Posted in General Life, Zilko's Life

#1238 – Warm Weather This Week

ENGLISH

This week, the weather in the Netherlands has been perfect all week long. The sun has been shining, there has barely been any cloud, and the temperature has been steady at around 22ºC. And as a result, now I appreciate how much work professional tennis players has put into their job. So, this afternoon, I had the last tennis lesson this period (and the next period will start in September. Still so long!😦 ); and the weather was so sunny and really hot.

One of the exercises we did today was a drill exercise where the instructor kept throwing balls to our side and we had to hit them back (and obviously we had to do all the running as part of the exercise, it was for the footwork as well). For me, the drill exercise went non-stop (literally) for around 10 minutes and afterward I felt so exhausted! Huahaha😆 . I mean, had the condition been a bit cooler, I think I would have not been as exhausted with the exact same exercise.

After my turn, I had to go to another court where I should play points against another person. At first, I was still exhausted and so I thought I needed to have a strategy of cuting the points length down. Therefore, I needed to take more risk by going to the net via drop shot or hit it short to play some volleys, hahaha😆 . Sometimes it didn’t work, but sometimes it did, haha.

Anyway, in the end, the most encouraging feedback of the day is that the instructor said that now I play better than I did four/five months ago (the last time I had him as an instructor in a lesson was around four/five months ago). Yay! An improvement is always good, right?🙂

BAHASA INDONESIA

Minggu ini, cuaca di Belanda bagus banget loh sepanjang minggu. Matahari bersinar cerah, nyaris tak ada awan, dan suhu udaranya stabil di sekitar 22ºC. Dan sebagai hasilnya, sekarang aku jadi semakin mengapresiasi kerja keras yang dilakukan para atlet tenis profesional deh. Jadi ceritanya, sore tadi, aku mengikuti les tenis terakhir periode ini (dan periode selanjutnya baru dimulai lagi September dong. Lama amat!😦 ); dan cuacanya pas lagi cerah dan panas-panasnya.

Salah satu latihan yang dilakukan di kelas tadi adalah latihan drill dimana pelatihnya terus melempar bola ke sisi lapanganku dan tentunya aku harus memukul bolanya kembali (dan tentu saja kami harus berlari-larian di lapangan ya untuk latihan ini, kan sekalian untuk melatih footwork). Untukku, latihan drill-nya berlangsung non-stop (dalam artian sebenarnya) selama sekitar 10 menit dan setelahnya aku merasa amat lelah! Huahaha😆 . Maksudku, andaikan kondisinya itu agak lebih sejuk sedikit, kayaknya aku nggak akan selelah itu deh dengan porsi latihan yang sama.

Setelah giliranku, aku harus pergi ke lapangan sebelahnya dimana aku bermain points melawan salah satu peserta les lainnya. Pertama-tamanya, karena rasanya masih capek banget, jadilah aku berpikir bahwa aku harus berstrategi dengan membuat poinnya berlangsung sependek mungkin. Oleh karenanya, aku memutuskan untuk mengambil lebih banyak risiko dengan maju ke net lebih sering via drop shot atau memukul bolanya agak pendek untuk memainkan pukulan volley, hahaha😆 . Kadang-kadang strateginya gagal sih, tapi kadangkala berhasil juga, haha.

Anyway, pada akhirnya, feedback yang paling menyenangkan yang aku terima tadi adalah pelatihnya bilang bahwa aku bermain lebih bagus loh daripada empat/lima bulan yang lalu (terakhir kali ia merupakan pelatih di salah satu les tenis yang kuikuti sekitar empat/lima bulan yang lalu). Yay! Sebuah kemajuan itu selalu bagus kan?🙂

7 thoughts on “#1238 – Warm Weather This Week

  1. “..the temperature has been steady at around 22ºC ..” Man I envy you .. I wish we could have it right here then we would not have to crank the AC at night! maybe we could slow down the global warming but noo … we have to use AC here otherwise we’ll become turkey in the thanksgiving not for long LOL:mrgreen:

    1. Cuaca di Belanda juga terkenal lumayan geje Dhe. Walau kalau hujan nggak akan pernah sederas hujan tropis seperti di Indonesia sih, hehehe🙂 . Tunggu aja Dhe, kalau rencananya sudah lebih matang pasti aku tulis disini, hehehe😀 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s