Posted in Asia Trip, East Asia, Vacation

#1544 – Digimon Adventure Tour in Tokyo

ENGLISH

This post is a side story of my recent spring trip to Japan. Here is the list of the two posts (more are coming) of this trip which I have published:
1. Getting to Japan
2. Part I: Tokyo (1)

The story here is actually part of an upcoming post. But because it is so special to me, I do think it deserves its own post. And here we go🙂

***

As a fans of Digimon Adventure, I knew that I MUST go to Odaiba during my twelve days in Tokyo in my recent spring trip to Japan. Why? Well, as we (I am referring to the fans😀 ) know, the second half of the third arc of the series (the Myotismon/Vamdemon arc) took part in Tokyo, mostly in Odaiba. So obviously I wanted really bad to go to Odaiba to see the place with my own eyes, haha😆 .

Odaiba

I went to Odaiba on Saturday, where luckily the weather was superb (read: sunny and it was so warm that I could just wear a t-shirt!😀 ). After taking a few metro rides and the fully automated Yurikamome line where I passed the famous Rainbow Bridge, the bridge that was destroyed by Megaseadramon in episode 36 which triggered Ikkakumon to digivolve to Zudomon, I got off at Daiba station.

Why the Daiba station? Well, because the station was located just in front of what was probably the most famous site in Odaiba for Digimon Adventure fans: The Fuji TV Building! Yes, the Fuji TV building which Myotismon used as his base and where the final battle, where Gatomon/Tailmon digivolved to Angewomon, occurred.

I also decided to go inside the the observatory (which was the unique ball-shape part of the building) because why not, haha😆 . Beside, indeed the observatory was also an improtant setting of the series where the events leading to the final battle with Myotismon occured.

And just outside the ball, the scene for the final battle with Myotismon:

Then, later on we went to another important site in Odaiba: the Tokyo Big Sight. Again, this site was also a setting of Digimon Adventure which Myotismon used to take hostage of the people of Odaiba in episode 35.

Just outside Tokyo Big Sight was also the location where Togemon was battling DarkTyrannomon and digivolved to Lilimon.

Tokyo Tower and Shibuya

As I said above, in Tokyo, Digimon Adventure took place mostly in Odaiba. This means that there were a few other places in Tokyo where some scenes took place. And I happened to visit two of them as well😀

Tokyo Tower

In episode 32, while still looking for the eight digi-destined, Mimi and Sora went to the Tokyo Tower. However, Skullmeramon was also there and so there was a battle between Togemon, Birdramon, and Metal Greymon versus Skullmeramon.

Shibuya

Episode 33, the most touching episode to me (😳 ), took place mainly in the area of Shibuya. On their way home, Yamato (Matt) and Takeru (TK) accidentally encountered two digimons who were Myotismon’s subordinates, Pumpkinmon and Gotsumon. However, the two of them joined Myotismon just because they wanted to go to the real world, not really intending on following Myotismon’s order. In the end, Myotismon killed them😦 .

Well, that is my Digimon Adventure tour in Tokyo. There are still many spots in Toko which I have not visited though. And the most important thing is that I am SO satisfied!! :mrgreen:

BAHASA INDONESIA

Posting ini berisi sebuah cerita sampingan dari perjalanan musim semiku ke Jepang baru-baru ini. Berikut ini daftar berisi dua posting (masih ada banyak yang akan datang) dari perjalanan ini yang sudah aku tulis:
1. Getting to Japan
2. Part I: Tokyo (1)

Cerita ini sebenarnya adalah sebuah bagian dari satu posting yang akan datang. Namun, karena topiknya sungguh spesial dan penting untukku, jadi aku rasa cerita ini layak dijadikan satu posting tersendiri deh. Jadi mari kita mulai saja🙂

***

Sebagai fans-nya Digimon Adventure, aku tahu aku HARUS pergi ke Odaiba di masa dua belas hariku di Tokyo di perjalanan musim semiku ke Jepang baru-baru ini. Mengapa? Ya, seperti yang kita (maksudnya para fans😀 ) tahu, setengah kedua dari cerita ketiga dari acara ini (cerita bagian Myotismon/Vamdemon) berlokasi di Tokyo kan, sebagian besar di Odaiba. Jadi jelas dong ya aku pengen banget pergi ke Odaiba untuk melihat tempatnya dengan mata kepala sendiri, haha :lol: .

Odaiba

Aku pergi ke Odaiba di hari Sabtu, dimana untungnya cuaca waktu itu bagus banget (baca: sangat cerah dan hangat sehingga aku bisa cuma pakai kaus aja loh!😀 ). Setelah menaiki beberapa metro dan kereta jalur Yurikamome yang otomatis (bisa jalan sendiri tanpa masinis) dimana keretanya menyebrangi Jembatan Pelangi (Rainbow Bridge) yang super terkenal itu, jembatan yang ceritanya dihancurkan oleh Megaseadramon di episode 36 yang mana membuat Ikkakumon bisa ber-digivolve menjadi Zudomon, aku turun di stasin Daiba.

