#2060 – 2017 Year End Trip (Part VI: Hollywood and Griffith)

ENGLISH

Posts in the 2017 Year End Trip series:
1. Introduction
2. Part I: Getting to California
3. Part II: A Tourist in San Francisco
4. Part III: Alcatraz and Yosemite
5. Part IV:Β The City of San Francisco
6. Part V: The City of Los Angeles
7. Part VI: Hollywood and Griffith
8. Part VII: More of LA
9. Part VIII: Back to Europe in Business Class

Hollywood

The Hollywood Boulevard

Arguably the most famous district of Los Angeles, I stayed at a motel in Hollywood so I had quite some time to explore it, haha. The “main” area of Hollywood was the long Hollywood Boulevard which middle strecth (between its intersection with Highland and Vine street, approximately) was the area where the famous Hollywood Walk of Fame was located. Unsurprisingly, this was the busiest (with tourists) area as well, haha πŸ˜› .

The Hollywood Walk of Fame was indeed really cool with a lot of stars of Hollywood names! Many I did not know but I recognized a lot of others as well! Btw, I just realized that not only people could make their way to the stars, but also some fictional characters like Bugs Bunny, Mickey Mouse, and Shrek! Haha πŸ˜†

Neil Patrick Harris’ star

Bugs Bunny’s star

There were a lot of shops, restaurants, cafes, museums, and tour operators along the boulevard. So indeed it was very lively! There were also a lot of people dressed up in (Hollywood) costumes (like Superman, Batman, Wolverine, Wonder Woman, Captain America, etc) whom you could take a photo with (but I assumed in exchange for money). Also there were some men handing out CDs, which I ignored because it looked so shady and I felt like there was a high possibility it could be a scam, haha.

People in costumes

The Hollywood Sign

The Hollywood sign was located on the Hollywood hill, which was not anywhere close to the Hollywood Boulevard at all, haha πŸ˜† . From my research prior to the trip, I saw a suggestion to look at the sign from the Griffith Observatory. Griffith Observatory was in my list to visit anyway, so I definitely gave it a go, haha…

The Hollywood sign from Griffith Observatory

As it turned out, Griffith Observatory was also still too far away from the sign. I mean, for the photo above I needed to zoom in my camera, haha. Unfortunately, this meant it was impossible to get a good self picture with the sign from Griffith.

Unfortunately, I did not get any closer to the sign than this one. I found it rather tricky and difficult to get closer to it (See Part V); and so I guess this sign is for the next time I am around in Los Angeles then, haha…

Anyway, speaking of the Griffith Observatory …

Griffith Observatory

At the Griffith Observatory

The Griffith Observatory was a very famous site in Los Angeles, and it has been used as a setting of many movies and TV series. While perhaps most famous recently as a setting ofΒ La La Land, I was also very eager to go there because it was used as a setting in a Star Trek: Voyager‘s episode: Future’s End (I actually did a mini Future’s End Tour in Los Angeles. Perhaps I will write about it in a later post πŸ˜› ).

I really liked this observatory that I actually went twice there! Haha πŸ˜† . Both times I used the LADOT bus service from Sunset/Vermont Metro station, which only cost $0.50 one way and free wifi was provided!

The Griffith Observatory

Anyway, my first visit was in the evening. And indeed it was very beautiful, but also very crowded, haha πŸ˜† . There was a balcony behind the observatory overlooking the city of Los Angeles. The view was especially magnicient especially with those evening lights!

The Griffith Observatory and Los Angeles

Of course I also entered the observatory, which was free of charge (Except if you wanted to see the program in the Samuel Oschin Planetarium)! There were really cool (space-related, obviously) exhibits inside which I thoroughly enjoyed. I could measure my weight in other extraterrestial objects (I was less than 4.5 kg in Pluto, haha πŸ˜› ) and there were even rocks originating from meteorites! It was so cool that those rocks that were sitting in front of my eyes were not from Earth!

These rocks did not originate from Earth!

What I found amazing was that people could also use the telescope at the Observatory for FREE!! But exactly because it was for free, of course the telescope became hugely popular and so a really, really, really long line of people wanting to try it out was formed, especially that the sky was clear tonight, haha πŸ˜† . I decided to pass.

