General Life · Zilko's Life

#1852 – Some Recent Stories

ENGLISH

A catch up

Some time ago, my ex-housemate, who has moved to France, visited Delft for a few days. And so we decided to catch up. It has been awhile since the last time we met!

Anyway, he just finished his PhD this November, where he successfully defended his dissertation. Actually I was invited to the defense too, but I could not come because, well, I had to work in Amsterdam, haha.

It was nice to meet an old friend after such a long time! There was so much to talk about, over dinner (we went Italian, where I had a calzone) and over a drink at a bar in the Beestenmarkt! I told him about the annoying small “obstacles” I have had to face in the bureaucracy of arranging a PhD defense. Talking with him made me realize that the situation was not unique to me which, to be honest, helped me to get a calmer state of mind. Yeah, it is especially nice to talk to someone who knows exactly what you are going through, isn’t it? 🙂 .

Calzone over dinner. It had been awhile since the last time I had one!
Calzone over dinner. It had been awhile since the last time I had one!

The Apprentice UK (Series Twelve)

One tv-show which I have followed since this Fall was the twelft series of The Apprentice UK. It was concluded last week where Lord Alan Sugar chose Alana Spencer to be his new business partner over Courtney Wood.

Well, this series marked the sixth consecutive time that the candidate I supported in the final lost (Helen/Susan in 2011, Tom in 2012, Luisa in 2013, Bianca in 2014, and Vana in 2015). Lol. So at least this curse record continues. We will see, though, if the trend still goes on next year.

Anyway, this has been another entertaining season for The Apprentice UK. However, to be honest, I felt like I enjoyed it a little bit less than the previous series. Though I am not sure if this was the effect of my 3-hour commute (The show was aired at 10 PM Dutch time on Thursday evening so naturally I already felt tired by the time the show started), or that indeed this series was not as good; or maybe both.

BAHASA INDONESIA

Sebuah catch up

Belum lama yang lalu, mantan housemate-ku, yang sekarang sudah pindah ke Prancis, mengunjungi Delft selama beberapa hari. Jadilah kami memutuskan untuk ketemuan dan catch up. Sudah lumayan lama lho semenjak terakhir kali kami bertemu!

Jadi ceritanya ia telah menyelesaikan studi PhD/S3nya November kemarin, dimana ia dengan sukses melalui sidang disertasinya. Sebenarnya aku juga diundang untuk datang sih, masalahnya aku nggak bisa karena harus kerja di Amsterdam, haha.

Senang deh rasanya bertemu teman lama yang sudah lama tak bersua! Ada banyak sekali bahan pembicaraan, yang kami lakukan sambil makan malam (kami makan di sebuah restoran Italia malam itu, dimana aku memesan seporsi calzone) dan sambil minum di Beestenmarkt! Aku menceritakan kepadanya beberapa “hambatan” kecil nan menyebalkan yang harus kuhadapi di dalam birokrasi pengurusan sidang PhD-ku. Mengobrolkan masalah ini dengannya membuatku menyadari bahwa hambatan-hambatan seperti ini sebenarnya cukup wajar terjadi dan banyak dialami kandidat PhD lainnya juga sehingga, jujur nih, membuatku sedikit merasa tenang. Ya, enak aja gitu bisa berbincang-bincang dengan seseorang yang benar-benar memahami situasi yang tengah kita hadapi kan? 🙂 .

Calzone over dinner. It had been awhile since the last time I had one!
Calzone untuk makan malam. Sudah lama nih aku nggak makan calzone!

The Apprentice UK (Seri Kedua-belas)

Satu acara tv yang sudah kuikuti semenjak musim gugur tahun ini adalah seri kedua-belas dari The Apprentice UK. Acara ini berakhir minggu lalu dimana Lord Alan Sugar memilih Alana Spencer untuk menjadi partner bisnis barunya; yang mana artinya Courtney Wood tersisih.

Yah, ini menandai musim keenam berturutan dimana kandidat yang kudukung di final kalah dong (Helen/Susan di tahun 2011, Tom di tahun 2012, Luisa di tahun 2013, Bianca di tahun 2014, dan Vana di tahun 2015). Haha. Jadi setidaknya kutukan rekor ini masih hidup sih ya. Kita lihat saja deh tahun depan bagaimana.

Anyway, seri ini adalah seri yang menghibur lagi dari The Apprentice UK. Namun, sejujurnya nih, rasanya tidak semenikmatinya seperti di seri-seri terdahulu deh. Walaupun aku nggak tahu sih apakah ini efek dari nglaju 3 jamku (Acaranya baru ditayangkan jam 10 malam waktu Belanda di hari Kamis sehingga aku sudah merasa lelah gitu deh ketika acaranya dimulai), atau ya memang seri kali ini tidak seoke yang sebelumnya; atau mungkin malah keduanya.

Advertisements

19 thoughts on “#1852 – Some Recent Stories

      1. Hebat juga berarti yah si Mark Burnett. Inget banget di season 1 seri US, yg menang kerja sama Mr. Trump, yang mana akhirnya si Bill Rancic ( pemenangnya ) jadi tenar juga gara2 married sama anchorwoman terkenal..

  1. Ketemu dengan teman lama yang mengerti permasalahan yang sedang dihadapi memang selalu menyenangkan ya kak Zilko 😄 jadi kerasa lebih tenang pasti terus bisa ngobrol lama biasanya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s