#1261 – Verhuizing: Klaar!*

ENGLISH

Finally, as of today, I have officially moved to my new apartment as I have moved all of my stuffs here. Yay! Btw, the reason I choose today as my moving day is because as of today, an internet connection is successfully installed in my apartment! Huahaha πŸ˜† . Of course this factor is an important one for me πŸ˜› . Btw, this internet connection is a free one because it is a facility from TU Delft. Because as an employee of TU Delft, I am entitled for it πŸ˜€ . Not bad.

And yes, the moving experience is much better than last year because this time I did not have to move everything in one day. So in the past two weeks I moved a little bit of my stuffs everyday. Well, I always try to do some light exercise (biking, mainly, during the summer period like now) everyday anyway; so I could as well add an extra purpose (moving some of my stuffs along the way) in that activity in the past a few weeks too, hahaha πŸ™‚ . I moved the big part of my stuffs (big suitcases filled with my clothes) in the weekends because obviously I could not bring my suitcase while biking, hahaha πŸ˜† . Β But anyway, I am quite glad that it is done now.

Anyway, by popular demand (lol), I have decided to post a few pictures of my new apartment πŸ˜€ . As I said, I really like this new place because it offers much “more proper and better” living situation than any boarding house or studio or shared apartment that I have ever lived in.

Well, there are still a few things that we want to buy though, like a new big garbage bin for the kitchen and a lighter; but still, overall, everything has been set up nicely and there is not so much things we need to add on. There are also still a few other things to arrange too, like a new TV subscription and returning my old apartment’s keys for example.

* Moving: Done! (in Dutch)

BAHASA INDONESIA

Akhirnya, mulai hari ini, aku sudah secara resmi pindahan ke apartemen barukuΒ loh karena semua barang-barangku sudah kupindahkan kesini. Yay! Btw, alasan aku memilih hari ini adalah karena koneksi internet mulai terpasang di apartemenku mulai hari ini! Nyahahaha πŸ˜† . Tentu saja ini satu faktor yang amat penting bagiku ya πŸ˜› . Btw, koneksi internet ini gratis loh soalnya ini fasilitas dari TU Delft gitu. Sebagai karyawan TU Delft, aku berhak mendapatkan koneksi internet gratisan πŸ˜€ . Lumayan kan.

Dan memang, pengalaman pindahan tahun ini lebih baik daripadaΒ tahun laluΒ karena kali ini aku tidak harus memindahkan semuanya dalam satu hari. Jadi, dua minggu belakangan ini aku memindahkan barang-barangku sedikit demi sedikit setiap hari gitu. Ya, karena toh aku selalu berolahraga ringan (seringnya sih bersepeda di musim panas kayak sekarang ini) setiap hari kan; jadilah aku bisa menambah manfaat (sekalian mindahin barang) di aktivitas ini selama beberapa minggu belakangan, hahaha πŸ™‚ . Aku memindahkan sebagian besar barangku (koper besar berisi pakaian-pakaian) di akhir pekan karena tentu saja aku nggak bisa membawa koper besarku itu sambil bersepeda, hahaha πŸ˜† . Ah, tapi bagaimanapun juga, lega juga semuanya sudah selesai sekarang.

Ngomong-ngomong, by popular demand (lol), aku memutuskan untuk mengunggah beberapa foto apartemen baruku deh πŸ˜€ . Seperti yang kubilang, aku suka tempat baru ini karena tempat ini menawarkan situasi buat hidup yang “lebih baik dan layak” gitu deh daripada situasi di kos atau studio atau shared apartment yang sudah pernah aku tinggali sebelumnya.

Ya, memang masih ada beberapa hal yang mesti kita beli sih, seperti misalnya membeli keranjang sampah besar buat dapur dan satu lighter; tapi, secara keseluruhan, semuanya sudah tertata rapi dan nggak banyak yang perlu ditambah. Dan masih ada beberapa hal lain yang mesti aku urus juga, seperti langganan TV dan juga mengembalikan kunci apartemen lamaku misalnya.

* Pindahan: kelar! (dalam bahasa Belanda). Iya, kata “kelar” itu asalnya dari kata “klaar” dalam bahasa Belanda yang artinya sama.

Advertisements

23 thoughts on “#1261 – Verhuizing: Klaar!*

  1. Arman says:

    Apartment nya bagus… πŸ™‚

    Ternyata kelar itu dari bhs belanda ya… hehehe

  2. nyonyasepatu says:

    Zi, ini sih keren bgt tempatnya, aku suka lantainya hehe

  3. yance says:

    wahhh kerenn banget apartemennya ko…luas gitu yahhh, dan perabotannya pun bagus….sukaaaa!

  4. ladeva says:

    Zilkooo…apartemen barunya keren ish! πŸ˜€
    Semoga betah ya di sana, kalau gak betah dikasih ke aku aja hahaha *ngarep* πŸ˜€

  5. monda says:

    Perabotannya cakep dan pantrynya bikin ngiler … bagus banget apartemennya Ko, luas ya

    • zilko says:

      Yup, pantry-nya memang keren! Dan enaknya itu kompornya pakai api jadi proses masaknya bisa lebih cepat deh (sebelum ini cuma pakai kompor listrik, hahaha πŸ˜€ ). Iya, apartemennya memang luas πŸ™‚ . Selain kamarnya, area living room-nya juga oke banget πŸ˜€ .

  6. mariskaajeng says:

    wuidiiihh wohnung barunya keren bangeeet, keliatan cozy. pasti betah itu sih πŸ˜€

  7. ndutyke says:

    your apt looks homey and very kerennnnn! πŸ˜€

  8. […] before the summer holiday officially started ). I didn’t because I knew I would have to be moving to my new apartment in July so I couldn’t really plan anything for it. At first, I had a thought of planning a […]

  9. […] of the other things (other than moving to a new apartment) that kept me busy in mid-July was actually to write an abstract for a paper for a conference next […]

  10. […] but it was very HOT, and HUMID! So it was quite crazy. Plus, I haven’t been playing since I moved to my new place so it has been awhile. And a result, I was very rusty. Combining that with the heat, well, it was […]

  11. […] the first series ever where I could watch it live on TV! Before, since they aired the show before I moved in to my current apartment, I had to follow it in the internet, which meant there was some delay from the original airing […]

  12. […] I mentioned here when I just moved in to this apartment, I got free internet access at home. Yes, “free” […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s