Posted in General Life, Life in Holland, PhD Life, Zilko's Life

#1401 – This Week Story

ENGLISH

Work This Week

This week has been another busy week for me; which also involved quite some travelling (inside the country not abroad btw). On Tuesday, I had to travel to Universiteit Twente in Enschede for a discussion with a research group there.

Btw, for those who are not familiar with the Dutch geography, Universiteit Twente is located between two cities in the east of the Overijssel province: Hengelo and Enschede. And it is so far away from Delft (even further than Arnhem), as I had to travel like around 200 km one way. And just like Arnhem, is already very close to the Netherlands–Germany border (around 10 km from the border). Here is the route map I had to take today:

The route map from Delft to Twente today
The route map from Delft to Twente today

Unsurprisingly, it took me like 3 hour to just get there, one way! Hahaha😀 .

Then on Thursday and Friday, I also had two other meetings but those were just in Utrecht so basically those were just like other days at work where I had to go to Utrecht, haha🙂.

I won’t get to the details of my meetings (well, obviously), but all I can say is that my Utrecht office and Universiteit Twente provide better food for lunch than the TU Delft cafeteria (except the Sport Centre)! Haha😛 .

New Mp3 Player

This week, my “new” mp3 player, which I bought at this time, broke down. Okay so it was not that “new” anymore as it had already passed the one year mark apparently, haha😛 . The damage is quite severe I think as it cannot function even as a proper memory stick anymore.

So anyway, of course I decided to buy a new one. This time, I chose the better one (hopefully), at least indicated by the more-famous brand and the more expensive price. The new one is a Philips product with a 4 GB memory and the price was around €42. Let’s see, I hope this one will last much longer😀 .

FIFA World Cup 2014

Speaking of which, this week is also super fun because the 2014 FIFA World Cup in Brazil officially started! Yay!!

The first match was between Brazil and Croatia. And I was a little bit annoyed because the match started at 22:00 in the Netherlands on Thursday evening, where I would have a 09:30 meeting in Utrecht the next morning! Haha😛 So I could only watch the first half.

Anyway, the more fun match was on Friday evening where the rematch of the previous World Cup’s final would be played between Spain and the Netherlands! Btw, in some sense it was quite weird that one of the very first matches was between the previous finalists; but that is sport, right? Haha😛

At first I had an idea to go to a bar somewhere to watch the match. But then I was feeling really tired after one day of working in Utrecht and Delft; and on top of that, this match was supposed to be a tight match, at least on paper, because Spain was the number 1 team in the world (by the FIFA ranking). So there was an non negligible chance that the Netherlands might lose, right? And I think it would not be fun to be in a Dutch bar if the Netherlands lost. And so I decided to just watch the match at home.

Spain was the one who got the first lead 1–0 with a penalty goal (which, in my opinion, they should not have got it in the first place btw), and I felt like I made the right decision by staying at home. But then, thanks to Robin van Persie who scored that beautiful goal to level the match 1–1 in the first half, the Netherlands became on fire and scored another 4 goals in the second half. So in the end #TeamOranje won 5–1!!

Wow!!😯 I totally did not expect that! I mean, I thought it would be a tighter match where the score would be like 2–1 or something like that! And it was against Spain!! Yeaahh!! But damn, in the end I also regretted my decision not to go to the bar because I am sure the atmosphere there would have been so awesome with this victory! Hahaha🙂

Anyway, yeah, the World Cup season has finally started!🙂

 

BAHASA INDONESIA

Kerjaan Minggu Ini

Minggu ini telah menjadi minggu yang menyibukkan lagi untukku; yang mana juga aku juga harus bepergian (di dalam negeri aja sih btw). Di hari Selasa, aku harus pergi ke Universiteit Twente di Enschede untuk sebuah diskusi dengan satu grup riset disana.

Btw, bagi yang kurang familier dengan geografi Belanda, Universiteit Twente ini berlokasi di antara dua kota di bagian timur Provinsi Overijssel: Hengelo dan Enschede. Dan lokasinya jauh loh dari Delft (bahkan lebih jauh daripada Arnhem), karena aku harus menempuh jarak sekitar 200 km satu arah. Dan seperti Arnhem, lokasinya sendiri sudah dekat banget dengan perbatasan Belanda–Jerman (hanya sekitar 10 km saja dari perbatasan). Berikut rute yang harus aku tempuh hari ini:

The route map from Delft to Twente today
Rute dari Delft ke Twente hari ini

Tidak mengejutkan bahwa aku membutuhkan waktu 3 jam untuk pergi ke sana, satu arah loh! Hahaha😀 .

