Posted in Aviation, EuroTrip, One Week Trip, Trip Report, Vacation

#1724 – 2016 Baltic Spring Trip (Part II: Jumbo Stay and Air Baltic)

ENGLISH

Previous post on the 2016 Baltic Spring Trip series:
1. Part I: Stockholm

Previously on 2016 Baltic Spring Trip: Zilko went to the Baltic region for Spring this year. After spending two nights in downtown Stockholm, he was now ready to experience a very unique part of this trip: staying in a Boeing 747-200 and flying Boeing 737 classics!🙂

***

Jumbo Stay

Stockholm has actually been under my watch since about one and a half years ago ever since I realized the existence of Jumbo Stay, a hostel located in the area of Stockholm – Arlanda Airport. Why? Well, simply because the hostel looks like this:

My hostel for a night
My hostel for the night

Omg!! Yes, the hostel is in the form of a retired Boeing 747-200!! 😍😍😍😍😍

As an aviation enthusiast, obviously I was so excited to stay there! And while arranging this trip, I was able to construct such an efficient and optimal plan involving this hostel. If I stayed in this hostel in my last night in Stockholm, the location of the hostel would enable me to take an early flight out of Stockholm without the requirement of getting up very early in the morning. With my plan of making use of Air Baltic’s transferring flight in Riga to see a bit of Latvia anyway, this was a perfect benefit because now I could take the first flight out of Stockholm to Riga which departed at 8 AM, haha😆 .

The Hostel

Boeing 747!! 😍😍😍
Boeing 747!! 😍😍😍

It was indeed a real Boeing 747-200. The plane first flew for Singapore Airlines in 1976 and at one point in the 1990s was shortly leased by Garuda Indonesia (I assume for the Hajj flights). In 2002, the plane was retired after about 26 years in service.

Obviously the best room in the hostel was the cockpit, which they turned into a “cockpit suite” which apparently also included the entire upper deck of the jumbo jet. Obviously I didn’t stay at the suite (limited budget here, haha😆 ) and so I decided to stay in a very unique room:

Jet engine cabins
Jet engine cabins

Yes, I stayed in the “jet engine” cabin, quite cool, no? #antimainstream

Well, on paper it was indeed cool. But the problem was the non-existence of toilet in the cabin and so if I needed to go to one, I would have to go to the main fuselage. And now imagine having to do that in the middle of a cold night! Haha😆

There was a cafe at the front of the plane (that is normally used as the premium class cabin in active Boeing 747s😛 ) which provided basic snacks. This cafe was also where breakfast took place in the morning. While it was, of course, cool, my favorite part was (for hanging out) actually the left wing that was equipped with some benches and tables! I prefered to sit there, given bearable weather of course😛 .

The left wing of the Jumbojet
The left wing of the Jumbojet

It was a very nice stay at the Jumbo Stay. My room (except for the toilet matter and the very weak wifi signal) was actually comfortable and really warm in the night.

Dinner

For dinner, however, they only provided super basic stuffs like sandwich and pizza. Well, I was on vacation and I wanted something more “proper” than that for dinner. And so I decided to go to Stockholm-Arlanda Airport and had dinner at a hotel’s restaurant there at the 12th floor.

A dinner and a cocktail with such an amazing view!!
A dinner and a cocktail with such an amazing view!!

I ordered a delicious “Belly Buster” (rosemary stuffed lamb) dish and a glass of, well, “Aviation”. I was on the aviation part of this trip so I thought a glass of cocktail called “Aviation” would suit it really well😉 .

Air Baltic

BT 102 (Stockholm-Arlanda – Riga)

Air Baltic
Flight: Air Baltic BT 102
Equipment: Boeing 737-300 reg YL-BBS
ATD: 08:00 CET (Runway 19R of ARN)
ATA: 10:05 EEST (Runway 18 of RIX)

Originally, this flight was supposed to be operated with a Bombardier Dash8 Q400. But then, somehow that morning through Flightradar24 I found that they changed the equipment to a Boeing 737-300 for some reason. Well, not that I was complaining. Even though I wish it would have been a Boeing 737-500 instead, a Boeing 737-300 was nonetheless still awesome as it was one of the few Boeing 737 Classic series that were still active at this point.

