Posted in Miscellaneous, Photo Tales

#1704 – Photo Tales (32)

ENGLISH

There are some interesting side stories from my five days stay in New York during my rather recent 2015 year end trip which I think worth sharing here😀 . Oh, btw, in case you miss the story of my amazing year end trip to the USA and Mexico, here they are:
1. Part I: Getting to North America
2. Part II: Boston
3. Part III: Getting to Mexico
4. Part IV: Oaxaca
5. Part V: A Mexican Wedding
6. Part VI: Huatulco and New Year
7. Part VII: Beaches of Huatulco
8. Part VIII: Back to USA
9. Part IX: Fifth Avenue, New York
10. Part X: More from New York
11. Part XI: Back to Europe

***

Photo #71

Downtown Manhattan
Downtown Manhattan

While in Ellis Island (see Part X), I actually missed my planned ferry ride to go back to Manhattan. I was late by literally just 10 seconds but the officer did not let me (and a few other passengers) in because he said the ferry was already full. As a result, we had to wait for the next service, which was 50 minutes later. To kill some time, I decided to go around the small island whose view was, nonetheless, beautiful afterall.

At one point, I was approached by a beautiful Indian-looking lady asking me to take some pictures of her with her DLSR camera. She was happy with my shots so what started as one photo turned into, like, ten, haha. In return, I asked her to take some pictures of me as well with the same background. And the results turned out to be great photos! One of which is the photo above.

Upon returning in Manhattan about an hour later, with the free wifi connection at Staten Island Ferry Terminal I uploaded my Liberty selfie photo to Instagram and, as usual, put some hashtags. I clicked on one of the hashtags and saw that the same lady had just uploaded her Liberty selfie photo there as well. And then, it turned out that apparently she was a famous Pakistani model and actress, Sumbul Iqbal! Haha😆 . Damn, had I known she was famous, I would have asked for a picture with her, lol😆 .

Photo #72

American Idol
American Idol

If you open my old blog and go through many of my posts there, you will know that I used to follow the show American Idol closely, every year since 2005 until 2010. The show is still running this year, with their 15th season, but this season is their last.

The 15th season was premiered on 6 January and it happened that I was in New York that day. That evening, I turned the TV on and turned to Fox, and there it was: American Idol. Even though I was not familiar with any of the judges being the main judges (I miss the original trio, btw: Randy Jackson, Paula Abdul, and Simon Cowell), it was still the same show with the same host (Ryan Seacrest). I was glad that at least I was able to see an episode of American Idol in America while it was still on🙂 .

Too bad though it was still the audition stage. Had it been the final show where the viewers could vote, I would have done it just for the sake of the experience of voting in American Idol, hahaha😆 .

BAHASA INDONESIA

Ada beberapa cerita sampingan menarik dari masa tinggal lima hariku di New York di perjalanan akhir tahun 2015ku baru-baru ini yang menurutku layak banget untuk dibagikan disini😀 . Oh, btw, jika ada yang kelewatan cerita super seru perjalananku ke Amerika dan Meksiko ini, berikut ini posting-posting-nya:
1. Part I: Getting to North America
2. Part II: Boston
3. Part III: Getting to Mexico
4. Part IV: Oaxaca
5. Part V: A Mexican Wedding
6. Part VI: Huatulco and New Year
7. Part VII: Beaches of Huatulco
8. Part VIII: Back to USA
9. Part IX: Fifth Avenue, New York
10. Part X: More from New York
11. Part XI: Back to Europe

***

Foto #71

Downtown Manhattan
Downtown Manhattan

Ketika di Pulau Ellis (baca ceritanya di Bagian X), sebenarnya aku ketinggalan kapal ferry yang kurencanakan akan kuambil untuk kembali ke Manhattan. Aku telat hanya 10 detik aja waktu itu tetapi petugasnya bersikeras bahwa aku (dan beberapa penumpang lain yang juga telat) tidak diperbolehkan masuk dengan alasan kapalnya sudah penuh. Ya sudah, kami harus menunggu keberangkatan berikutnya, yang mana baru 50 menit kemudian dong. Untuk membunuh waktu, aku memutuskan untuk jalan-jalan mengelilingi pulau kecil ini yang mana toh pemandangannya bagus juga.

Nah, di satu waktu, seorang wanita cantik berparas India datang menghampiriku memintaku untuk mengambil fotonya dengan kamera DLSRnya. Ia suka dengan hasil fotoku sehingga apa yang bermula dari satu foto saja bertambah terus menjadi, setidaknya, sepuluhan loh, haha. Sebagai imbal baliknya, aku juga memintanya untuk mengambil fotoku dengan latar belakang yang sama. Dan hasil foto-fotonya ternyata keren lho! Foto di atas adalah salah satunya.

Ketika kembali di Manhattan sekitar satu jam kemudian, dengan koneksi wifi gratisan di Teminal Ferry Pulau Staten, aku mengunggah foto selfie-ku dengan Patung Liberty ke Instagram dan, biasa kan, menambahkan beberapa hashtags. Iseng waktu itu aku mengklik salah satu hashtag-nya dan aku lihat wanita tadi juga baru saja mengunggah foto selfie-nya dengan Patung Liberty. Nah, ternyata si wanita tadi itu adalah seorang aktris dan model terkenal dari Pakistan, Sumbul Iqbal, dong! Haha😆 . Ah, tahu gitu kan aku minta foto bareng ya, haha😆 .

Foto #72

American Idol
American Idol

Jika blog lamaku dibuka dan posting-posting-ku zaman dulu dibaca-baca, pasti pada akan tahu bahwa dulu aku mengikuti American Idol dengan rajin, setiap tahun dari tahun 2005 hingga 2010. Acaranya ternyata masih ada lho tahun ini, dengan musim ke-15nya, tetapi musim ini akan menjadi musim yang terakhir.

Musim ke-15 ini mulai ditayangkan tanggal 6 Januari dimana saat itu aku masih berada di New York. Malam itu, aku menyalakan TV dan memilih channel Fox, dan disana beneran ada American Idol. Walaupun aku tidak begitu biasa dengan jurinya sekarang sebagai juri utama (Ah, aku kangen nih sama trio aslinya: Randy Jackson, Paula Abdul, dan Simon Cowell), acara ini toh tetaplah sebuah acara yang sama, bahkan dengan pembawa acara yang sama (Ryan Seacrest). Senang aja rasanya aku berkesempatan menonton sebuah episodenya American Idol di Amerika ketika acaranya masih berlangsung🙂 .

Sedikit sayang sih sebenarnya bahwa waktu itu masih babak audisi. Coba kalau sudah babak utama gitu dimana penonton bisa ikutan voting, tentu aku sudah bakalan ikutan voting deh. Hitung-hitung pengalaman berpartisipasi dalam voting-nya American Idol kan, hahaha😆 .

16 thoughts on “#1704 – Photo Tales (32)

  1. Sumbul Iqbalnya sekilas mirip Cinta Laura Ko. Hahaha. Sampe gw googling karena di halaman wikipedianya kagak ada poto!😀
    Gak ada poto bareng=hoax kalo kata orang Ko! Hahahahaha

    1. Iya, yang terakhir katanya karena rating-nya terus menurun. Nggak tahu sih ya kalau nanti dilanjutkan dengan format dan nama baru, hahaha😆 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s