#2256 – Call My Agent!

ENGLISH

A few weeks ago, I finished watching the entire series of Star Trek: Deep Space Nine, which was amazing, btw; so I browsed my Netflix to see if any series caught my interest. And one did indeed. It was a French series titled Call My Agent!.

The series followed the working life of four (very different) agents: Andrea, Gabriel, Mathias, and Arlette, in a talent agency in Paris, which was shaken by the sudden, unexpected death of the agency’s founder and leader in episode 1. They faced a lot of different tricky situations with their clients, internally within the agency, externally with their competitors, and, of course, in their personal life, haha.

It was really interesting to see how they navigated through all these situations, which I must say had its own “art”, haha. For example in episode one, Mathias’ secret daughter came to the office and had a fight with him, somehow got a job as Andrea’s assistant (without Mathias’ knowledge) as her assistent suddenly quit, and due to her inexperience in the agency world, unintentionally hurt the feeling and ego of a super famous actress who was Gabriel’s client which caused her to terminate her contract. What a mess of drama!!

Being a French series, obviously the series was in French. But of course it was not a problem as Netflix provided English subtitles, haha. As a side effect, I learned a few new French words too just by watching 😛 . The series also had famous French actors and actresses in each episode, though obviously not being French, I was mostly unfamiliar with them, haha 🙈.

And also the other “downside” of the series being in French was that I needed to “concentrate” more, as in I couldn’t “look away” for seconds without having to rewind it because I could know what was going on just by “listening” to the conversation, haha.

But whatever, what is important is that it is a great series!

So, have any of you watched this series? What do you think?

Call My Agent (Dix pour cent). Source

BAHASA INDONESIA

Beberapa minggu yang lalu, aku selesai menonton keseluruhan dari serial Star Trek: Deep Space Nine, yang mana bagus banget, btw; dan jadilah aku browsing-browsing Netflix-ku untuk melihat apakah ada serial lain yang menarik perhatianku. Ternyata ada, haha. Serialnya adalah serial Prancis berjudul Call My Agent!.

Serial ini mengikuti kehidupan profesioanl dari empat agen (yang karakternya sangat berbeda satu sama lain): Andrea, Gabriel, Mathias, dan Arlette, di sebuah perusahaan agen bakat di Paris. Perusahaan ini diguncang dengan kematian mendadak dari pendiri dan bosnya di episode 1. Nah keempat agen ini kemudian harus menghadapi situasi-situasi yang rumit dengan klien-klien mereka, permasalahan internal di perusahaan, hubungan antar perusahaan dengan perusahaan saingan, dan juga, di kehidupan pribadi mereka, haha.

Menarik banget penggambaran bagaimana mereka bermanuver menghadapi situasi-situasi ini dengan cara mereka sendiri, yang mana, bagiku, nampak ada “seninya” gitu, haha. Misalnya saja, di episode pertama diceritakan anak gelapnya Mathias datang ke kantor dan bertengkar dengannya, tiba-tiba mendapatkan pekerjaan sebagai asisten dari Andrea (tanpa sepengetahuan Mathias) karena asistennya tiba-tiba keluar, dan karena tidak memiliki pengalaman di dunia per-agen-an secara tidak sengaja menyinggung perasaan salah seorang aktris super terkenal yang merupakan klien dari Gabriel yang membuat aktrisnya memutuskan kontrak. Nah loh!!

Namanya aja serial Prancis, jelas dong ya acaranya juga dalam bahasa Prancis. Tapi ini nggak masalah sih karena kan Netflix menyediakan teks bahasa Inggris juga, haha. Dan efek sampingnya, lumayan lah perbendaharaan kata bahasa Prancisku jadi nambah-nambah dikit hanya dengan menonton saja 😛 . Serialnya juga menggunakan beberapa aktor dan aktris ngetop Prancis di masing-masing episode, yang mana karena bukan orang Prancis, sebenarnya aku juga nggak kenal kebanyakan dari mereka sih, haha 🙈.

Dan juga “sisi buruk”-nya acaranya dalam bahasa Prancis adalah aku harus lebih “berkonsentrasi” dalam menontonnya. Maksudnya, aku nggak bisa “meleng” sedikit  gitu selama sekian detik tanpa harus me-rewind-nya karena aku nggak bisa mengikuti apa yang terjadi hanya dengan “mendengarkan” percakapannya saja, haha.

Ah tapi, yang penting acaranya bagus!

Nah, jadi apakah ada yang sudah menonton serial ini juga? Apa pendapat kalian?

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. niee says:

    Aku lagi nonton sex education aja seh ko, sama black mirror stuck di seasson 2, hahaha

    1. zilko says:

      Ah dua itu bagus Niee 😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s