Anyway, boarding commenced on time and we took off from runway 19R of Stockholm-Arlanda Airport. I felt like our take-off was very steep though, as you might be able to see from this picture:

Steep take-off at Stockholm-Arlanda
Steep take-off at Stockholm-Arlanda

Flying on a Boeing 737-300 was such a joy. The interior felt so classic and nothing like the newer generations. This actually brought some nostalgic and unique retro feeling during the flight! Haha😆 . For instance, look at this toilet:

A retro toilet!!
A retro toilet!!

Instead of a button, to flush the toilet we had to use a lever! 😍

For the flight I decided to buy their on-board menu. Upon checking their website a few weeks back, I was intrigued by their wide selection of dishes (more than 70 choices) and I found the price to be reasonable. Moreover, the offer looked very interesting, like this:

Air Baltic online meal pre-ordering
Air Baltic’s online meal pre-ordering

You see, a hot meal came also with an appetizer, a dessert, and a selection of drink! And yes, there were a few choices of appetizer and dessert (six or seven each); from which I settled with the salmon with quail’s egg as the appetizer and a dark chocolate cake as the dessert.

Okay, so it does look good in the picture, but how is it in reality? Well, it was like this:

The actual in flight meal
The actual in flight meal

And it was goood!! The appetizer and the main dish were delicious. But to me, the star was definitely the chocolate cake. It was so extremely yummy, especially with the crumbly pieces!! So if you feel like eating anything during an Air Baltic flight, I do recommend their chocolate cake!!

My only negative comment was that they took awhile to prepare my meal. You see, the Stockholm – Riga flight was a very short hop of just about one hour (there was one hour time difference between Sweden and Latvia). However, they only served my dish about 30 minutes into the flight. And so while I was still about 2/3 done into my delicious dessert, the landing announcement was already made so I had to rush through the rest 1/3.

At 10:05 AM local time, we landed at runway 18 of Riga International Airport in Riga, Latvia. Here is the landing video:

BT 307 (Riga – Helsinki-Vantaa)

Air Baltic
Flight: Air Baltic BT 307
Equipment: Boeing 737-500 reg YL-BBD
ATD: 19:55 EEST (Runway 36 of RIX)
ATA: 21:10 EEST (Runway 22L of HEL)

My BT 307 was scheduled to depart at 18:20. So I was already back at Riga International Airport at around 16:00 after a one day trip in the Latvian capital (story to follow in Part III). Riga International Airport was a small airport with just enough number of cafes/shops/etc. I could not enter the lounge because I was just a normal passenger this time, haha😆 .

One of the best airport seat designs!!
One of the best airport seat designs!!

Originally, the flight was supposed to be operated with a Boeing 737-300. And then, there was an announcement that the flight would be delayed for 90 minutes due to a technical problem. Damn! I could have stayed in Riga longer!

But then something funny happened. You know, I was complaining that I was given a false hope by Air Baltic of flying with a Boeing 737-500 when I bought the ticket and later on they changed the equipment to a Boeing 737-300. And so today I was very aesthetic when I saw this on my Flightradar24 app while waiting for my delayed flight:

What my Flightradar24 app showed me
What my Flightradar24 app showed me

There was an unscheduled Air Baltic flight flying from Tallinn to Riga (as a matter of fact, it was the only Air Baltic flight heading to Riga at that point) and it was a, well, Boeing 737-500!! OMG!! 😍😍😍😍😍 Like, how was this even possible? Lol😆 .

My wish came to a reality! Finally, now I am entitled to say that I have flown with all types of the Boeing 737 Classic series (Boeing 737-300, -400, and -500) and this section of my logbook is, now, complete!! Yaaay!😀

Anyway, YL-BBD, the Boeing 737-500, was indeed the replacement for my BT 307 flight to Helsinki. At 19:30, boarding commenced just shortly after the empty plane arrived from Tallinn. I quickly settled into my 4F seat, whose seat pitch was amazing, btw; and then we took off from runway 36 of Riga International Airport. Here is the take-off video:

As visible in the video above, taking-off from runway 36 and sitting on the right side of the plane provided me with an evening view of Riga, Latvia 😍.

