General Life · Zilko's Life

#1963 – The Nutrition App and Morning Tram

ENGLISH

The Nutrition App – The Aftermath

In July I shared about an app nutrition I downloaded in June which helped me track my daily consumption of food. At the time, I already had doubts on my usage of this app in the long run due to the tedious amount of work required to make it work, haha. And this turned out to be true. I stopped using it just a few weeks after I published that post, haha πŸ˜† .

But as I said there, what I actually needed from the app was not the actual daily intake of what I ate everyday, as the data “noise” appeared to be great anyway. The main usage of the app was to provide an overview of my eating habit, broken down by the nutrients. With this, I would be able to analyze my habit and make some needed adjustments to reach my goal. And for this, a few days of data would have been enough anyway, haha.

So while I would guess that my daily intake now might not be as “efficient” as back then when I was still using the app everyday, at the very least I hope it is still better than how it was before the app! Haha πŸ˜›

Though, yesterday I succumbed to the temptation of this dessert at the office. But a cheat day once in awhile never hurts, right? Haha πŸ˜†

Tram

Anyway, let’s move on to a completely different subject. One day not too long ago I got up a little bit earlier than usual and so I decided to also go to work a little bit earlier as well. And that day, I learned that it would actually be better for me to go to work at my normal time, haha. As it turned out, going to work earlier would coincide with the busier part of the rush hour where the tram to the city center was really full. At my usual time, I always find a vacant seat so it is really convenient. But that day, I had to stand all the way! Haha πŸ˜†

Ok then, lesson learned.

BAHASA INDONESIA

App Nutrisi – Pada Akhirnya

Juli kemarin aku bercerita mengenaiΒ sebuah app nutrisiΒ yang aku unduh di bulan Juni yang membantuku merekam apa saja makanan yang aku konsumsi setiap harinya. Waktu itu, aku sudah memiliki keraguan akan penggunaan app ini dalam jangka panjang karena ribet dan banyaknya hal yang harus dilakukan agar app-nya bekerja, haha. Dan ternyata ini benar kok. Aku berhenti menggunakannya hanya beberapa minggu setelah posting itu aku publikasikan, haha πŸ˜† .

Tapi seperti yang kubilang di sana, yang sebenarnya aku butuhkan dari app-nya bukanlah rekaman apa yang aku konsumsi setiap hari, karena toh datanya juga “noisy” banget. Kegunaan utama app-nya untukku adalah rangkuman mengenai kebiasaan makanku, lengkap dengan nutrisi-nutrisinya. Dengan ini, aku bisa menganalisa kebiasaanku dan membuat perubahan untuk mencapai tujuanku. Dan untuk ini, sebenarnya data dari beberapa hari saja toh sudah cukup lah ya, haha.

Jadi walaupun aku rasa apa yang kumakan sekarang tidak “seefisien” kemarin ketika app-nya masih aku gunakan, setidaknya aku berharap ini masih lebih baik daripada sebelum aku memiliki app itu! Haha πŸ˜›

Walaupun kemarin aku jatuh ke dalam godaan dessert ini di kantor sih. Eh, tapi kan cheat day sekali-sekali nggak papa lah ya, haha πŸ˜† .

Tram

Anyway, mari ngomongin topik lain. Suatu hari belum beberapa lama ini aku bangun lebih pagi dari biasanya dan aku memutuskan untuk berangkat kerja juga lebih pagi. Dan hari itu, aku baru menyadari bahwa sebaiknya aku tetap berangkat kerja di waktu seperti biasa saja, haha. Ternyata, berangkat kerja lebih awal itu justru akan bertepatan dengan periode rush hour yang lebih sibuk sehingga tram ke pusat kotanya ramai banget. Di waktu keberangkatan biasaku, aku selalu menemukan setidaknya satu kursi kosong jadi enak lah ya. Tapi di hari itu, aku harus berdiri di sepanjang jalan! Haha πŸ˜† .

Ok deh, lesson learned!

Advertisements