Lalu di hari Kamis dan Jumat, aku juga mengikuti dua meeting lain tetapi lokasinya di Utrecht saja. Oleh karenanya ya biasa-biasa saja lah ya karena toh aku juga lumayan sering harus pergi ke Utrecht, haha🙂 .

Aku tidak akan menceritakan detail meeting-meeting-ku itu (jelas lah), tetapi aku ingin menulis bahwa kantin di Kantor Utrecht-ku dan Universiteit Twente menyediakan makanan yang jauh lebih enak daripada kantinnya TU Delft loh (tidak termasuk kafenya Sport Centre tapinya)! Haha😛 .

Mp3 Player Baru

Minggu ini, mp3 player “baru”-ku, yang mana aku beli waktu ini, rusak dong. Oke, sebenarnya nggak “baru” juga sih ya karena kan aku membelinya sudah lebih dari satu tahun yang lalu ternyata, haha😛 . Kerusakannya sendiri sepertinya cukup parah karena bahkan sudah tidak bisa berfunsi sebagai USB stick dengan baik juga loh.

Nah, jadilah aku memutuskan untuk membeli yang baru. Kali ini, aku membeli yang lebih baik (mudah-mudahan), setidaknya diindikasikan dengan merknya yang lebih terkenal dan harganya yang lebih mahal. Yang baru ini bermerk Philips, berkapasitas 4 GB dan harganya sekitar €42. Kita lihat saja, mudah-mudahan lebih awet ya😀 .

Piala Dunia 2014

Ngomong-ngomong, minggu ini juga seru banget karena akhirnya Piala Dunia 2014 di Brazil dimulai juga! Hore!!

Pertandingan pertama yang dimainkan adalah antara Brasil dan Kroasia. Dan aku merasa cukup sebal karena pertandingannya dimulai jam 10 malam di hari Kamis di Belanda, padahal aku ada meeting jam 09:30 di Utrecht keesokan paginya! Haha😛 Jadilah aku hanya bisa menonton babak pertamanya saja.

Anyway, pertandingan yang lebih seru adalah yang dimainkan di hari Jumat malam yang mana merupakan ulangan dari final Piala Dunia sebelumnya, yaitu antara Spanyol dan Belanda! Btw, di satu sisi agak aneh juga ya karena salah satu pertandingan pertama yang dimainkan melibatkan dua finalis PD sebelumnya; ah, tetapi ya beginilah yang namanya olahraga kan? Haha😛

Awalnya aku memiliki ide untuk pergi nobar di bar dimana gitu untuk menonton pertandingannya. Tetapi aku merasa capek setelah bekerja seharian di Utrecht dan Delft; dan ditambah lagi, ini kan pertandingan yang seharusnya ketat ya, setidaknya di atas kertas sih; karena Spanyol kan berperingkat 1 dunia (berdasarkan peringkat FIFA). Jadi ada peluang yang tidak bisa diabaikan bahwa ada kemungkinan Belanda akan kalah kan? Dan nggak seru dong kalau nonton di bar Belanda kalau Belandanya kalah. Jadilah aku memutuskan untuk nonton di rumah aja.

Di pertandingannya, Spanyol unggul duluan 1–0 melalui gol penalti (yang mana, menurutku ya, sebenarnya mereka tidak berhak mendapatkan kesempatan penalti itu sih btw), dan aku merasa aku membuat keputusan yang tepat dengan nonton di rumah aja. Tetapi kemudian, berkat golnya Robin van Persie yang super indah banget itu untuk menyamakan kedudukan menjadi 1–1 di babak pertama, Belanda menjadi semakin bersemangat dan mencetak 4 gol lagi dong di babak kedua. Sehingga pada akhirnya #TeamOranje malah menang 5–1!!

Wow!!😯 Benar-benar tidak aku sangka! Maksudku, aku kira ini akan menjadi pertandingan yang ketat gitu dimana skornya 2–1 atau sekitar segituan lah! Dan melawan Spanyol lagi!! Yeaahh!! Ah, tetapi akhirnya aku menyesali keputusanku untuk tidak nobar di bar nih karena aku yakin atmosfernya bakal menyenangkan banget dengan kemenangan ini kan! Hahaha🙂

Ya, musim Piala Dunia akhirnya sudah dimulai juga!🙂

15 thoughts on “#1401 – This Week Story

    1. Iya, masih mendingan disini ya perbedaan zona waktunya; nggak terlalu parah seenggaknya, hahaha😛 . Iya Belanda kemarin mantab banget mainnya😀

  1. Masih enak nonton jam 10 malem, disini nontonnya jam 2 pagi hehe
    Btw sependapat juga kalo penalty nya spain agk krg fair. Sy tadiny dkung spain tp sehabis penalty itu berbalik dkung holland! Untung menang 5-1 hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s