Anyway, it was a normal uneventful LCC flight to Helsinki. I did not purchase anything on board this time, though, as I was also still full from my late lunch in Riga. About one hour later, we landed at runway 22L of Helsinki-Vantaa International Airport. Here is the landing video:

From the airport, I took the Finnair bus service to downtown Helsinki…

An Air Baltic's Boeing 737-500!
Finally I flew a Boeing 737-500!

TO BE CONTINUED…

Next on 2016 Baltic Spring Trip:
– One day in Riga
– Foggy in Helsinki
– A day in the Suomenlinna
– One day in Estonia
– Flying Finnair

BAHASA INDONESIA

Posting sebelumnya dalam seri 2016 Baltic Spring Trip:
1. Part I: Stockholm

Sebelumnya dalam 2016 Baltic Spring Trip: Zilko pergi ke daerah Baltic untuk musim semi tahun ini. Setelah menghabiskan dua malam di kota Stockholm, kini ia telah siap untuk mengalami sebuah pengalaman unik dari bagian yang unik dari perjalanan ini: menginap di dalam sebuah Boeing 747-200 dan terbang dengan pesawat Boeing 737 klasik!🙂

***

Jumbo Stay

Stockholm sebenarnya sudah berada dalam “radar”-ku selama kira-kira satu setengah tahun terakhir setelah aku mengetahui keberadaan Jumbo Stay, sebuah hostel yang berlokasi di area Bandar Udara Internasional Stockholm-Arlanda. Mengapa? Yaa, soalnya hostelnya berpenampakan seperti ini:

My hostel for a night
Hostelku malam ini!!

Omg!! Iya dong, hostelnya adalah sebuah pesawat Boeing 747-200 yang sudah pensiun!! 😍😍😍😍😍

Sebagai seorang aviation enthusiast, jelas dong ya aku pengen banget menginap disana! Nah, ketika merencanakan perjalanan ini, aku bisa membuat sebuah jadwal yang sungguh amat efisien dan optimal yang melibatkan hostel ini. Jika aku menginap di hostel ini di malam terakhirku di Stockholm, lokasi hotelnya memungkinkanku untuk naik penerbangan pagi dari Stockholm tanpa aku harus bangun subuh-subuh amat. Dengan rencanaku untuk memanfaatkan penerbangan transitnya Air Baltic di Riga untuk sedikit melihat negeri Latvia, ini sempurna banget karena aku jadi bisa mengambil penerbangan pertama dari Stockholm ke Riga yang berangkat jam 8 pagi, haha😆 .

Hostelnya

Boeing 747!! 😍😍😍
Boeing 747!! 😍😍😍

Ini adalah pesawat Boeing 747-200 beneran loh. Pesawatnya dulu pertama kali terbang dengan Singapore Airlines di tahun 1976 dan di satu waktu di tahun 1990an sempat disewa sebentar oleh Garuda Indonesia (aku duga sih untuk penerbangan haji waktu itu). Di tahun 2002, pesawatnya dipensiunkan setelah terbang selama kurang lebih 26 tahun.

Jelas kamar terbaik di hostel ini adalah kokpitnya, yang dijadikan kamar “cockpit suite” yang juga meliputi keseluruhan dek lantai atas pesawatnya. Jelas lah aku tidak menginap di suite-nya (budget dari mana??? Hahaha😆 ) dan aku memilih untuk menginap di kamar yang amat unik ini:

Jet engine cabins
Kabin mesin jet

Iyaaa, aku tidur di kabin “mesin jet” loh, keren kaaaan? #antimainstream

Di atas kertas memang keren sih. Hanya saja, masalahnya adalah ketiadaan toilet di dalam kabinnya sehingga jika aku butuh ke toilet, aku harus pergi ke badan pesawatnya. Nah, bayangin aja kalau malam-malam gitu aku butuh ke toilet, aku harus keluar kamar di malam yang dingin! Haha😆

Ada kafe di bagian depan pesawatnya (bagian yang biasanya digunakan sebagai kabin kelas premium di Boeing 747 yang masih aktif :P ) yang menyediakan snack basic. Di kafe ini pula lah di pagi hari sarapan diberikan. Walaupun ini, memang, keren, aku justru paling suka untuk duduk-duduk di sayap kiri pesawatnya yang kini dilengkapi dengan beberapa meja dan bangku loh! Kalau cuaca oke, jelas enakan duduk di sayapnya lah ya😛 .

