Posted in General Life, Zilko's Life

#1764 – PH-BVA and a RG Video

ENGLISH

KLM and PH-BVA

Last year, KLM asked a question on Facebook and, obviously, I replied:

Replying to a question in Facebook
Replying to a question in Facebook

And you know what? About two weeks ago, this happened:

PH-BVA in "Orange Pride" livery. Photo credit: Gerard Helmer/Airliners.net
PH-BVA in “Orange Pride” livery. Photo credit: Gerard Helmer/Airliners.net

Yeay!! So KLM did follow my suggestion (lol 😎) and colored one of their Boeing 777-300ER, PH-BVA, with this special scheme.

I do love an airplane in special livery. But for this particular one, I actually wonder if it would have looked better had they gone totally orange, haha😆 . I mean, I know that the color blue is KLM’s trademark, but the contrast between orange and blue make PH-BVA looks, somehow, “unfinished” to me. What do you think?

Anyway, I do want to hop on PH-BVA now! Even though none of the plans I have made involves a KLM’s Boeing 777-300ER (but some do involve their Boeing 747-400s, which I am very excited about!🙂 ). Does this mean I need to make one? Hmm 🤔🤔🤔

A Roland Garros Video

Anyway, in my second day on my visit to Roland Garros this year, I was very lucky that I was allowed to sit literally in the first row of Court Philippe Chatrier during the Women’s Doubles Final match.

Aside from having one of the best view to watch a world class tennis match, another advantage of this seat is, well, the higher chance that you might get photographed or recorded (in videos) by the coverage of the tournament, haha😆 . And, well, of you look at this short clip of Caroline Garcia and Kristina Mladenovic’s winning moment (I can’t find the video on Youtube unfortunately😦 ), if you pause the video at 00:54, you will see me!! Haha😆 . Here is the screenshot:

Me in the first row of Court Philippe Chatrier
Me in the first row of Court Philippe Chatrier

Hahaha😆 .

BAHASA INDONESIA

KLM dan PH-BVA

Tahun lalu, KLM bertanya di Facebook dan, jelas, aku menjawabnya doong:

Replying to a question in Facebook
Menjawab sebuah pertanyaan di Facebook

Dan apa yang terjadi? Sekitar dua minggu yang lalu, ini terjadi:

PH-BVA in "Orange Pride" livery. Photo credit: Gerard Helmer/Airliners.net
PH-BVA dengan livery “Orange Pride”. Photo credit: Gerard Helmer/Airliners.net

Yeay!! Jadi KLM mengikuti saranku loh (huahaha 😎) dan mewarnai salah satu pesawat Boeing 777-300ERnya mereka, PH-BVA, dengan skema spesial ini.

Aku suka banget pesawat-pesawat yang diwarnai dengan livery special. Tetapi khusus yang satu ini, aku penasaran apa nggak bakal lebih keren ya andaikata warna oranyenya diaplikasikan di keseluruhan pesawatnya, haha😆 . Maksudku, aku tahu bahwa warna biru adalah trademark-nya KLM, tetapi kontrasnya warna oranye dan biru membuat PH-BVA nampak seperti pekerjaan yang agak “nggak selesai” gitu deh untukku. Bagaimana menurut kalian?

Anyway, aku jadi pengen terbang dengan PH-BVA nih sekarang! Masalahnya, dari semua penerbangan-penerbangan yang akan datang yang sudah kurencanakan sampai saat ini, nggak ada yang akan melibatkan sebuah Boeing 777-300ERnya KLM nih (walaupun ada yang melibatkan Boeing 747-400nya sih, yang mana ini membuatku excited banget!🙂 ).  Apakah ini pertanda bahwa aku harus merencanakannya? Hmm 🤔🤔🤔

Sebuah Video Roland Garros

Anyway, di hari kedua di kunjunganku ke Roland Garros tahun ini, aku beruntung banget dimana aku diizinkan duduk di barisan pertama Lapangan Philippe Chatrier untuk menonton pertandingan final ganda putri.

Nah, di samping tentu view yang oke banget untuk menonton sebuah pertandingan tenis kelas dunia, satu keuntungan lainya dari kursi ini adalah kesempatan yang lebih tinggi untuk terfoto atau terekam (di video) yang diambil oleh turnamennya, haha😆 . Dan, yah, jika video singkat ini yang berisi momen kemenangannya Caroline Garcia dan Kristina Mladenovic ditonton (sayangnya aku nggak bisa menemukan videonya di Youtube nih😦 ), jika videonya di-pause di 00:54, kalian bakal melihat aku!! Haha😆 . Berikut ini screenshot-nya:

Me in the first row of Court Philippe Chatrier
Aku di barisan pertama Lapangan Philippe Chatrier

Hahaha😆 .

2 thoughts on “#1764 – PH-BVA and a RG Video

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s