Posted in Miscellaneous, Photo Tales

#1603 – Photo Tales (22)

ENGLISH

Here are a few left-over photos from my super impromptu weekend trip to London last month to watch Wimbledon.

Photo #44a and #44b

Kuala Lumpur Express
Kuala Lumpur Express
After the ferry departed from Hoek van Holland at 10 PM and while the sky was still bright enough, obviously I decided to go out to the open deck to enjoy the view of the busy Port of Rotterdam. And at one point I saw the above-pictured big container ship entering the port.

Upon reading the name (Kuala Lumpur Express), naturally I assumed this ship to probably come from Port Klang in Kuala Lumpur. And boy that would have been an extremely long journey from Malaysia to the Netherlands with a SHIP!!πŸ˜† But then after she ship passed, I saw this on the stern of the ship:

... from Hamburg
… from Hamburg
Okay, so probably this ship did not come from Kuala Lumpur after all as she might have just sailed from, well, Hamburg in Germany, hahaπŸ˜†

Photo #45

Abellio Greater Anglia
Abellio Greater Anglia
To get from Harwich to London Liverpool Street station in England, I took the train service provided by the Abellio Greater Anglia train operator. And look at their logo in the above-picture cart. Does it look very familiar??πŸ™‚

p.s: for people not familiar with the Netherlands, that is exactly the same logo of the Dutch Railway company (Nederlandse Spoorwegen/NS), the biggest train operator in the Netherlands.

BAHASA INDONESIA

Berikut ini beberapa foto ekstra dari perjalanan akhir pekanku ke London yang dadakan banget bulan lalu untuk menonton Wimbledon.

Foto #44a dan #44b

Kuala Lumpur Express
Kuala Lumpur Express
Setelah ferinya berangkat dari Hoek van Holland jam 10 malam dan mumpung langitnya masih cukup terang, jelas aku memutuskan untuk keluar di dek terbukanya untuk menikmati pemandangan sibuknya Port of Rotterdam. Dan di satu waktu aku melihat sebuah kapal kontainer besar di foto di atas yang akan memasuki area pelabuhannya.

Ketika membaca namanya (Kuala Lumpur Express), jelas aku mengasumsikan kapal ini mungkin berangkat dari Port Klang di Kuala Lumpur. Dan wow itu adalah sebuah perjalanan yang super amat jauh kan ya dari Malaysia ke Belanda dengan KAPAL LAUT!! HuahahaπŸ˜† Tetapi kemudian setelah kapalnya lewat, aku melihat ini buritan kapalnya:

... from Hamburg
… dari Hamburg
Oke, jadi ada kemungkinan kapalnya nggak datang dari Kuala Lumpur sih karena mungkin saja ia baru tiba dari, hmm, Hamburg di Jerman, hahaπŸ˜†

Foto #45

Abellio Greater Anglia
Abellio Greater Anglia
Untuk pergi dari Harwich ke Stasiun London Liverpool Street di Inggris, aku menaiki layanan kereta yang dioperasikan oleh Abellio Greater Anglia. Dan lihat deh logo perusahaannya di foto di atas. Terlihat mirip dengan sesuatu kah??πŸ™‚

p.s: bagi yang tidak familier dengan Belanda, logonya sama persis dengan logonya perusahaan Kereta Api Belanda (Nederlandse Spoorwegen/NS), operator kereta api terbesar di Belanda.

14 thoughts on “#1603 – Photo Tales (22)

  1. Jangan2 kapal feri itu salah satu anak usaha kereta api belanda.
    Naik feri itu sesekali menyenangkan lo. Kemaren Saya menikmati sekali naik feri Merak – Bakauheni.

    1. Saya juga baru merak-bakaheuni aja pernah naik ferrynya. Hehehe. Btw gede juga ga Ko perairannya bisa sampe ada kapal gede pengangkut petikemas gitu.

  2. Rotterdam memang pelabuhan besar dunia ya, kapal dari setiap negara kayaknya ada di sana :)). Tapi kenapa namanya Kuala Lumpur, ya… hm, mungkin yang punya orang Malaysia *mikir sendiri :hehe*. Ah, dibahasnya soal kereta di Inggris membuat saya ingat novel Agatha Christie yang sering melibatkan kereta api :hehe. Ngomong-ngomong, di dunia ini memang banyak kemiripan ya… :hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s