The sundial at Griffith Observatory

My second visit was in the afternoon because, obviously, I would like to see the Observatory under the daylight too! (Beside, Star Trek: Voyager’s Future’s End scene at Griffith took place in an afternoon, haha πŸ˜† ). Again, it was quite a busy afternoon at the observatory as well. Visiting it in the afternoon actually provided me the opportunity to see out more stuffs at display there, though, for instance the sundial just behind the Astronomers Monument.

TO BE CONTINUED…

BAHASA INDONESIA

Posting-posting dalam seri 2017 Year End Trip:
1. Introduction
2. Part I: Getting to California
3. Part II: A Tourist in San Francisco
4. Part III: Alcatraz and Yosemite
5. Part IV:Β The City of San Francisco
6. Part V: The City of Los Angeles
7. Part VI: Hollywood and Griffith
8. Part VII: More of LA
9. Part VIII: Back to Europe in Business Class

Hollywood

Hollywood Boulevard

Mungkin adalah distrik paling terkenal di Los Angeles, aku menginap di sebuah motel di Hollywood sehingga aku lumayan memiliki banyak kesempatan untuk menjelajahinya, haha. Area “utama”-nya Hollywood berada di sepanjang Hollywood Boulevard yang panjang itu yang mana bagian tengahnya (di antara perempatan dengan Jalan Highland dan Vine, kurang lebih) adalah area Hollywood Walk of Fame yang terkenal banget itu. Tak mengherankan, area ini juga area yang paling ramai (dengan turis), haha πŸ˜› .

Hollywood Walk of Fame memang keren banget lho soalnya dipenuhi dengan nama-nama Hollywood! Banyak sih yang aku nggak tahu (haha) tetapi aku mengenali lumayan banyak juga! Btw, aku baru tahu bahwa ternyata yang namanya bisa dituliskan di sana bukan hanya orang saja loh, tetapi juga beberapa karakter fiksional seperti Bugs Bunny, Mickey Mouse, dan Shrek! Haha πŸ˜†

Bintangnya Neil Patrick Harris

Bintangnya Bugs Bunny

Ada banyak toko, restoran, cafe, museum, dan operator tur di sepanjang boulevard-nya. Jadi memang areanya terasa hidup sekali! Banyak juga orang-orang yang mengenakan kostum (ala Hollywood), seperti Superman, Batman, Wolverine, Wonder Woman, Captain America, dll gitu lah yang mana kita bisa foto-foto bersama (tetapi jelas kayaknya harus bayar). Ada pula beberapa orang yang membagi-bagikan CD, yang mana tidak aku hiraukan karena nampak mencurigakan dan aku merasa kok kayaknya kemungkinannya akan scam besar gitu, haha.

Orang-orang dengan kostum

Tanda Tulisan Hollywood

Tanda Tulisan Hollywood berada di Bukit Hollywood, yang mana lokasinya jauh dari Hollywood Boulevard, haha πŸ˜† . Dari risetku sebelum perjalanan ini, aku mendapatkan info untuk melihat tandanya dari Griffith Observatory. Karena toh Griffith Observatory juga berada dalam daftar untuk aku kunjungi, ya jelas aku ke sana lah ya, haha…

Tanda tulisan Hollywood dari Griffith Observatory

Ternyata, Griffith Observatory pun masih terlalu jauh dari tandanya. Maksudku, fotoku di atas itu aku ambil dengan menggunakan fiturΒ zoom-inΒ di kameraku loh. Sayangnya, ini berarti tidak mungkin juga untuk kita mendapatkan foto bersama tandanya dari Griffith.