The left wing of the Jumbojet
Sayap kirinya JumboStay

Asyik deh menginap di Jumbo Stay. Kamarku (dengan mengesampingkan masalah toilet dan sinyal wifi yang lemah banget) ternyata nyaman dan udaranya hangat di malam hari.

Makan Malam

Untuk makan malam, sayangnya, mereka hanya menyediakan makanan-makanan basic aja semacam sandwich atau pizza. Berhubung sedang liburan, aku maunya makan yang lebih “benar” deh untuk makan malam. Oleh karena itu aku pergi ke Bandara Stockholm-Arlanda untuk makan malam di sebuah restoran hotel yang berlokasi di lantai 12.

A dinner and a cocktail with such an amazing view!!
Makan malam, segelas cocktail, dan pemandangan yang luar biasa!!

Aku memesan “Belly Buster” (daging domba berisi rosemary) yang enak banget dan segelas “Aviation”. Pas banget kan, di bagian aviasi dari perjalanan ini, aku meminum segelas cocktail yang dinamai “Aviation”!😉

Air Baltic

BT 102 (Stockholm-Arlanda – Riga)

Air Baltic
Penerbangan: Air Baltic BT 102
Pesawat: Boeing 737-300 reg YL-BBS
ATD: 08:00 CET (Runway 19R of ARN)
ATA: 10:05 EEST (Runway 18 of RIX)

Awalnya, penerbangan ini dijadwalkan diterbangkan dengan pesawat Bombardier Dash8 Q400. Tetapi kemudian, pagi itu di Flightradar24 aku melihat bahwa pesawatnya mereka ganti menjadi Boeing 737-300. Yaa, aku nggak komplain sih. Walaupun aku waktu itu lebih berharap digantinya ke Boeing 737-500, toh Boeing 737-300 juga seru karena pesawat ini adalah satu dari sedikit seri Boeing 737 Classic yang masih aktif saat ini kan.

Anyway, boarding berlangsung tepat waktu dan kami lepas landas dari landasan pacu 19R Bandara Stockholm-Arlanda. Pagi itu aku merasa lepas landasnya bersudut terjal/tajam banget deh, seperti yang bisa dilihat di foto berikut ini:

Steep take-off at Stockholm-Arlanda
Lepas landas dengan sudut naik yang menukik tajam dari Stockholm-Arlanda

Terbang dengan Boeing 737-300 itu asyik loh. Interiornya pesawatnya klasik dan jadul banget sehingga terasa berbeda banget dari pesawat-pesawat generasi yang lebih baru. Dan ini memunculkan perasaan nostalgia dan retro di sepanjang penerbangan! Haha😆 . Sebagai contoh, coba lihat deh toiletnya ini:

A retro toilet!!
Toiletnya retro!!

Nah kan, bukannya menggunakan tombol untuk ditekan, untuk mengguyur toiletnya kita harus menggerakkan tuas gitu!😍 Retro bangeeet!!

Untuk penerbangan ini, aku memutuskan untuk memesan menu on-board mereka. Ketika iseng mengecek website mereka beberapa minggu yang lalu, aku dibuat penasaran banget dengan pilihan makanan mereka (ada lebih dari 70 pilihan waktu itu) dan harganya yang menurutku cukup masuk akal. Ditambah lagi, mereka menawarkan menu yang menarik banget:

Air Baltic online meal pre-ordering
Pemesanan online menu makanan di penerbangan Air Baltic

Nah kan, sebuah menu makanan panas disajikan lengkap dengan menu pembuka, pencuci mulut, dan minuman! Iya, ada beberapa pilihan menu pembuka dan pencuci mulut (masing-masing enam atau tujuh); yang mana akhirnya aku menjatuhkan pilihan ke salmon dan telur puyuh sebagai menu pembuka dan sebuah kue coklat sebagai pencuci mulut.

Oke, di fotonya memang nampak menarik, kenyataannya bagaimana tuh? Hmm, kenyataannya seperti ini:

The actual in flight meal
Penampakan makanannya yang sebenarnya

Dan rasanya memang enaaaak!! Makanan pembuka dan makanan utamanya enak. Tetapi untukku, bintang utama menu ini jelas adalah kue coklatnya. Kuenya itu nggak ketulungan loh enaknya, terutama bagian crumbly-nya itu!! Serius enak banget!! *nggak santai*. Jadi jika merasa ingin makan sesuatu ketika terbang dengan Air Baltic, aku sungguh merekomendasikan kue coklatnya ini!!

