Posted in Random Thoughts, Thoughts

#1230 – Long Weekend Story

ENGLISH

As I said before, last weekend was another long weekend here in the Netherlands. But unlike the previous weekends where the weather was nice enough to go outside, the following photo pretty much sums up how it was last weekend:

Gloomy day in Delft
Gloomy day in Delft

Yeah, it was so gloomy and cloudy all weekend long, hahaha๐Ÿ˜† . Well, Sunday was a bit better though as I had a chance to practice a bit of my (tennis) serve for about 45 minutes. Speaking of which, it had been awhile since the last time I had a more dedicated “session” to practice my serve. So it was quite nice, hahaha๐Ÿ˜† *as if I were a pro, lol* .

The Amazing Race 5

Because of the gloomy weather so I basically could not leave my apartment and just stayed there the whole time. And because I already finished most of the works I needed to do at that point, so that there was no need to “catch up” on anything๐Ÿ˜€ . Besides, I don’t really like working at home anyway because at home I can’t be as efficient as I would like to be.

Anyway, so to spend the time I had during the weekend, I decided to do a marathon of The Amazing Race season 5. Yes, it is one of the older season of the Amazing Race that was aired like nine years ago in the US, huahaha๐Ÿ˜† . One reason why I chose this season over other seasons was simply because one of my all-time favorite teams on The Amazing Race, Charla and Mirna, originally raced in this season (they would later be called back to compete in the All-Stars Edition (season 11)).

IMO, season 5 is one of the nicest seasons of all. The contestants were overall very interesting, the drama and conflict was obviously there, and the destination was really good as well. And I think many destinations and tasks of this season became the inspiration for The Amazing Race Asia, as I noticed a lot of similarities, hahaha๐Ÿ˜† . And in the end I watched all 13 episodes in one weekend๐Ÿ˜€ .

Watching this season of the show, which was made nine years ago, made me realize how the show has evolved and learned from itself how to make the twists much more interesting. First of all, now it is filmed in HD so the resolution is much better. Secondly, in season 5, the Yield twist was introduced for the first time and it was available at each leg of the race (but obviously most of them was not used). Now, the U-Turn twist (pretty much an equivalent of a Yield) is much more awesome and is only present in two legs of the race. And so on.

So it was definitely very interesting!๐Ÿ™‚

BAHASA INDONESIA

Seperti yang aku bilang sebelumnya, akhir pekan yang lalu adalah long weekend lagi di Belanda. Tapi tidak seperti beberapa akhir pekan sebelumnya dimana cuacanya enak untuk dibuat pergi keluar, foto berikut ini cukup mewakili suasana akhir pekan yang lalu ini:

Gloomy day in Delft
Gloomy day in Delft

Ya, cuacanya muram banget dan berawan gelap sepanjang akhir pekan, hahaha๐Ÿ˜† . Ya, hari Minggunya agak mendingan sih soalnya aku ada sedikit kesempatan untuk latihan serving (tenis) selama sekitar 45 menit. Ngomong-ngomong, udah lumayan lama juga loh semenjak terakhir kali aku memiliki “sesi” khusus untuk berlatih serving-ku. Jadi agak menyenangkan juga, hahaha๐Ÿ˜† *berlagak kayak pemain pro aja, lol* .

The Amazing Race 5

Karena cuaca yang muram banget itu, pada dasarnya aku nggak bisa meninggalkan apartemen deh dan di rumah aja sepanjang waktu. Dan karena aku sudah menyelesaikan hampir semua pekerjaan yang harus sudah aku selesaikan sampai waktu itu, nggak ada perlunya bagiku untuk “nyicil” kerjaan๐Ÿ˜€ . Di samping itu, aku juga nggak terlalu suka bekerja dari rumah sih karena di rumah aku tidak seefisien yang aku harapkan.

Anyway, untuk menghabiskan waktu di akhir pekan kemarin, aku memutuskan untuk maraton menonton The Amazing Race season 5. Ya, salah satu musim terlama dari The Amazing Race yang ditayangkan sekitar sembilan tahun yang lalu di Amerika, huahaha๐Ÿ˜† . Satu alasan mengapa aku memilih musim ini dan bukannya yang lain adalah karena salah satu tim yang paling aku suka di The Amazing Race, Charla dan Mirna, aslinya kan berkompetisi di musim ini (dan kemudian mereka diundang untuk berkompetisi lagi di Musim All-Stars (musim 11)).

Menurutku, musim 5 adalah salah satu musim yang terbaik deh. Kontestannya menarik-menarik, jelas ada beberapa drama dan konflik, dan destinasinya juga oke banget. Dan aku jadi merasa bahwa banya destinasi dan tugas-tugas di musim ini menjadi inspirasi untuk The Amazing Race Asia, karena aku mengamati ada banyak kesamaan, hahaha๐Ÿ˜† . Ya, dan pada akhirnya, aku menonton kesemua 13 episodenya dalam satu akhir pekan๐Ÿ˜€ .

Menonton musim ini dari acara ini, yang dibuat sembilan tahun yang lalu, membuatku merasakan bagaimana acara ini telah berevolusi dan belajar dari pengalamannya sendiri untuk membuat acaranya semakin menarik. Pertama-tama, musim-musim yang terbaru kan disyuting dengan kamera HD ya sehingga resolusinya juga lebih keren. Kedua, di musim 5, Yield baru diperkenalkan untuk pertama kalinya dan ada di setiap babak di race-nya (tapi tentu saja kebanyakan nggak terpakai). Sekarang, U-Turn (yang mana kurang lebih ekuivalen-nya Yield lah) lebih keren dan hanya ada di dua babak saja di satu musim. Dan sebagainya.

Jadi ya memang menarik banget dah!๐Ÿ™‚

4 thoughts on “#1230 – Long Weekend Story

    1. Iya Dev. Tapi kalau cuma gloomy masih oke lah, cuma kalau udah hujan baru deh males banget keluar, hahaha๐Ÿ˜† . Kemarin ini selain gloomy juga hujan gitu deh, hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s