Posted in EuroTrip, Vacation, Weekend Trip

#1357 – Side Stories from My 24 Hour Trip to London

ENGLISH

Here are a couple of side stories from my 24 hour trip to London about ten days agoπŸ˜€ .

Oyster Card

Some of you might wonder why I needed to buy a one day public transportation card once I arrived at Liverpool Street station while my Oyster Card (the public transportation card for London) was still valid (and actually I think I still have a few pounds credit in it). The reason was, well, that I forgot to bring it with me! HuahahaπŸ˜† .

And I just realized it after I boarded the ferry ship, so it was literally impossible for me to go back home and took it, haha. Well, I completely took it for granted thinking that I had it in my wallet because I went to London twice in June last year. I thought I never took it off; forgetting that I went to Asia for one month in November and one night before leaving I took it off because it would be useless in Asia (okay, beat me; as it is basically useless in the Netherlands too thoughπŸ˜› ) and I exchanged it with my EZ-Link card (the Singaporean public transportation card) as I would visit Singapore.

The Voice UK Series 3

In my cabin room on the ship, there was also a television with some Dutch and English channels. After the boat left Hoek van Holland, I decided to take a rest in my room and I switched on the tele (πŸ˜† ). I was browsing the channels before deciding to stick by at BBC One; and at that time they were airing the audition process of this year’s season of The Voice UK. And guess what? I think I will follow this series this year (I also have BBC One in my tele at homeπŸ˜€ ), hahahaπŸ˜†

My London Oyster Card
My London Oyster Card (photo taken in 2012)

BAHASA INDONESIA

Berikut sepasang cerita sampingan dari perjalanan 24 jam-ku ke LondonΒ sekitar sepuluh hari yang laluπŸ˜€ .

Oyster Card

Mungkin ada yang penasaran mengapa aku harus membeli tiket transportasi umum harian begitu aku tiba di stasiun Liverpool Street padahal Oyster Card-kuΒ (kartu transportasi umumnya London) masih berlaku (dan kalau nggak salah sebenarnya masih ada kreditnya beberapa poundsterling loh). Alasannya adalah: bahwa aku kelupaan untuk membawanya! HuahahaπŸ˜† .

Dan aku baru menyadarinya ketika aku sudah menaiki kapal ferry-nya, jadi sudah nggak mungkin deh untuk pulang dan mengambilnya, haha. Sebenarnya aku yang menyepelekannya sih karena aku kira kartunya ada di dalam dompetku karena kan aku pergi ke London dua kali di bulan Juni tahun lalu. Seingatku aku tidak pernah mengeluarkannya; lupa bahwa aku pergi ke Asia selama satu bulan di bulan November dan semalam sebelum berangkat aku mengeluarkannya karena kartunya tidak akan berguna di Asia (eh, sebenarnya sih kartunya nggak berguna di Belanda juga sih yaπŸ˜› ) dan aku menukarnya dengan kartu EZ-Link-ku (kartu transportasi umumnya Singapura) karena aku akan ke Singapura.

The Voice UK Series 3

Di dalam kabinku di kapal, salah satu fasilitasnya adalah sebuah televisi dengan channel dari stasiun TV Belanda dan Inggris. Setelah kapalnya berangkat dari Hoek van Holland, aku memutuskan untuk beristirahat di kamar sambil nonton tele (huahahaπŸ˜† , “tele” adalah singkatan “televisi”-nya orang Inggris btw, kalau “TV” kan singkatan AmerikaπŸ˜€ ). Aku iseng aja melihat-lihat channel-nya sebelum akhirnya memilih BBC One; yang mana saat itu sedang menayangkan episode audisinya The Voice UK musim tahun ini.Β Dan sepertinya aku akan mengikuti acaranya musim ini deh (di rumah aku juga ada channel BBC One lohπŸ˜€ ), hahahaπŸ˜† .

2 thoughts on “#1357 – Side Stories from My 24 Hour Trip to London

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s