Posted in PhD Life, Zilko's Life

#1278 – First Day of The Week

ENGLISH

This week is officially the first week of the new academic year in the Netherlands. So obviousy as a result, the life in TU Delft gets busier and “more alive” also. For example, when I went to work at 8:15 AM this morning, the road was so busy and full of cyclists! Hahaha๐Ÿ˜† . It hasn’t been like this in Delft for the summer! (Obviously though, as it was the summer holiday). And as a further consequence, I also get busier, hahaha๐Ÿ˜†

Workshop

Anyway, as I said before, today I had the workshop about the application of a mathematical method in the civil engineering field in a research company in Delft. It was a very interesting workshop as my initial goal of being involved in it was achieved, which was to get the experience on how to conduct a workshop about this mathematical method in reality. Furthermore, and also what to do next, how to perform the next step in the research, etc. It was very exciting!

But the workshop took the whole day though so it was also very tiring! Hahaha๐Ÿ˜†

Dutch Course

The first meeting of my Dutch course was actually set for today. But, well, because I had the workshop, so I had to miss it. Well, I guess in the next meeting I will have to do a bit of longer listening test then (there is a compulsory listening test with computer after every course covering the material of the course that day).

Yup, I think it is enough for today๐Ÿ˜† .

BAHASA INDONESIA

Minggu ini adalah minggu pertama tahun akademik baru di Belanda. Jadi tentu saja sebagai akibatnya, kehidupan di TU Delft juga menjadi semakin menyibukkan dan “lebih banyak aktivitas” juga. Misalnya aja, ketika aku berangkat kerja jam 8:15 pagi tadi, jalanannya rame banget dong dan ada banyak banget yang bersepeda! Hahaha๐Ÿ˜† . Sudah lama juga di Delft nggak kayak gini di musim panas! (Walau tentu nggak mengherankan juga sih ya karena liburan musim panas). Dan sebagai akibat lebih jauhnya lagi, aku juga menjadi semakin sibuk deh, hahaha๐Ÿ˜†

Workshop

Anyway, seperti yangย kubilang sebelumnya, hari ini aku ada workshop mengenai aplikasi sebuah metode matematika di bidang teknik sipil di sebuah perusahaan riset di Delft. Workshop-nya memang amat menarik dan tujuan utama aku ingin terlibat dalam workshop ini juga tercapai, yang mana mendapatkan pengalaman mengenai bagaimana cara mengadakan workshop mengenai metode matematika ini di kehidupan nyata. Lebih jauh lagi, dan juga apa yang harus dilakukan selanjutnya, risetnya akan diarahkan kemana, dll. Menarik banget!

Tapi workshop-nya mengambil waktu satu hari jadi rasanya ya capek juga! Hahaha๐Ÿ˜†

Kelas Bahasa Belanda

Sebenarnya pertemuan pertama kelas bahasa Belandaku adalah hari ini. Tapi, yah, karena aku ada workshop-nya itu, jadi aku nggak masuk deh. Ya, artinya akibatnya di pertemuan selanjutnya aku akan mengikuti tes listening yang lebih panjang deh (jadi ada tes listening wajib gitu dengan komputer setelah setiap pertemuan).

Yak, rasanya cukup segini saja cerita hari ini๐Ÿ˜† .

16 thoughts on “#1278 – First Day of The Week

  1. menyenangkan itu bisa liburan panjang ya zil.. aahh,, aku kangen masa masa kuliah dengan liburan panjangnya. walopun disini gak ada liburan summer seh, tapikan liburnya pasti bertepatan dengan summer, hihihi

    1. Iya, enaknya kehidupan mahasiswa ya Niee, banyak libur panjangnya, hahaha๐Ÿ˜€ . Aku juga dapat jatah cuti sih. Tapi kan kalau mau libur harus cuti dulu gitu. Sensasinya tetap beda dari libur panjang yang otomatis didapat kayak para mahasiswa itu, huahaha๐Ÿ˜† .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s