Posted in Life in Holland, Zilko's Life

#1393 – Saturday Story

ENGLISH

At first I wanted to title this post “My Weekend Story” but since my Sunday was just my normal lazy Sunday and the more interesting story happened on Saturday anyway, so I changed the title accordingly, hahaπŸ˜›

Anyway, so on Saturday I decided to go to Den Haag because I wanted to, hahaπŸ˜› . Just kidding, I mean, it was true though because I wanted to; but it was not like that I went there with no agenda. I decided to get my hair cut this weekend (even though actually my hair was not that long yetπŸ˜› ) in Den Haag. Then I went around the city centre and ended up buying a pair of new sportswear, a new pair of shoelace (because the one I bought after this incident two months ago were actually too short for my shoes), and some stuffs from the orientalmarkt.

Upon coming back to Delft, I decided to stop by at the Delft station because today was an open day for public for the still-being-constructed new Delft station. Btw, yes, they are going to replace the older train station, which looks like this btw:

The old Delft Station
The old Delft Station

with a new one whose platforms and tracks are underground.

According to the information board they installed at the new station today, the 2.3 km underground tunnel will be able to accommodate four tracks with two island-perons (so one peron serves two tracks). But when they plan to open it in 2015, they will start with two tracks and one island-peron first.

Anyway, the new train station still was not finished so basically today the tour was a tour to a construction site, haha. But still, it was quite interesting though to see how the new station would look like way before it is opened.

BAHASA INDONESIA

Awalnya posting ini ingin aku juduli “My Weekend Story” tetapi karena hari Mingguku ya begitu-begitu aja (nyantai-nyantai aja maksudnya) dan cerita yang lebih menarik terjadinya di hari Sabtu, jadilah judulnya aku sesuaikan, hahaπŸ˜›

Ngomong-ngomong, jadi di hari Sabtu aku memutuskan untuk pergi ke Den Haag karena aku pengen, hahaπŸ˜› . Bercanda, eh, tapi memang bener sih soalnya aku ingin pergi kesana; tapi maksudnya aku kesana bukannya tanpa ada agenda gitu. Aku memutuskan untuk potong rambut di akhir pekan kali ini (walaupun sebenarnya rambutku belum panjang-panjang amat sih) di Den Haag. Lalu aku berkeliling pusat kotanya dan akhirnya malah membeli satu set pakaian olahraga lagi dan satu pasang tali sepatu baru (karena tali sepatu yang aku beliΒ setelah kejadian iniΒ dua bulan yang lalu terlalu pendek ternyata untuk sepatuku), dan beberapa barang dari orientalmarkt.

Nah ketika kembali ke Delft, aku memutuskan untuk mampir di stasiun Delft karena hari ini ada open day untuk umum loh untuk masuk ke stasiun Delft baru yang masih dalam masa konstruksi. Btw, iya, memang ada rencana untuk menggantikan stasiun lamanya, yang mana penampilannya seperti ini btw:

The old Delft Station
Stasiun Delft lama

dengan yang lebih baru dimana peron dan jalur keretanya akan dipindah ke bawah tanah.

Menurut papan informasi yang dipasang di stasiun baru hari ini, terowongan bawah tanah sepanjang 2,3 km itu akan menampung empat jalur kereta dengan dua peron-pulau (jadi maksudnya satu peron melayani dua jalur gitu). Tetapi ketika stasiun baru akan dibuka di tahun 2015, mereka akan memulainya dengan dua jalur dan satu peron-pulau terlebih dahulu.

Anyway, stasiun barunya masih belum jadi sih jadi tadi turnya ya sebenarnya cuma seperti tur ke tempat konstruksi gitu deh, haha. Tapi masih menarik juga sih untuk melihat bagaimana penampakan stasiun barunya sebelum stasiunnya sendiri jadi.

7 thoughts on “#1393 – Saturday Story

    1. Iya, padahal cuma buat ngelihat konstruksi bangunan aja ya, hahahaπŸ˜† . Tapi peminatnya banyak banget lho, dan cuma dibuka pas hari Sabtu kemarin ini ajaπŸ˜€ .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s