Satu-satunya komentar negatifku adalah lamanya waktu yang mereka butuhkan untuk mempersiapkan pesananku ini. Penerbangan Stockholm – Riga adalah penerbangan singkat sepanjang satu jam (ada perbedaan waktu satu jam antara Swedia dan Latvia). Namun, makananku baru disajikan kira-kira 30 menit setelah lepas landas. Akibatnya ketika aku baru memakan kira-kira 2/3 dari kue coklatku yang enak banget itu, pengumuman mendarat sudah diumumkan dari kokpit dong. Jadilah sisa 1/3nya aku habiskan dengan terburu-buru.

Jam 10:05 pagi, pesawat mendarat di landasan pacu 18 Bandara Internasional Riga, Latvia. Berikut ini video pendaratannya:

BT 307 (Riga – Helsinki-Vantaa)

Air Baltic
Penerbangan: Air Baltic BT 307
Pesawat: Boeing 737-500 reg YL-BBD
ATD: 19:55 EEST (Runway 36 of RIX)
ATA: 21:10 EEST (Runway 22L of HEL)

Penerbangan BT 307ku dijadwalkan berangkat jam 6:20 sore. Jadilah aku sudah kembali di bandara sekitar jam 4 sore setelah menghabiskan seharian di ibukota Latvia itu (cerita menyusul di Bagian III). Bandara Internasional Riga adalah sebuah bandara kecil dengan jumlah kafe/toko/dll yang tidak terlalu banyak tetapi jumlahnya masih cukup lah. Aku tidak bisa menunggu di lounge kali ini karena aku hanyalah penumpang jelata saja di penerbangan ini, haha😆 .

One of the best airport seat designs!!
Kursi di bandara RIX asyik banget deh disainnya!!

Awalnya, penerbangan ini dijadwalkan dioperasikan dengan Boeing 737-300 juga. Tetapi kemudian, ada pengumuman bahwa penerbangan akan terlambat selama 90 menit karena ada permasalahan teknis dengan pesawatnya. Sial! Tahu gitu kan aku bisa lebih lama jalan-jalannya di Riga!

Tetapi kemudian, sebuah hal yang lucu terjadi. Tahu kan, aku komplain bahwa aku di-PHP-in Air Baltic dimana aku dijanjikan terbang dengan Boeing 737-500 ketika tiketnya aku beli tetapi kemudian pesawatnya diganti menjadi Boeing 737-300. Oleh karena itu lah aku merasa senang banget ketika app Flightradar24-ku menunjukkan ini ketika aku menunggu penerbanganku yang terlambat itu:

What my Flightradar24 app showed me
Yang ditunjukkan app Flightradar24-ku

Ada sebuah penerbangan Air Baltic tak terjadwal dari Tallinn ke Riga (malah, ini adalah satu-satunya penerbangan Air Baltic yang saat itu sedang menuju Riga) dan penerbangan ini dioperasikan dengan, yah, pesawat Boeing 737-500!! OMG!! 😍😍😍😍😍 Huaaaa, kok bisa sih aku beruntung banget begini? Huahaha😆 .

Harapanku menjadi kenyataan! Akhirnya, sekarang aku bisa bilang bahwa aku sudah terbang dengan semua tipe pesawat seri Boeing 737 Classic (Boeing 737-300, -400, dan -500) dan bagian ini dari logbookku kini komplit!! Horee!😀

Anyway, YL-BBD, Boeing 737-500 yang kusebutkan di atas, memang adalah pesawat pengganti penerbangan BT 307ku malam ini ke Helsinki. Jam 7:30 malam, boarding langsung dimulai begitu pesawat yang kosong ini mendarat dari Tallinn. Aku langsung duduk di kursi 4Fku, yang mana seat pitch-nya oke bangeeet; dan kemudian kami lepas landas dari landasan pacu 36 Bandara Internasional Riga. Berikut ini video lepas landasnya:

Seperti yang nampak di video di atas, lepas landas dari landasan pacu 36 dan duduk di kursi sebelah kanan memberikanku pemandangan kota Riga di malam hari 😍.

