#1240 – Live from London

ENGLISH

So here is a story. Now, like at the moment I am writing this post, I am in London! Huahaha πŸ˜† 😎 . My agenda in London this time is to attend a conference where my paper got accepted a few months ago. So now I have to travel to London to present this paper. Tomorrow morning the conference will start (actually I think there are a few “pre-event” activities that have started prior to tomorrow though), so today I flew to London.

Obviously I bring my laptop with me because I am here in London for work reason (so I have got a good excuse for that, lol πŸ˜† ). So that is why I can write this post. I am actually thinking of posting here regularly though. So in a way it will be like “live report” of this London trip, hahaha πŸ˜† .

Anyway, so, let’s start the story πŸ˜€ .

The city of London is so huge that it is served by SIX airports (Heathrow, Gatwick, London City, Stansted, Luton, and Southend). For this trip, I chose to fly to London City (LCY) Airport because of its perfect location. The conference is held like literally next to the airport, and so my hotel is therefore also very close to the airport. So in a way it feels like it is a private airport, lol πŸ˜† 😎 . Btw, I saw this airport during my previous visit to London last year though.

My flight was scheduled to depart at 14:00 from Schiphol Airport. So I took the InterCity from Delft Station at 11:05 and arrived at Schiphol at around 11:45. Because I already checked-in from home, I needed to just drop off my luggage at the KLM’s baggage drop off area at Schiphol. Btw, this baggage drop off is, in my opinion, the coolest machine in an aiport though.

KLM's Baggage Drop Off machine at Schiphol

KLM’s Baggage Drop Off machine at Schiphol

Anyway, long story short, I boarded my plane: A CityJet’s Avro RJ85 reg code EI-RJA flight number KL2467 (it was a codeshared flight between KLM and CityJet’s, one of Air France’s partner that is part of the whole Air France – KLM company πŸ˜† ). It was quite exciting because it was the first time I was flying an Avro RJ85 or BAe 146, hahaha. The plane took off from Schiphol’s runway 36L. About forty minutes later, it landed at runway 09 of London City Airport.Β And the view prior to landing was amazing though because we were flying over the city center of London. We flew over The Shard and Canary Wharf where a lot of office buildings stand.

The flight route today: Amsterdam Schiphol Airport (AMS) to London City Airport (LCY)

The flight route of today: Amsterdam Schiphol Airport (AMS) to London City Airport (LCY)

I think the market segment for the flight was mainly businessman, because most of the passengers today dressed like one (and kinda made me a bit “not proper” with my casual clothes, lol πŸ˜† (many people wore suit today and some of them even worked with their laptop on board)). Anyway, after we got off the plane, we had to pass through the immigration. It all pretty much went smoothly. Then I took my baggage, recharged my Oyster Card, and took a bus to get to my hotel. And here I am now.

Btw, here is the view of the hotel room (before I mess it up, lol πŸ˜† ).

Hotel room

Hotel room

This evening, I plan to go out with my friend who now lives in London. I won’t stay up for too long though because tomorrow I must get up in the morning for the conference, haha.

BAHASA INDONESIA

Jadi begini ceritanya. Sekarang ini, ya maksudnya saat ini ketika posting ini aku ketik, aku sedang berada di London!! Huahaha πŸ˜† 😎 . Agendaku di London kali ini adalah untuk menghadiri sebuah konferensi dimana paper-ku diterima beberapa bulan yang lalu. Jadi sekarang aku harus ke London untuk mempresentasikan paper ini gitu deh. Besok pagi konferensinya akan dimulai (sebenarnya aku kira ada beberapa aktivitas “pre-event” sih sebelum besok), jadilah hari ini aku terbang ke London.

Tentu saja aku membawa laptopku soalnya aku di London kan untuk urusan kerjaan (jadi ada alasan untuk itu, lol πŸ˜† ). Jadi itulah kenapa aku bisa menulis posting ini. Sebenarnya aku berpikir untuk menulis disini seperti biasanya. Jadi semacam “reportase live” dari London gitu, hahaha πŸ˜† .

Anyway, mari ceritanya kita mulai saja πŸ˜€ .

Kota London itu besar banget yang mana saking besarnya, kota ini dilayani oleh ENAM bandara dong (Heathrow, Gatwick, London City, Stansted, Luton, dan Southend). Untuk perjalanan kali ini, aku memutuskan untuk terbang ke Bandara London City (LCY) karena lokasinya sempurna banget. Konferensinya akan diadakan, dalam artian sebenarnya, di sebelahnya bandara, dan jadilah hotelku juga berada dekat banget sama bandara ini. Jadi rasanya bandara ini jadi udah kayak bandara pribadi gitu deh, lol πŸ˜† 😎 . Btw, aku pernah melihat bandara ini diΒ kunjunganku sebelumnya ke London tahun lalu.

