#2089 – 2018 Spring Break (Introduction)

ENGLISH

Posts in the 2018 Spring Break series:
1. Introduction
2. Part I: Getting to New Orleans
3. Part II: New Orleans
4. Part III: NOLA the Foodie Destination
5. Part IV: New Orleans to Chicago
6. Part V: Chicago the City
7. Part VI: The MCA, Skydeck, and the Food
8. Part VII: Back to Europe in Business Class

I took advantage of this year’s Easter long weekend by going on a Spring Break trip to New Orleans and Chicago in the States. This trip ended last week when I flew back to Amsterdam from Chicago via Paris, where I got upgraded to Air France’s business class on the trans-Atlantic Chicago to Paris flight! It was amazing! :mrgreen:

Got upgraded to business class on Air France’s AF137 Chicago – Paris flight!

Anyway, aside from getting upgraded to business class, another aspect from the flights which excited me was definitely flying Delta’s McDonnell Douglas MD88 and Boeing 717-200, both are rare species in the air nowadays! Hahaha πŸ˜€

A Delta’s McDonnell Douglas MD88 reg N942DL
A Delta’s Boeing 717-200 reg N891AT at New Orleans

Anyway, so how were New Orleans and Chicago? To summarize in a word, both were amazing!! But the amazingness was unique to each own, i.e. they were very different from each other.

New Orleans wasn’t like any other American cities I have ever been to (not that I have been to many though, haha). It had a very pretty old town in the French Quarter area which buildings had unique architecture; but felt a little bit like a city in a developing country (i.e. it didn’t feel exactly orderly and clean), but not in a bad way. Music was played pretty much everywhere, and mostly jazz, which I found really, really cool!

A New Orleans selfie at the Jackson Square

Chicago, on the other hand, was a big modern city with all the tall skyscrapers. And coming from Europe, I certainly loved this (I am a city person, I love cities! πŸ˜€ ). What stood out the most about the city of Chicago to me was how ridiculously clean the city was! I mean, really, the street and pretty much everything was very, very clean!

At Skydeck Chicago

Despite so, there was a commonality between the two: both cities offered amazing food! While I have known for ever that Chicago is very famous for their own style of pizza, New Orleans surprised me by actually being a foodie city!

An alligator sandwich in New Orleans
A Chicago’s tasty deep dish pizza

So yeah, as you can probably tell, I really enjoyed my one week trip to Louisiana and Illinois two weeks ago. Here are some more photos as teasers from the trip.

BAHASA INDONESIA

Posting-posting dalam seri 2018 Spring Break:
1. Introduction
2. Part I: Getting to New Orleans
3. Part II: New Orleans
4. Part III: NOLA the Foodie Destination
5. Part IV: New Orleans to Chicago
6. Part V: Chicago the City
7. Part VI: The MCA, Skydeck, and the Food
8. Part VII: Back to Europe in Business Class

Aku memanfaatkan long weekend Paskah tahun ini dengan pergi liburan musim semi ke New Orleans dan ChicagoΒ di Amerika.Β Perjalanan ini berakhir minggu laluΒ ketika aku terbang kembali ke Amsterdam dari Chicago via Paris, dimana aku di-upgrade ke business class-nya Air France di penerbangan trans-Atlantik Chicago ke Paris! Asyik dah! :mrgreen:

Di-upgrade ke business class di penerbangan Air France AF137 Chicago – Paris!

Anyway, selain di-upgrade ke business class, satu aspek lain dari penerbangannya yang membuatku excited adalah terbang dengan McDonnell Douglas MD88 dan Boeing 717-200nya Delta, keduanya adalah spesies langka di udara saat ini! Hahaha πŸ˜€

McDonnell Douglas MD88-nya Delta rego N942DL
Boeing 717-200nya Delta reg0 N891AT di New Orleans

Anyway, jadi bagaimana nih New Orleans dan Chicago? Hmm, untuk merangkumnya dalam satu kata: keren banget (eh ini mah dua kata ya? Haha πŸ˜› ). Tapi kekerenan dua kota ini berbeda satu sama lain.

New Orleans tidak lah seperti kota-kota Amerika lainnya yang pernah kukunjungi (bukannya aku sudah mengunjungi banyak juga sih, haha). Kotanya memiliki bagian kota tua yang cantik banget di area French Quarter yang mana arsitektur bangunan-bangunannya indah dan unik. Namun kotanya sendiri terasa lebih seperti kota di negara berkembang gitu (maksudnya nggak begitu teratur dan terasa agak kotor/kumuh); eh, tetapi iniΒ not in a bad way lho ya. Musik dimainkan dimana-mana, dan kebanyakan adalah musik jazz, yang mana keren banget!

New Orleans selfie di Jackson Square

Chicago, di sisi lain, adalah kota besar yang modern dengan pencakar-pencakar langitnya. Dan karena aku tinggal di Eropa sekarang, aku sungguh menikmati ini (aku adalah city person gitu deh, aku suka dengan yang namanya kota! πŸ˜€ ). Yang paling berkesan dari Chicago untukku adalah kebersihan kotanya yang benar-benar nggak main-main! Maksudku, kebersihan jalanannya dan semuanya itu mengagumkan banget levelnya!

Di Skydeck Chicago

Walaupun begitu, ada sih kesamaan dari dua kota ini: keduanya menawarkan makanan yang enak-enak banget! Untuk Chicago sih sudah lama aku tahu kotanya terkenal akan gaya pizza-nya yang khas. Nah, New Orleans nih yang mengagetkanku banget karena ternyata kotanya adalah kota yang juga cocok untuk kulineran lho!

Sandwich alligator di New Orleans
Pizza ala Chicago yang enak banget

Jadi, ya, memang aku sungguh menikmati waktu satu mingguku di Louisiana dan Illinous ini dua minggu yang lalu. Di atas sekalian aku posting beberapa foto lebih sebagai teasers dari perjalanan ini.

21 Comments Add yours

  1. pinkuonna says:

    Foto yang di skydeck kayaknya serem serem asyik ya πŸ™‚

    1. zilko says:

      Hahaha, serem-serem asyiknya itu yang dicari kan πŸ˜› .

  2. fahrizinfa says:

    Chicago dan New orleans sering dijadikan tempat shooting film juga ya, bangunannya keren-keren sih hahah XD

    1. zilko says:

      Iya! Rasanya ada beberapa film/serial TV yang setting-nya di kedua kota ini kan πŸ˜€ .

  3. yance says:

    keren ko…foto yg di skydeck itu antri banget yaaa? untung sebanding dengan hasil fotonya…

    1. zilko says:

      Iya, ngantri banget buat fotonya!! Hahahaha πŸ˜€

  4. Christa says:

    ditunggu cerita2 selanjutnya Ko! πŸ˜€

    1. zilko says:

      Sedang dipersiapkan posting-postingnya Chris πŸ˜€

  5. Arman says:

    seru ya.. ditunggu cerita2 berikutnya ko…

    1. zilko says:

      Iya seru! Sedang dalam persiapan cerita-ceritanya, hehehe πŸ˜€

  6. niee says:

    Ko. foto di dalam pesawat itu lo minta pramugarinya atau siapa seh buat motoin? hahaha. penasaran πŸ˜†

    1. zilko says:

      Yg ini difotoin pramugarinya Niee. Rada jaim sama orang sebelah mau ngeluarin gorillapod soalnya 🀣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s