Anyway, ini adalah penerbangan LCC yang biasa-biasa saja ke Helsinki. Aku tidak membeli apa-apa di penerbangan ini karena toh aku masih kenyang dari makan siangku yang telat siangnya tadi. Sekitar satu jam kemudian, pesawat mendarat di landasan pacu 22L Bandara Internasional Helsinki-Vantaa. Berikut ini video pendaratannya:

Dari bandara, aku menaiki layanan bus milik Finnair untuk pergi ke pusat kota Helsinki…

An Air Baltic's Boeing 737-500!
Akhirnya aku terbang juga dengan Boeing 737-500!

BERSAMBUNG…

Selanjutnya dalam 2016 Baltic Spring Trip:
– Satu hari di Riga
– Helsinki yang berkabut
– Sehari di Suomenlinna
– Satu hari di Estonia
– Terbang dengan Finnair

39 thoughts on “#1724 – 2016 Baltic Spring Trip (Part II: Jumbo Stay and Air Baltic)

  1. Tempat tidur di bagian jet enginenya persis seperti capsule hotel di Jepang deh bentuknya, cuma yang jet engine ini mungkin sedikit lebih terbuka ya🙂 Dan selamat ya Zilko akhirnya berhasil melengkapi edisi penerbangan dengan Boeing 737-nya🙂

    1. Ahahaha, bener juga ya, tempat tidurnya memang mirip capsule hotel gitu, di dalam ruangan yang sempit, hehehe😀 . Iya, yang jet engine cabin ini ada ruangan di depan tempat tidurnya😀 . Hahaha, masih belum lengkap kok kalau Boeing 737. Yang sudah lengkap barulah di seri Boeing 737 Classic aja, haha. Untuk keseluruhannya sekarang masih missed yang Boeing 737-600 dan Boeing 737-900ER😛 .

  2. hihihi lucu banget hostel nya. cocok banget buat lu yang penggemar pesawat ya ko.🙂
    kalo gua gak bisa dah nginep disana. sempit banget kamarnya… gua rada2 claustrophobic soalnya. hehehe

    1. Iyaaa!! Hahaha😆 .

      Huahahaha, iya ya yang jet engine cabin ini memang rada-rada kecil jadi bisa bikin claustrophobic memang. Tapi kalau kamarnya yang cockpit suite kayaknya sih gedee dan lapaang😀 .

    1. Iya, kalau yang dipake A380 bisa dibuat lebih lega atau bisa muat lebih banyak kamar, hahaha😆 . Iya, objectively nggak begitu enak sih tidur di jet engine room-nya itu. Mendingan di kamar biasa di dalam pesawatnya yang kalau mau ke toilet nggak perlu keluar dingin-dingin dulu, hahaha😆 .

    1. Huaa, aku baru tahu ada restoran pesawat juga di Ancol. Barusan aku google dan kayaknya itu restorannya ada hubungannya sama Sriwijaya Air ya? Livery pesawatnya mirip sama liverynya Sriwijaya, haha😆 . Tapi pesawatnya yang narrow body (Boeing 737-400) itu jadi memang kayaknya kekecilan kalau mau dijadiin hostel/hotel, haha😛 .

    1. Seru bangett!! Kalau nggak salah totalnya sih bisa menampung 70an orang (kebanyakan kamarnya model hostel gitu jadi mesti shared sama orang lain)

            1. Oh iya. Jadi inget di Stockholm (kalo gak salah) ada hotel yang dulunya penjara. Tapi mahaaal kemarin aku cek, ga jadi deh, ahahaha😆 . Iya, kalo penjara kayaknya serem ya auranya…

  3. Aku jarang pake toilet kalau di dalam pesawat. Tapi sekali kalinya aku pake kayaknya bentuk toiletnya masih kayak yg difoto lo deh zil. Pesawat ke Pontianak emang klasik2 deh kayaknya. Gak ada yg baru. Hahaha

    1. Hahaha, gampangnya dilihat dari cara untuk mengguyur toiletnya tuh Niee. Kalau masih pake tuas, berarti pesawatnya tipe lama. Pesawat yang agak baruan biasanya berupa tombol gitu deh, hehehe😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s