Posted in EuroTrip, Vacation, Weekend Trip

#1831 – A Weekend Story

ENGLISH

As my Instagram (@azilko) followers have known, I went on a weekend trip, again, this weekend. And the destination this weekend was Vienna, in Austria.

Amsterdam - Vienna. Created with gcmap.com
Amsterdam – Vienna. Created with gcmap.com

Well, I have been to Vienna twice before: in 2011 and then a year later in 2012. The reason why I chose Vienna this time was pretty much the same as my previous weekend trip to Copenhagen and Stockholm (Airports😛 ; and yes, yes, indeed I haven’t published the story yet 😖 ). It had been awhile since the last time I flew so I wanted to fly somewhere. But also, I would like to try new non-SkyTeam airlines this time so I was searching for possibilities out of Schiphol. Then, I found a combination return flight to Vienna with Austrian Airlines and SunExpress Deutschland with a reasonable price so I decided to book it! Haha😆 .

The difference between this trip and the previous was that I actually went to Vienna (In Copenhagen and Stockholm, actually I was just at the airports, lol😆 ). Vienna was a nice city, as usual. I did not really explore it that much this time because (1) been there, done that, lol😆 ; and (2) I only stayed for a weekend this time. Nevertheless, I still thoroughly enjoyed it, even though the temperature was already below 0ºC this weekend🙂 .

As usual, here are some teasers from this trip:

BAHASA INDONESIA

Seperti yang followers Instagram-ku (@azilko) sudah ketahui, akhir pekan ini aku pergi dalam sebuah perjalanan akhir pekan lagi deh. Dan tujuan kali ini adalah Vienna, di Austria.

Amsterdam - Vienna. Created with gcmap.com
Amsterdam – Vienna. Dibuat dengan gcmap.com

Hmm, ceritanya aku sudah pernah ke Vienna dua kali sebelumnya: di tahun 2011 dan setahun kemudian di tahun 2012. Nah, alasan aku memilih Vienna akhir pekan ini kurang lebih sama seperti perjalanan akhir pekan yang sebelumnya ke (bandara) Kopenhagen dan Stockholm (iya, ceritanya belum sempat aku publikasikan memang 😖 ). Ceritanya waktu itu sudah cukup lama semenjak aku terakhir aku terbang dan aku ingin terbang kemana gitu. Tetapi, kali ini aku juga ingin mencoba maskapai baru yang non-SkyTeam. Jadilah aku mencari kemungkinan-kemungkinannya dari Schiphol. Lalu, aku menemukan kombinasi tiket pesawat pp dengan Austrian Airlines dan SunExpress Deutschland dengan harga tiket yang terjangkau sehingga aku memutuskan untuk membelinya! Haha😆 .

Beda perjalanan kali ini dari yang lalu adalah aku singgah di kota Vienna-nya kali ini (di Kopenhagen dan Stockholm kemarin, aku cuma mampir di bandaranya aja, hahaha😆 ). Vienna adalah kota yang oke deh, seperti biasanya. Hanya saja, kali ini aku tidak terlalu menjelajahinya karena (1) sudah pernah, been there, done that, ahahah😆 dan (2) Toh aku hanya tinggal selama semalam saja kali ini. Toh walaupun begitu, aku masih cukup menikmatinya kok, walaupun suhu udaranya sudah dingin loh (di bawah 0ºC) akhir pekan ini🙂 .

Seperti biasa, di atas adalah beberapa teasers dari perjalanan ini🙂

14 thoughts on “#1831 – A Weekend Story

        1. Huahaha, kalau tumpangan aku ga bisa jamin Win, soalnya apartemenku ga ada space nih kecil banget😦 . Tapi kasih kabar yaa, nanti kita kopdaran, hehehe🙂 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s