Penerbanganku dijadwalkan berangkat jam 14:00 dari Bandara Schiphol. Jadilah aku naik InterCity dari Stasiun Delft jam 11:05 dan tiba di Schiphol sekitar jam 11:45. Karena aku sudah check-in dari rumah, aku tinggal memasukkan bagasiku di baggage drop off-nya KLM di Schiphol. Baggage drop off ini, menurutku, adalah mesin paling keren di bandara loh.

KLM's Baggage Drop Off machine at Schiphol

Mesin Baggage Drop Off-nya KLM di Schiphol

Anyway, singkat cerita, aku menaiki pesawatku: Sebuah Avro RJ85 milik CityJet dengan nomor registrasi EI-RJA nomor penerbangan KL 2467 (jadi ini adalah penerbangan codeshare antara KLM dan CityJet, yang merupakan partner-nya Air France yang mana merupakan bagian dari perusahaan Air France – KLM secara keseluruhan πŸ˜† ). Agak seru juga soalnya ini adalah kali pertama aku terbang dengan sebuahΒ Avro RJ85 atau BAe 146, hahaha. Pesawatnya lepas landas dari landasan pacu 36L Bandara Schiphol. Sekitar empat puluh menit kemudian, pesawat mendarat di landasan pacu 09 Bandara London City. Dan pemandangannya sebelum mendarat keren banget loh soalnya pesawatnya terbang di atasnya pusat kota London. Kami terbang di atasnyaΒ The ShardΒ dan Canary Wharf dimana ada banyak bangunan kantoran.

The flight route today: Amsterdam Schiphol Airport (AMS) to London City Airport (LCY)

Rute penerbangan hari ini: Bandara Amsterdam Schiphol (AMS) ke Bandara London City (LCY)

Aku rasa pangsa pasar penerbangan ini adalah orang-orang kantoran deh, soalnya penampilan kebanyakan penumpangnya seperti itu tadi (jadi aku sedikit merasa “salah kostum” dengan pakaianku yang kasual, huahaha πŸ˜† (kebanyakan orang pakai jas dong tadi di pesawat, dan di pesawat juga kerja pakai laptop)). Anyway, setelah keluar pesawatnya, kami harus melewati imigrasi. Dan semuanya berjalan lancar dah. Kemudian aku mengambil bagasiku, mengisi ulang Kartu Oyster-ku, dan kemudian naik bus menuju hotel. Dan disinilah aku sekarang.

Btw, inilah penampakan kamar hotelnya (sebelum aku acak-acak yah, huahaha πŸ˜† ).

Hotel room

Kamar hotel

Malam nanti, rencananya aku bakal makan malam bersama temanku yang kini tinggal di London. Aku nggak akan keluar malam-malam juga sih karena toh besok pagi harus bangun pagi untuk konferensinya, haha.

Advertisements

16 thoughts on “#1240 – Live from London

  1. mariskaajeng says:

    wooww Zilko asiknyaaa.. have fun there yak! ditunggu oleh-oleh ceritanya πŸ™‚

  2. nyonyasepatu says:

    Ziiiiiii, seneng yaaaa disana. Kamarnya pun cantik hehe

  3. ladeva says:

    Bakal berapa lama Ko di London? Kalo lagi trip jarang bawa laptop ya? Hehehe…aku mah malah bawa mulu πŸ˜€

  4. Arman says:

    wah iya keren banget itu bagage drop off nya! enak tuh begitu ya, jadi lebih cepet dan efisien ya…. πŸ™‚

    • zilko says:

      Iya, keren banget mesinnya πŸ˜€ . Bener, itu cepet banget lho makainya. Paling cuma 3 menit aja trus udah beres deh bagasi kita udah masuk. Tapi kelemahannya adalah: gak bisa tawar-tawaran kalau bagasinya kelebihan, huahaha πŸ˜† πŸ˜› .

  5. […] not much has been going on though, as I just came back to the Netherlands on Friday morning from my one-week conference trip to London. I did go to work that day, after coming back to Delft from Rotterdam Airport at around 11:00 in […]

  6. […] 4)”. Yes, it means that now I am back in London! Yes, for the second this this month, after my conference trip here two weeks ago, I am back to this city again! Huahaha . Even though this post being “Part […]

  7. […] way flight with easyJet from London (from any airports they served there, which were four of the six airports serving London: Gatwick, Stansted, Luton, or Southend). And of course in the end I chose the coolest one: London […]

  8. […] indeed I have flowin with a CityJet’s Avro RJ85 almost three years ago whenΒ I was flying from Amsterdam to London City Airport. But, well, it was such a loong time ago! LolπŸ˜† […]

  9. […] with the cool skyscrapers! This was one of the reasons why LCY was my favorite. I landed there in 2013 but didn’t take a video so I planned to do so this time, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s