Sayangnya, aku tidak sempat untuk pergi ke tempat lain yang lebih dekat dengan tandanya dari ini. Aku merasa transportasinya agak ribet dan sulit untuk ke sana (Baca Bagian V); dan jadi aku rasa tanda ini adalah untuk perjalananku selanjutnya ke Los Angeles dah, haha…

Anyway, ngomongin Griffith Observatory …

Griffith Observatory

Di Griffith Observatory

Griffith Observatory adalah tempat yang terkenal di Los Angeles, dan tempat ini sering digunakan untuk syuting film atau acara TV Hollywood gitu. Walaupun mungkin akhir-akhir paling terkenal karena digunakan sebagai salah satu setting-nyaΒ La La Land, aku juga amat bersemangat untuk pergi ke sana karena tempat ini digunakan sebagai salah satu setting dari episodeΒ Future’s End-nya Star Trek: VoyagerΒ (Sebenarnya aku sempat pergi dalam petualangan mini Future’s End di Los Angeles. Mungkin ini akan aku ceritakan nanti-nanti πŸ˜› ).

Aku amat menyukai observatorium ini sampai-sampai aku pergi dua kali loh ke sana! Haha πŸ˜† . Di keduanya aku menggunakan layanan bus LADOT dari stasiun Metro Sunset/Vermont, yang mana harga tiketnya hanyalah $0.50 sekali jalan dan busnya dilengkapi dengan wifi gratis!

Griffith Observatory

Anyway, kunjungan pertamaku adalah di malam hari. Dan memang tempatnya kece banget loh, tetapi juga ramai, haha πŸ˜† . Ada balkon di bagian belakang observatoriumnya yang menghadap ke arah kota Los Angeles. Pemandangannya keren banget terutama dengan lampu-lampunya!

Griffith Observatory dan Los Angeles

Tentu saja aku juga masuk ke dalam observatoriumnya, yang mana tidak dikenakan biaya (Kecuali kalau mau menonton acara di Planetarium Samuel Oschin)! Ada beberapa pameran (yang berhubungan dengan luar angkasa, tentunya) di dalamnya yang sangat aku nikmati. Aku bisa mengukur berat badanku di beberapa obyek luar angkasa (Berat badanku di Pluto bahkan nggak sampai 4,5 kg loh, haha πŸ˜› ) dan ada juga beberapa batu dari meteorit! Keren aja bagiku melihat batu-batu di depan mataku sendiri yang mana asalnya bukan dari planet Bumi!

Batu-batu ini tidak berasal dari Bumi loh!

Yang aku rasa juga menarik banget adalah pengunjung bisa menggunakan teleskop di observatoriumnya dengan GRATIS!! Tetapi justru karena gratis ini, sebagai akibatnya teleskopnya, yang pada dasarnya memang sudah populer banget, menjadi ramai banget yang mana antrian untuk menggunakannya juga sangat amat panjang sekali, apalagi malam ini langit juga sedang cerah, haha πŸ˜† . Ya sudah deh aku memutuskan untuk melewatkannya malam ini.

Jam matahari di Griffith Observatory

Kunjungan kedua kesanaku adalah di siang hari, karena jelas aku ingin melihat observatoriumnya di bawah sinar matahari juga! (Di samping itu, adegannya Satr Trek: Voyager Future’s End di sana juga terjadi di siang hari sih, haha πŸ˜† ). Lagi, siang itu observatoriumnya sangat sibuk. Mengunjunginya di siang hari juga seru karena aku bisa menggunakan beberapa benda di sana yang hanya bisa digunakan di siang hari, misalnya jam matahari di sebelah Monumen Astronomers.

BERSAMBUNG…

Advertisements

17 thoughts on “#2060 – 2017 Year End Trip (Part VI: Hollywood and Griffith)

  1. pinkuonna says:

    Baca ini jadi baca sejarahnya Hollywood Walk of Fame sama Hollywood Sign deh πŸ™‚

  2. Pypy says:

    Seruuu… Dan suka banget fotomua yang di Griffith.. Cakepppp

  3. niee says:

    aku juga baru ngeh kalau bisa nama karakter yang ditulis di sana ya ko. Mungkin yang amat sangat terkenal ya karakternya baru bisa ditulis. πŸ€”

  4. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to […]

  5. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  6. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  7. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  8. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  9. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  10. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  11. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

  12. […] Alcatraz and Yosemite 5. Part IV:Β The City of San Francisco 6. Part V: The City of Los Angeles 7. Part VI: Hollywood and Griffith 8. Part VII: More of LA 9. Part VIII: Back to Europe in Business […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s