#2292 – 2019 Spring Trip to SE Asia (Part VII: Yogyakarta)

ENGLISH

Posts in the 2019 Spring Trip to SE Asia series:
1. Introduction
2. Part I: Getting to Bali
3. Part II: Bali
4. Part III: The Flights to/from Labuan Bajo
5. Part IV: Labuan Bajo
6. Part V: The Komodo National Park (1)
7. Part VI: The Komodo National Park (2)
8. Part VII: Yogyakarta
9. Part VIII: Singapore
10. Part IX: Back to Europe

Understandably I felt physically really tired after arriving in Yogyakarta. You know, going back and forth between Europe and Indonesia, some work too in between, Bali, and then our adventure in Komodo. So I actually used one day just to physically rest and to recharge myself, haha 😛 .

Full-body massage in Jogja!

And to help with that, I had a full-body massage! Haha 😛 . There was a place in Yogyakarta who was running this buy 1 get 1 promotion for a 90-minute full-body massage for just Rp 98K. Yep, so that was Rp 49K (~€3) per person (with the promotion terms of uploading an Instagram Story tagging the massage place and five people)! Darn I love Indonesia! Haha 😛

Other than that Yogyakarta was also fun. But a “unique” kind of fun because it was not really about the touristy places, etc. It was more for spending time with family and some old friends. It happened that a good friend of mine (who worked in Jakarta) was on an extended leave in Yogyakarta too at the time so it was nice that we could go out!

It had been awhile since the last time I dined at QuaLi Plaza Ambarrukmo!

One day my friends and I even did this impromptu last-minute trip to Magelang. Why Magelang? Well, it started with a friend wanting to go out of town; but from Yogyakarta there were only two choices for a day trip really: Solo or Magelang. As we were driving, our friend who was driving didn’t feel like going to Solo, so Magelang it was, haha. Yeah, it was super random 😆 .

Magelang was … nice. I mean, we had no real agenda so we just went to some places to have some snack, haha. First we went to Kupat Tahu Pak Pangat. Then we went to a hotel my friend was going to have his wedding on this summer to check on the venue (Why? Well, because we could, literally no other reason 😆 ). Then we went to Artos, Magelang’s only mall. From there we went to Wedang Kacang Kebon. On our way to Yogyakarta, there was a bad accident just outside Muntilan so we got caught up in a really bad traffic for about an hour.

Wedang Kacang Kebon, Magelang

Yeah, I guess not “much” to report on Yogyakarta here. This city is mostly personal to me. Though I have had a new “special” place now, the place where we keep my dad’s ash. I visited it the day before I went to Singapore and I realized … that I still missed him.

TO BE CONTINUED…

BAHASA INDONESIA

Posting-posting dalam seri Perjalanan Musim Semi 2019 ke Asia Tenggara:
1. Introduction
2. Part I: Getting to Bali
3. Part II: Bali
4. Part III: The Flights to/from Labuan Bajo
5. Part IV: Labuan Bajo
6. Part V: The Komodo National Park (1)
7. Part VI: The Komodo National Park (2)
8. Part VII: Yogyakarta
9. Part VIII: Singapore
10. Part IX: Back to Europe

Jelas badanku merasa lelah begitu tiba di Yogyakarta. Tahu lah ya kenapa, bolak-balik terbang di antara Eropa dan Indonesia, lalu masih ngantor di antaranya pula, lalu Bali, dan kemudian berpetualangan di Komodo. Jadilah aku mendedikasikan satu hari khusus untuk beristirahat, haha 😛 .

Pijat full-body di Jogja!

Dan untuk membantu itu, aku pijat full-body dah! Haha 😛 . Mumpung di Indonesia kan! Lagipula ada tempat pijat di Yogyakarta yang sedang promo buy 1 get 1 gitu untuk pijat full-body 90 menit seharga Rp 98 ribu. Iya, jadi per orangnya hanya Rp 49 ribu (~€3) saja (dengan syarat mengunggah Instagram Story dengan menge-tag tempat pijatnya dan lima orang)! Ah suka deh dengan Indonesia! Haha 😛

Di samping itu, Yogyakarta mah asyik lah. Tapi asyiknya “unik” sih bagiku, dalam artian asyik bukan karena tempat-tempat wisatanya, dll. Tapi lebih ke menghabiskan waktu bersama keluarga dan teman-teman lama baikku. Kebetulan banget pula seorang teman baikku (yang bekerja di Jakarta) sedang cuti panjang di Yogyakarta waktu itu jadi kami bisa ketemuan deh!

Sudah lama juga semenjak terakhir kali aku makan di QuaLi Plaza Ambarrukmo!

Satu hari bahkan aku dan teman-temanku pergi dalam perjalanan dadakan ke Magelang. Mengapa Magelang? Asal muasalnya adalah seorang teman yang ingin pergi ke luar kota gitu deh; dan dari Yogyakarta mah pilihannya cuma dua ya untuk perjalanan tolak sehari gitu: Solo atau Magelang. Karena kami naik mobil, teman kami yang menyetir agak malas kalau harus menyetir ke Solo. Jadilah kami perginya ke Magelang, haha. Iya, random banget memang 😆 .

Magelang … asyik deh. Maksudnya, karena memang kami tidak memiliki agenda apa-apa jadilah kami pergi ngasal dan sekalian kulineran snack, haha. Pertama-tama, kami mampir di Kupat Tahu Pak Pangat. Lalu kami pergi ke hotel tempat salah seorang teman kami akan mengadakan pesta pernikahannya musim panas ini untuk mengecek venue-nya (Mengapa? Ya karena memang bisa aja sih, nggak ada alasan lain, haha 😆 ). Lalu kami pergi ke Artos, satu-satunya mall di Magelang. Dari sana kami pergi ke Wedang Kacang Kebon. Di perjalanan ke Yogyakarta, ada kecelakaan  di Muntilan sehingga kami terjebak dalam kemacetan parah selama sekitar satu jam.

Wedang Kacang Kebon, Magelang

Ya, memang nggak “banyak” yang bisa diceritakan dari Yogyakarta. Kota ini terasa lebih personal aja gitu bagiku. Walaupun sekarang aku memiliki tempat “spesial” baru sih, yaitu tempat dimana abu papaku kami simpan. Aku mengunjungi abunya satu hari sebelum aku pergi ke Singapura dan aku menyadari … bahwa aku masih kangen banget dengannya.

BERSAMBUNG…

Advertisements

15 Comments Add yours

  1. I completely relate to what you share here. I will enjoy Yogyakarta very soon. Next week will be a long holiday here.

    1. zilko says:

      That is nice! Enjoy Jogja! 😀 Even though the traffic might be crazy! Haha 😆

  2. pinkuonna says:

    Cuma mau komen foto-foto makanannya semua nampak menggiurkan 🙂

  3. niee says:

    Wedang Kacang Kebon kelihatannya enak ko! 😀

    1. zilko says:

      Memang enak Niee! Bikin lumayan kenyang pula 😛 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s