#2296 – A Long Weekend

on

ENGLISH

Today is the Whit Monday, or Pentecost Monday, meaning this weekend is a long weekend! Unlike the previous weekend, this long weekend is a “real” one as there is no bridging day in between, haha.

Anyway as my Instagram (@azilko) followers have known, I made use of this long weekend for a weekend trip. I am hesitating to call this trip a “long” weekend trip because I went back to Amsterdam yesterday (on Sunday), though, haha. And yeah, this trip was this year’s edition of my annual trip to Paris to watch Roland Garros, haha.

#RG19

This post is not about this trip, so the story will come out a bit later, haha, but I can say that this trip was, as usual, really fun! Haha. Even though since about a week before the trip my interest on the tournament diminished a little bit because my favorites in women’s singles and men’s doubles, the two events my ticket was for, had all been gone by then. Both draws, at that point, got so open that I might get two “random” players/teams for my ticket, haha.

But quite “luckily”, because of the bad weather in Paris on Friday, I got an extra match! That was the reminder of the semifinals men’s singles match between Novak Djokovic and Dominic Thiem! Thiem has now been my new favorite, especially after Andy Murray’s retirement, haha. And this match turned out to be a classic one too, so I am happy!

*

Having said all that, I think this is actually a good arrangement too as I can use today for some rest. Sometimes I actually feel quite physically tired after a weekend trip. I’m sure some of you wouldn’t be surprised as this topic has surfaced here multiple times, haha.

And I feel like I need to enjoy today too, because today is the last public holiday in the Netherlands until … Christmas at the end of this year!

Back at Court Philippe Chatrier in 2019

BAHASA INDONESIA

Hari ini adalah Whit Monday, atau Pentekosta Senin, yang berarti akhir pekan ini adalah long weekend! Tidak seperti akhir pekan sebelumnya, long weekend kali ini adalah long weekend “beneran” karena tidak melibatkan hari kejepit, haha.

Anyway seperti yang followers Instagram-ku (@azilko) sudah ketahui, aku memanfaatkan long weekend ini untuk sebuah perjalanan akhir pekan. Aku agak ragu-ragu untuk menyebut perjalanan ini sebagai perjalanan “long” weekend karena aku pulang ke Amsterdam kemarin (di hari Minggu), haha. Dan iya, perjalanan ini adalah edisi tahun ini dari perjalanan tahunanku ke Paris untuk menonton Roland Garros, haha.

#RG19

Posting ini bukan lah tentang perjalanan ini, jadi ceritanya baru akan kubagikan nanti, haha, tapi sudah bisa kubilang bahwa perjalanan ini, seperti biasanya, seru kok! Haha. Walaupun semenjak sekitar seminggu sebelum perjalanannya, ketertarikanku akan turnamen ini sedikit berkurang karena pemain favoritku di tunggal putri dan ganda putra, dua event yang kudapatkan dari tiketku, sudah pada tumbang dong. Kedua event ini, pada waktu itu, jadi terbuka banget sehingga bisa-bisa aku mendapatkan dua pemain/tim “random” dah untuk tiket finalku, haha.

Tapi “untungnya”, karena cuaca di Paris kurang oke di hari Jumat, aku mendapatkan satu pertandingan ekstra loh! Yaitu sisa dari pertandingan babak semifinal tunggal putra antara Novak Djokovic dan Dominic Thiem! Thiem adalah petenis favorit baruku sekarang, terutama setelah Andy Murray memutuskan untuk pensiun, haha. Dan pertandingan ini ternyata adalah pertandingan klasik, seru dan suka banget akunya!

*

Walaupun begitu, aku merasa ini adalah penyusunan jadwal yang baik juga sih karena hari ini bisa kugunakan untuk beristirahat. Terkadang aku malah merasa capek secara fisik sepulang dari perjalanan akhir pekan. Sebuah topik yang mungkin pada tidak kaget karena memang sudah menjadi topik posting di sini beberapa kali, haha.

Dan aku merasa memang hari ini harus aku nikmati, karena ini adalah tanggal merah terakhir di Belanda sampai … Natal di akhir tahun nanti dong!

Advertisements

3 Comments Add yours

  1. niee says:

    Di Indonesia juga gak ada lagi tanggalan merah (selalu kena dihari sabtu dan minggu) sampai natalan dong ko! Aku sedih >.<

    1. zilko says:

      Huahaha, sedih ya kalau gitu Niee, nyesek banget. Tanggal merah sih ada tapi jatuhnya pas weekend jadi mah sama aja ya, mending ga usah pakai tanggal merah sekalian jadi gak di-PHP-in 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s