Posted in North America Trip, The Caribbean, Vacation

#1801 – Hello from The Caribbean!!

ENGLISH

Hello from Sint Maarten in the Caribbean!!

Yes, currently I am in the Sint Maarten part of my Sabbatical September Trips!!

Oh, btw, here is a map of Sint Maarten in case you don’t know where on earth that is:

Sint Maarten is part of the Kingdom of the Netherlands and as a Dutch permanent resident, I am exempted from being required a visa to enter the island.

Anyway, I am very excited that finally I am here!! The following photo pretty much sums it all why I have really been wanting to go here.

A KLM's Boeing 747-406 reg PH-BFB landing at Princess Juliana International Airport (SXM), in Sint Marteen. Photo credit: HGabor/Airliners.net
A KLM’s Boeing 747-406 reg PH-BFB landing at Princess Juliana International Airport (SXM), in Sint Marteen. Photo credit: HGabor/Airliners.net
First of all, Sint Maarten is the home of the airport I have been wanting to go to since many years ago: Princess Juliana International Airport (SXM). I think this airport is pretty much the dream airport destination of many avgeeks out there, hahaπŸ˜† . I mean, just look at the photo above, stunning, no?πŸ™‚

Second of all, just look at the airline and the airplane in the photo above! It is a KLM plane so the flight was originating from Amsterdam. And then, it is a Boeing 747-400, the Queen of the Skies whose reign is about to end very soon with the looming retirements of the currently remaining fleets, including in KLM.

Here is a direct quote from the KLM link above:

“If you happen to fly KLM in the near future in a KLM 747, remember this: you’re making airline history”

You see, I am making airline history and making a dream of mine come true with this trip!! 😊😊😊😊😊

So, ciao!! I am going to enjoy the Carribean!!

***

p.s: Little did I know when I bought the ticket that I was extremely lucky. Starting from October this year, KLM will change the plane they assign to SXM from Boeing 747-400 to an Airbus A330-200!! 😱😱😱😱😱 How fortunate I am!!!

BAHASA INDONESIA

Halo dari Sint Maarten di Karibia.

Iyaa, sekarang ini aku sedang berada di bagian Sint Maarten dari rangkaian perjalanan cuti panjang Septemberku!!

Oh, btw, berikut ini peta Sint Maarten andaikata ada yang tidak tahu negeri ini ada dimana di Bumi ini:

Sint Maarten adalah jajahan bagian dari Kerajaan Belanda dan sebagai penduduk tetapnya Belanda, aku mendapatkan pengecualian dari kebutuhan visa untuk masuk kesana.

Anyway, senang banget nih rasanya akhirnya aku bisa berada disini!! Foto berikut ini merangkum semua alasan mengapa aku sudah ingin banget kesini.

A KLM's Boeing 747-406 reg PH-BFB landing at Princess Juliana International Airport (SXM), in Sint Marteen. Photo credit: HGabor/Airliners.net
Sebuah Boeing 747-40g milik KLM beregistrasi PH-BFB sedang mendarat di Bandara Internasional Princess Juliana (SXM), di Sint Marteen. Photo credit: HGabor/Airliners.net
Pertama-tama, Sint Maarten adalah rumah bagi bandara yang sudah ingin banget aku kunjungi semenjak bertahun-tahun yang lalu: Bandara Internasional Princess Juliana (SXM). Aku cukup yakin bandara ini adalah bandara impian bagi banyak avgeek di luar sana, hahaπŸ˜† . Maksudku, apa coba yang nggak kece dari foto di atas?πŸ™‚

Yang kedua, lihat deh maskapai penerbangan dan pesawat di dalam foto di atas! Itu adalah pesawatnya KLM sehingga penerbangan di foto itu asalnya adalah dari Amsterdam. Dan kedua, pesawatnya adalah sebuah Boeing 747-400, the Queen of the Skies yang masa kejayaannya akan segera padam seiring dengan pemensiunan yang akan segera terjadi kepada pesawat-pesawat yang masih beroperasi saat ini, termasuk di KLM.

Nah, berikut itu kutipan (yang kuterjemahkan) dari tautan artikelnya KLM di atas:

“Jika kebetulan kamu akan terbang dengan KLM dalam waktu dekat dengan sebuah 747-nya KLM, ingat ini: kamu sedang membuat sejarah dunia penerbangan”

Nah kan, sekarang ini aku sedang menorehkan sebuah sejarah penerbangan sekaligus membuat mimpiku menjadi nyata dengan perjalanan ini!! 😊😊😊😊😊

Segitu dulu deh ya, ciao!! Aku ingin menikmati Karibia sekarang!!

***

p.s: Ketika tiketnya kubeli, aku tidak sadar bahwa aku sedang beruntung sekali. Mulai bulan Oktober tahun ini, KLM akan mengganti pesawat yang mereka kirim ke SXM dari Boeing 747-400 menjadi Airbus A330-200 saja!! 😱😱😱😱😱 Untuuuung!!!

19 thoughts on “#1801 – Hello from The Caribbean!!

  1. Iri kan dilarang ya Ko, ga boleh yaπŸ˜„.. Tapi kali ini boleh lahh yaa..haha.. Kerenn bangett ituu.. Ngebayangin sensasi main pantai sambil ada pesawat landing…aaaaa… Envyyyy..hahaπŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s