#1715 – DST in Stockholm

ENGLISH

First of all, hello from Stockholm!

Yes, I just started my 2016 Baltic Spring Trip this weekend and now I am in the first destination of this trip: Stockholm!

But neither Stockholm nor this trip is the topic that I want to write about for now. Instead, I want to write about the Daylight Saving Time (DST) which occurs today in Europe.

So, my less favorite DST took place earlier today which resulted in today only having 23 hours. Damn! I could have used that one hour for either more sleep or more exploration of Stockholm! You see now the reason why this Spring DST is my less favorite now, right? πŸ™‚

Speaking of DST, actually it has really been a while since I first-handly experienced a DST. The last time was actually back in October 2014. Last year, I did not experience either DST because in the two days that it took place, I was in Asia. I was in Tokyo during the Spring DST and in Chennai during the Fall DST; and neither Japan nor India applies the DST.

Btw, now that I think about it. This is actually the first time ever I experience a DST outside of the Netherlands! Haha πŸ˜†

Yeah, that is all for now :mrgreen: .

See you guys, gonna explore more Stockholm now! Ciao!

BAHASA INDONESIA

Pertama-tama, halo dari Stockholm!

Iya, aku baru saja memulai 2016 Baltic Spring Trip-ku akhir pekan ini dan sekarang aku sedang berada di tempat tujuan pertamanya: Stockholm!

Eh, tetapi bukanlah Stockholm ataupun perjalanan ini sih yang ingin aku tulis sekarang. Aku ingin menulis mengenai Daylight Saving Time (DST) yang hari ini berlangsung di Eropa.

Jadi, DST yang bukan favoritku berlangsung hari ini yang mana artinya hanya ada 23 jam saja sehari ini. Sial! Kan satu jam itu bisa aku gunakan untuk tidur lebih lama atau jalan-jalan di Stockholm kan ya! Nah, mengerti kan alasannya mengapa DST yang ini bukanlah DST favoritku? πŸ™‚

Ngomongin DST, sebenarnya sudah lumayan lama juga lho semenjak terakhir kali aku langsung mengalami perubahan waktu akibat DST. Terakhir kali adalah di bulan Oktober 2014. Tahun lalu, aku sama sekali tidak mengalami DST karena di dua hari DSTnya berlangsung, kebetulan aku sedang berada di Asia. Aku sedang berada di Tokyo ketika DST musim semi dan di Chennai ketika DST musim gugur; dan Jepang maupun India tidak menggunakan sistem DST.

Btw, kalau aku ingat-ingat lagi, ternyata ini adalah kali pertama loh aku mengalami DST di luar Belanda! Hahaha πŸ˜†

Yah, segini dulu aja deh ya untuk saat ini :mrgreen: .

See you, aku mau jalan-jalan di Stockholm dulu ah sekarang! Ciao!

Advertisements

26 thoughts on “#1715 – DST in Stockholm

  1. winnymarlina says:

    aku baru tahu ada dst zilko

  2. Arman says:

    Iya gw juga gak suka ama dst karena tdr nya kurang sejam. Significant itu Hahaha. Tp enaknya skrg jd sore sore masih terang ya…

    • zilko says:

      Iya dst yg spring ini gak enak banget ya, ahahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Setuju banget!! Paling ga sekarang terangnya di sore hari tambah lama ya πŸ˜„πŸ˜„

  3. Puji says:

    Berkurang jatah tidur yak haha

  4. jampang says:

    wah… udah berapa kali nih ngalamin DST?

  5. yance says:

    cuma beda 1 jam juga cukup signifikan ya ko? berasa gitu? hahaha…kirain sama aja

  6. kholis says:

    1 jam emang berharga banget ya broo hahah

  7. Wien says:

    DST itu sama dengan BST ga Ko?

  8. […] and she said that today, the change would take place 1t 13:15 😣. Well, it was a Sunday where a DST took place earlier that day, so maybe this error had something to do with that? I don’t […]

  9. niee says:

    Tapi seru juga ya siatem DST ini. Untuk menyesuaikan waktu terbit tenggelamnya matahari ya biar gak kelamaan 😁

    • zilko says:

      Lebih ke menyesuaikan waktu matahari terbit sih Niee kayaknya πŸ˜› . Seakrang matahari tenggelamanya jadi lebih malam sejam karena DST ini. Enakan gini kan daripada matahari terbitnya kepagian, ahahaha πŸ˜†

  10. […] you know, I was in Stockholm that evening. Coincidentally, though, I was also in Stockholm for the Spring DST this year!! LolπŸ˜† .Β When I was browsing for the destination and flight tickets, neither the DST or […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s