dan perhatianku juga πŸ˜›

3 Comments Add yours

  1. nyonyasepatu says:

    Jgn sampe kecanduang main game hahhaa

    1. zilko says:

      Iya Non bahaya banget kalau jadi kecanduan memang, hahaha πŸ˜† .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s