#2235 – 2018 Year End Trip (Introduction)

ENGLISH

Posts in the 2018 Year End Trip series:
1. Introduction
2. Part I: Getting to Miami
3. Part II: Miami
4. Part III: Miami Beach
5. Part IV: Getting to Austin
6. Part V: Austin
7. Part VI: Getting to New York
8. Part VII: New York
9. Part VIII: Back to Europe

I ended 2018 with another trip to the United States with three destinations: Miami (Florida), Austin (Texas), and New York (New York). In one sentence, it was such a fun trip!

The reason I picked Miami for this trip was because I thought, in theory, Florida should be a great winter destination; at least climate and weather-wise. And thankfully, I was right! It was sunny during my entire time in Miami with the perfect temperature! It was warm enough to make me realize that I was on a vacation (especially coming from the cold European winter) but not too warm that actually made me want to do something outside! (When it is too hot outside, I would rather stay indoor in a room with an air conditioner, haha). And to me, December in Miami had the perfect balance of that! 😀

Winter in Miami

Miami itself was a nice, and fun, city. I stayed in the downtown area, which was a cool area with many skyscrapers. And I of course went to the famous Miami Beach area too which, to be honest, was a much more fitting area to stay at for a vacation, haha.

♫I’m in Miami, b*tch♫

From Miami I went to Austin, the capital city of Texas. Austin has recently gained popularity as a “trendy” travelling destination. In fact, Austin was the first destination in the “Hot Five 2019” list in KLM’s January 2019 edition in-flight magazine which I read on my KLM back to Amsterdam at the end of the trip. It was so funny (and satisfying) that I actually was coming back from Austin as I was reading that article! Lol 😆 Anyway, indeed Austin was cool!

Austin, Texas

Then from Austin I went to New York. Originally the reason New York was “involved” in this trip was because the discounted returning flight was originating from New York. So I initially planned only a short “stop over” there. But I changed my mind after my amazing time in New York earlier in the summer. This was my third time visiting New York. But as it has always been in the past, New York was awesome!

♫Concrete jungle where dreams are made of♫

If you look at the map, you might notice that these destinations look quite “scaterred” throughout the country. Indeed, my flying map this time around looks like this:

haha.

Obviously I didn’t mind at all, because this meant I would have to spend quite a significant portion of my time during the trip on airplanes! Haha 😛 . Though, a side effect of this choice was that the trip became to feel quite fast-paced too. It felt that I arrived at my hotel, unpacked my suit case, and not too long after, I already had to pack everything in again! Haha 😛 .

But nonetheless the bottom line, and the most important thing, is that I had so much fun in this trip. It was another great vacation that I deserved and needed 😀 .

BAHASA INDONESIA

Posting-posting dalam seri Perjalanan Akhir Tahun 2018:
1. Introduction
2. Part I: Getting to Miami
3. Part II: Miami
4. Part III: Miami Beach
5. Part IV: Getting to Austin
6. Part V: Austin
7. Part VI: Getting to New York
8. Part VII: New York
9. Part VIII: Back to Europe

Tahun 2018 aku akhiri dengan sebuah perjalanan ke Amerika lagi dengan tiga tempat tujuan: Miami (Florida), Austin (Texas), dan New York (New York). Dalam satu kalimat, ini adalah perjalanan yang seru banget!

Alasan aku memilih Miami adalah karena aku pikir, secara teori, Florida seharusnya adalah tempat tujuan asyik untuk musim dingin; setidaknya dalam hal iklim dan cuaca. Dan untungnya, aku benar! Cuaca cerah terus di sepanjang waktuku di Miami dan dengan suhu udara yang sempurna pula! Suhu udaranya hangat yang membuatku sadar bahwa aku sedang berlibur (apalagi aku datang dari musim dinginnya Eropa kan ya) tetapi juga tidak terlalu panas yang membuatku merasa ingin beraktivitas di luar ruangan! (Maksudnya kalau di luar terlalu panas kan malah jadi bikin pengen malas keluar dan mendingan tinggal di dalam ruangan ber-AC aja kan ya, haha). Dan untukku, Miami di bulan Desember menawarkan perpaduan yang sempurna banget dalam hal ini! 😀

Musim dingin di Miami

Miami sendiri adalah kota yang bagus dan seru. Aku menginap di area downtown yang keren dengan banyak pencakar langitnya. Dan tentu saja aku pergi juga ke area Miami Beach yang terkenal itu, yang mana sejujurnya adalah lokasi menginap yang lebih pas sih kalau mau berlibur di Miami, haha.

♫I’m in Miami, b*tch♫

Dari Miami aku pergi ke Austin, ibukotanya Texas. Austin adalah kota yang baru-baru ini “nge-hits” sebagai destinasi travelling gitu. Bahkan ya, Austin adalah tempat tujuan pertama di dalam daftar “Hot Five 2019”  majalahnya KLM edisi bulan January 2019 ini, yang aku baca di penerbangan KLMku kembali ke Amsterdam di akhir perjalanan. Lucu aja rasanya (dan memuaskan) bahwa waktu itu aku sedang kembali dari Austin ketika artikelnya aku baca! Hahaha 😆 . Anyway, memang kok Austin itu keren!

Austin, Texas

Lalu dari Austin aku pergi ke New York. Awalnya alasan New York “terlibat” dalam perjalanan ini adalah karena kepulangan dari tiket murah yang kutemukan diberangkatkan dari New York. Jadilah awalnya aku berencana untuk “transit” di sana saja. Tapi kemudian rencana ini aku ubah sedikit setelah perjalanan seruku ke New York di musim panas yang lalu. Ini adalah kali ketiga ak mengunjungi New York. Tapi seperti yang lalu-lalu, New York masih tetap asyik banget!

♫Concrete jungle where dreams are made of♫

Jika dilihat di peta, terlihat bahwa lokasi destinasi-destinasi ini agak “tersebar” gitu kan ya di Amerika. Memang kok, peta penerbanganku kali ini nampak seperti ini:

haha.

Jelas aku tidak berkeberatan sama sekali karena ini berarti aku jadi harus menghabiskan cukup banyak waktu di dalam pesawat! Haha 😛 . Walaupun efek samping dari pilihan ini adalah perjalanannya jadi terasa beritme cepat gitu. Rasanya begitu aku tiba di hotel dan membuka tasku, dan tidak lama kemudian aku sudah harus packing lagi! Haha 😛

Tapi yang penting adalah aku sungguh merasa senang banget dengan perjalanan ini. Ini adalah liburan yang asyik banget, yang memang sungguh aku butuhkan! 😀

22 Comments Add yours

  1. nyonyasepatu says:

    Jadi Austin seru dong Zi?

    1. zilko says:

      Lumayan seru Non! Tapi kotanya nggak begitu besar sih jadi nggak perlu lama-lama banget juga, haha 😛 .

  2. dari ketiga kota itu mana yang paling menarik Zilko?

    1. zilko says:

      Semuanya menarik Win, hahaha 😛 . Tapi kalau yang aku pribadi paling suka sih New York, ya pun sudah bolak-balik kesana juga kan, hahaha :mrgreen: .

  3. niee says:

    Iya ko, seharusnya nginep di daerah miami beach aja, biar lebih seru, hahahaha

    1. zilko says:

      Iya seharusnya begitu Niee. Awalnya udah niat mau menginap di daerah sana, tapi rate-nya mahal-mahal sih. Jadilah pindah ke area Downtown aja, hahaha 😆 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s