#2166 – Turning … 30

ENGLISH

First of all, hello from … New York!! :mrgreen:

Yep, I am in the Big Apple at the moment, obviously for my Big Three Oh Trip, after arriving here two days ago. And btw, yes, today is the main reason why this trip is taking place now. Today, I am turning … thirty!! 😱

It feels really surreal, to be honest; in a mixed way. I mean, to be honest, I still feel really young; though I am not sure how much this is caused by I literally just spent 10 years and 11 hours (haha) of my life being in my 20s. But on the other hand, no matter what people say, being 30 still feels like a really big deal! There definitely is a big difference between being a 29 year-old and a 30 year-old. Being the latter feels like a lot of “responsibilites” are suddenly placed on my shoulders, even though the nature of those “responsibilities” are super abstract and unclear. The former, on the other hand, is still perceived as being “young” and “free” quite possibly due to the digit of “2” there.

Anyway, while it feels really, really different, to be honest I am quite excited about this. You know, as Arman says, “Life begins at 30…”, hahaha πŸ˜† . I think this is true. I feel like the general theme of my 20s was to “find my path” in life. And I think I might have done just that, which becomes the foundation of my life moving forward where … life just begins! πŸ˜›

But for now, well, let me enjoy New York first!! :mrgreen: Ciao!!

ENGLISH

Pertama-tama, halo dari … New York!! :mrgreen:

Yep, saat ini aku sedang berada di Big Apple, jelas untuk Perjalanan Tiga Nol-ku, setelah tiba di kota ini dua hari yang lalu. Dan btw, yep, hari ini adalah alasan aku mengadakan perjalanan ini. Hari ini, aku beranjak berumur … tiga puluh!! 😱

Rasanya campur aduk banget deh, sejujurnya. Maksudku, sungguh beneran aku masih merasa amat muda; walaupun nggak tahu juga sih apakah ini karena pengaruh aku baru saja menghabiskan 10 tahun dan 11 jam (haha) berumur 20an. Tapi di sisi lain, walaupun apa yang dikata orang, umur 30 itu tetap rasanya “penting” dan “monumental” banget! Jelas banget ada perbedaan besar antara menjadi seseorang yang berumur 29 dan berumur 30. Ketika menjadi yang kedua, rasanya “tanggung-jawab” tiba-tiba langsung terbebankan ke pundakku, walaupun maksud dari “tanggung-jawab” itu apa abstrak banget dan nggak jelas gitu deh, haha. Ketika menjadi yang pertama, di sisi lain, kita masih dipandang “muda” dan “bebas”, mungkin karena digit “2” yang berada di depannya.

Anyway, walau rasanya berbeda, sejujurnya aku cukup excited juga kok dengan ini. Kan kayak yang dibilangΒ Arman ya, “Life begins at 30…”, hahaha πŸ˜† . Aku kira ini benar juga. Aku merasa tema utama umur 20anku adalah untuk “menemukan jalanku” dalam hidup ini. Dan sepertinya, rasanya, toh aku sudah menemukannya kok, yang mana akan menjadi pondasi untukku melangkah ke depan dimana … yang namanya hidup itu baru dimulai! πŸ˜›

Ah tapi untuk sekarang sih, aku ingin menikmati New York dulu lah ya!! :mrgreen: Ciao!!

35 Comments Add yours

  1. Wien says:

    Happy blessed birthday Zilko. Wishing you tons of happiness, luck, and success. Welcome to the club (of 30) hahaha. Feels surreal kan? πŸ˜€

    1. zilko says:

      Thanks! Hahaha, iya!

  2. ndu.t.yke says:

    Wishing you the best! Ternyata kita cm beda 6 tahun ya?

    1. zilko says:

      Thanks Bu! Iya nih, hahaha

    2. Puji says:

      6 tahun itu cuma πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

      1. ndu.t.yke says:

        Ahahaha yabes zilko masih keliatan muda banget (trutama jika kita pura2 lupa klo dia udah kelar PhD). Kirain selisihnya 10 thn.

        1. zilko says:

          Huahahaha, makasih Bu πŸ˜„

  3. mamie funky says:

    Hahaha..welcome to 30..happy birthday ko….wish u all the best!

  4. dani says:

    Selamat ulang tahu Ko! Semoga sehat selalu dan semakin bahagia ya! Enjoy the trip and have an amazing ride through your 30s! πŸ™‚

  5. Arman says:

    happy birthday ya zilko!!!
    berapapun umurnya harus terus merasa muda dong. hahaha….
    have fun di east coast! πŸ™‚

    1. zilko says:

      Thanks!! Hahaha, iyaa, umur mah cuma angka doang ya πŸ˜„

  6. Eky says:

    Happy birthday, Zilko! Wish you nothing but the best πŸ˜€

    Enjoy New York dan US Open di awal dekade umur baru ini. Semoga Serena menang ya πŸ˜€

  7. fahrizinfa says:

    Happy Birthday kak Zilko! Wish you all the best and healthy always. I hope your goals and dreams will be comes true! Semangat terus kak Zilko πŸ˜€

  8. niee says:

    Selamat ulangtahun ko!

    Aahh cita citaku banget tuh pengen berumur 30 di tempat beda. Tapi gak kesampaian. selisih 3 hari. hahahaha. Tapi masih dalam rangka deh yak πŸ€ͺ *maksain banget*

    Eh tapi samaan deh. Rasanya kebebasan anak muda karena masih 20an kayak terampas gitu ya ko. Walaupun sampe skrg seh belum ada yang ngomong secara langsung. tapi kayak ada tanggung jawab gede gitu bakalan datang kalau umur segini. hihihi

    1. zilko says:

      Trims Niee!!

      Iya Niee, seakan-akan rasanya begitu ya, ada ekspektasi berbeda dari sewaktu umur 20an.

  9. Dita says:

    happy birthday Zilko, duhh enak banget sih Birthday Trip ke NY enjoy yaaah!
    btw umur boleh 30, but I’m feeling 22 selalu kayak kata mba Taylor Swift πŸ˜€

    1. zilko says:

      Thanks!! Huahahaha, iyaaa!

  10. Yos Adya says:

    Umur 30, tapi semangat kaya ABG.

  11. pinkuonna says:

    Happy very belated birthday, Zilko πŸ™‚

  12. roxycole12 says:

    “there’s definitely a difference between 29 and 30” yes I totally agree! 😊

    1. zilko says:

      Indeed, and a big difference that is!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s