#2141 – A Random Tennis Story

ENGLISH

Wimbledon just ended last week, where Angelique Kerber and Novak Djokovic won the singles titles this year. Serena Williams also made an impressive run to the ladies final, despite being ranked 183rd due to her maternity leave and this Wimbledon being only her fourth tournament since coming back from this. Anyway …

And if I was slightly disappointed with the TV coverage of the French Open this year, I was much happier with Wimbledon; despite the tournament coinciding with the World Cup! Haha πŸ˜† . Though, this was, in large parts, due to two of the British channels in my cable airing the tournament live on top of the “regular” sport channels, haha. But of course it could have been better (like last year) had there been no World Cup πŸ˜› .

France won the 2018 FIFA World Cup. Photo credit: Shaun Botterill/Getty Images

Anyway, I always try to enjoy the Spring/early Summer tennis season as much as possible because during this time period, both the men’s and women’s top tennis tours are centered around Europe, due to the two grandslam tournaments being played here. This means generally friendlier match schedules to watch (or to follow, if the matches happen to be during work hours, haha πŸ˜† ) for me, which of course is really nice as I don’t have to stay up really late (or to get up in the middle of the night) to watch a match! πŸ˜€

But now that the two grandslam tournaments are over, both tours have shifted their focus to North America and, after that, to Asia. There are still a few tournaments in Europe, but those are of smaller ones so they are not “that” exciting. The men’s tour still has a big European leg left at the end of the season after Asia, though, with the Paris Masters tournament and the season-ending ATP Finals in London.

So what this means that for now is that no friendly coverage for me! Haha πŸ˜†

From now on it is trickier to watch a live tennis match due to the time differences.

BAHASA INDONESIA

Turnamen tenis Wimbledon baru saja berakhir minggu lalu, dimana Angelique Kerber dan Novak Djokovic menjuarai titel tunggalnya tahun ini. Serena Williams juga tampil dengan amat memukau dimana ia mencapai babak final putri, padahal ia berperingkat 183 akibat “cuti hamil”-nya tahun lalu dan turnamen Wimbledon ini baru lah turnamen keempatnya setelah kembali ke tur dari cutinya ini. Ngomong-ngomong …

Dan jika aku sedikitΒ kecewa dengan penayangan di TVΒ untuk French Open tahun ini, aku jauh lebih dipuaskan dengan Wimbledon; walaupun jadwal turnamennya kebetulan bebarengan dengan Piala Dunia! Haha πŸ˜† . Walau ini utamanya disebabkan oleh dua channel Inggris di TV kabelku yang menayangkan turnamennya juga sih di samping channel olahraga “biasa”, haha.Β  Tapi tentu saja memang penayangannya sebenarnya bisa lebih enak lagi (kayak tahun lalu) andaikata tidak ada Piala Dunia πŸ˜› .

Prancis menjuarai FIFA World Cup tahun 2018 ini. Photo credit: Shaun Botterill/Getty Images

Anyway, aku selalu berusaha untuk menikmati musim tenis di musim semi dan awal musim panas sedapat mungkin karena di waktu-waktu ini, kedua tur utama putra dan putrinya berkutat di Eropa, karena memang dua turnamen grandslam yang dimainkan di sini. Ini berarti jadwal pertandingan yang lebih bersahabat untuk ditonton (atau diikuti sih, kalau pertandingannya kebetulan dimainkan di waktu jam kerja, haha πŸ˜† ) untukku, karena tentu saja enak ya nggak perlu begadang (atau bangun di tengah malam) untuk menonton sebuah pertandingan! πŸ˜€

Tapi karena sekarang dua turnamen grandslamnya sudah berlalu, kedua tur sudah berpindah fokus ke Amerika Utara dan, setelahnya, ke Asia. Masih ada beberapa turnamen di Eropa sih sebenarnya, tapi turnamennya adalah turnamen-turnamen kecil sehingga tidak begitu menarik. Tur putra sebenarnya masih ada babak di Eropa akhir tahun nanti setelah Asia, dengan turnamen Paris Masters dan turnamen tutup tahun ATP Finals di London.

Jadi arti dari semua ini sekarang adalah untuk sementara tidak ada lagi penayangan tenis yang jadwalnya bersahabat! Haha πŸ˜†

Mulai sekarang bakal lebih tricky nih untuk menonton langsung pertandingan-pertandingan tenis akibat perbedaan waktu.

5 Comments Add yours

  1. Yos Adya says:

    Siap-siap begadang buat nonton tennis. Hahaha.

    1. zilko says:

      Hahaha, iya nih. Atau ya menerima nasib nggak bakalan bisa menonton sebagian pertandingannya karena zona waktu, haha

  2. fahrizinfa says:

    aku lama-lama jadi tertarik untuk nonton tenis deh, sepertinya seru juga yaaa πŸ˜€

    1. zilko says:

      Tenis memang seruu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s