Posted in PhD Life, Zilko's Life

#1325 – The Story This Week

ENGLISH

So, a micro pause before concluding the story about my South Korea trip, I will write a little bit about my life this week.

Working in the Winter

Here is the reality of going to and from work in a Dutch winter. It was like this when I went to work on Friday morning at around 8 AM:

How it looked like when going to work
How it looked like on the way to work

and it was like this when I went back:

How it looked like when going back from wark
How it looked like on the way back from work

. And no, I did not work overtime this Friday. And yes, it means that I literally go to work before the sun rises and go back from work after the sun sets! Huahaha๐Ÿ˜† .

Christmas Dinner

So it is already that time of the year again (read: December); which means that Christmas is coming up. And just like last year, my department held a Christmas dinner party for all staffs. And it was held in the same restaurant as last year (but then later I found out that it was there only for the last two years, as before it was somewhere else).

Anyway, it went pretty much like last year though. It started with a standing party where people just chatted to each other (with endless supply of drinks (read: red/white wine, beer, etc) obviously and some appetizers). Then it was the main course which, if I recall correctly, was pretty much the same as last year (it was buffet). And my last year’s experience taught me that the dessert would be the star of the event, so I was kinda excited waiting for it, lol๐Ÿ˜† .ย And indeed it was! Just like last year, there were like eight kinds of dessert that was available. At first I was like: “Self control, just take two pieces“. But they all looked so delicious that I ended up taking five, lol๐Ÿ˜† . Yes, overall it was a fun evening.

BAHASA INDONESIA

Istirahat sebentar ah sebelum menyelesaikanย cerita perjalananku ke Korea Selatan. Sekarang aku akan menulis sedikit mengenai kehidupanku minggu ini.

Bekerja di Musim Dingin

Nah, beginilah realita berangkat dan pulang kerja di kala musim dingin di Belanda. Jadi sewaktu aku berangkat ke kantor di Jumat pagi sekitar jam 8 pagi, suasananya kayak gini:

How it looked like when going to work
Suasana ketika berangkat kerja

dan sewaktu pulangnya kayak gini:

How it looked like when going back from wark
Suasana ketika pulang kerja

. Dan enggak lho, aku enggak lembur di hari Jumat. Dan ya, memang artinya aku berangkat kerja sebelum matahari terbit dan pulangnya setelah matahari terbenam! Huahaha๐Ÿ˜† .

Acara Makan Malam Natal (Christmas Dinner)

Ah, sudah bulan-bulan ini lagi ya (baca: Desember); yang mana artinya Natal sudah hampir tiba. Nah, seperti tahun lalu, jurusan mengadakan acara makan malam Natal (Christmas dinner) bagi seluruh staff-nya. Kebetulan tahun ini acaranya diadakan di restoran yang sama seperti tahun lalu (dan baru kemudian aku baru tahu bahwa kebetulan aja baru dua tahun belakangan ini acaranya diadakan di restoran ini, tahun-tahun sebelumnya sih di tempat lain katanya).

Ngomong-ngomong, acaranya berlangsung kurang lebih sama seperti tahun lalu lah. Acara dimulai dengan standing party dimana orang-orangnya ngobrol-ngobrol gitu deh (dengan supply minuman yang tak terbatas tentunya (baca: anggur merah/putih, bir, dll) dan juga beberapa makanan pembuka). Lalu, acara dilanjutkan dengan makanan utama yang, kalau ingatanku benar, kurang lebih sama pula lah kayak tahun lalu (formatnya buffet). Dan berdasarkan pengalamanku tahun lalu, makanan penutupnya (desserts) bakalan enak-enak nih, jadilah aku bersemangat menunggunya, huahahaha๐Ÿ˜† . Dan ternyata beneran enak-enak lho! Sama seperti tahun lalu, ada sekitar delapan macam pilihan dessertsย yang tersedia. Awalnya sih aku bertekad untuk mengontrol diri dengan mengambil dua potong aja sekalian jaga image kan. Tapi karena semuanya nampak enak jadilah agak sedikit kalap dengan mengambil sekitar lima potong, huahahaha๐Ÿ˜† . Ah, acaranya beneran asyik banget deh.

10 thoughts on “#1325 – The Story This Week

    1. Terbitnya antara jam 8:30 sampe jam 9:00 gitu deh, hahaha๐Ÿ˜€ . Agak nggak tentu soalnya tergantung cuaca juga. Kadang mendung jadi terbitnya agak “telat”, hehehe๐Ÿ˜€ .

      Iya, seneng ada party-nya. Mulai membangkitkan mood buat liburan kan soalnya. Tapi masalahnya masih harus kerja nih beberapa hari setelah party-nya itu, huahahaha๐Ÿ˜† .

  1. Wihh.. Karena winter yah jadi matahari nongolnya bentaran doang yah Ko.. Jadi kek org2 kantoran di sudirman yang tinggal dibogor tuh. Berangkat matahari belum keluar dan pulang matahari dah terbenam.๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s