Mengapa stasiun Daiba? Ya, karena stasiunnya berlokasi tepat di depan lokasi yang paling terkenal di Odaiba untuk para fans-nya Digimon Adventure: Gedung TV Fuji! Iya, Gedung TV Fuji yang digunakan Myotismon sebagai markasnya itu dimana pertarungan terakhir, dimana Gatomon/Tailmon berdigivolve menjadi Angewomon, berlangsung.

Aku juga memutuskan untuk masuk ke dalam observatoriumnya (bagian unik dari gedungnya yang berbentuk bola itu) karena mengapa tidak, haha😆 . Di samping itu, observatoriumnya kan juga tempat penting di Digimon Adventure dimana kejadian-kejadian sebelum pertarungan terakhir dengan Myotismon berlangsung.

Dan di luar bola itu lah tempat pertarungan terakhir dengan Myotismon berlangsung:

Lalu, setelahnya aku pergi ke tempat lain yang juga penting di Odaiba: Tokyo Big Sight. Lagi, lokasi ini jugalah lokasi penting di Digimon Adventure dimana Myotismon menyandera para warga Odaiba di episode 35.

Tepat di luar Tokyo Big Sight adalah lokasi dimana Togemon bertarung melawan DarkTyrannomon dan kemudian berdigivolve menjadi Lilimon.

Tokyo Tower dan Shibuya

Seeprti yang aku bilang di atas, di Tokyo, Digimon Adventure mengambil tempat kebanyakan di Odaiba. Ini artinya ada beberapa lokasi lain juga di Tokyo dimana beberapa scene mengambil tempat. Dan kebetulan aku pergi ke dua di antaranya juga😀

Tokyo Tower

Di episode 32, ketika para tokohnya masih mencari keberadaan anak terpilih kedelapan, Mimi dan Sora pergi ke Tokyo Tower. Namun, ternyata disana juga sudah ada Skullmeramon sehingga terjadilah pertarungan antara Togemon, Birdramon, dan Metal Greymon melawan Skullmeramon.

Shibuya

Episode 33, episode yang paling mengharukan untukku (😳 ), mengambil tempat di area Shibuya. Di perjalanan pulang ke rumah, Yamato (Matt) dan Takeru (TK) tidak sengaja bertemu dengan dua digimon anak buahnya Myotismon, Pumpkinmon dan Gotsumon. Namun, kedua digimon ini sebenarnya bergabung dengan timnya Myotismon karena mereka ingin jalan-jalan ke dunia nyata saja, tanpa berkeinginan mengikuti perintahnya Myotismon. Di akhir episode ini, keduanya dibunuh Myotismon dong😦 .

Yah, segitu kira-kira tur Digimon Adventure-ku di Tokyo kemarin. Masih ada banyak lokasi-lokasi di sekitar Tokyo yang masih belum aku kunjungi sih, hehe. Tetapi toh secara keseluruhan aku sudah puass!!:mrgreen:

29 thoughts on “#1544 – Digimon Adventure Tour in Tokyo

  1. Hoaa..I’m always amazed by this kinda comparison between in the comics and the real places. cool!😀
    I heard that there are also other kind of things for several comics, but I forget any.

    1. Indeed there are many mangas/animes which setting take place in real places. So indeed it is super cool to visit especially if we are a fans of the manga/anime😀 .

    1. Hahahaha, begitulah😀 . Tapi dulu pas ke Austria aku juga berdasarkan film sih, tahu lah ya film apa pastinya, hehe😛 . Iya, mission accomplished dah sudah ke Odaiba beneran😀 .

    1. Hahaha, Odaiba kalau malam tapi kayaknya bagus juga ya?😀 Iya untung banget sewaktu di Tokyo kemarin cuacanya bagus terus. Hujannya malah pas konferensi jadi nggak masalah deh soalnya cuma di dalam ruangan doang, haha😆 .

  2. hoo.. ya ampun.. ini dari dunia kartun ke dunia nyata.. wah.. bisa banget zil! hahaha.. tp itu kartun apa ya? manga? anime? atau apa? kalau cowok kyknya seneng ya kartun2 gini, suamiku tu jg msh suka tipe kartun begini.. tp kreatif bgt ya emang org jepang itu.. bikin setting lokasinya sesuai dunia nyata, trus diaplikasikan buat film kartun, kan jadi promosi wisata juga😀 btw judul kartunya digimon adventure kah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s