Posted in PhD Life, Zilko's Life

#1193 – World Tennis Day and A Meeting

ENGLISH

World Tennis Day

Apparently, today, March 4th, 2013, is the inauguration of the World Tennis Day. Okay, that link is in Dutch and here is the official website. And because of that, you know, as a fan of tennis, the least that I can do is acknowledge it and mention it in this post, hahaha๐Ÿ˜† .

So, what did I do today to “celebrate” this day? Well, nothing (related to tennis) really๐Ÿ˜† . I was busy with my work the whole day today…

Meeting

Somehow, it has been six months since the day I started my position as a PhD Candidate at TU Delft. Time flies! And because of that, about three weeks ago I got a reminder that maybe it would be useful for me to have an informal six month meeting with my supervisory team; to discuss my progress, what to do now, how to proceed, and so on. Well, the main short-term goal should be the Go/No Go meeting set up 12 months, at the latest, since my position started.

Go/No Go meeting is a very important meeting during a PhD appointment in TU Delft. This is the point where the PhD appointment is going to be continued (in the case where the candidate shows the potential ability to finish the PhD project) or terminated (otherwise). So basically this six-month meeting is meant to monitor how the progress is after six months, so that the candidate is more likely to get a ‘Go’ during the Go/No Go meeting (or to stop even immediately otherwise).

So I had this meeting earlier this afternoon with my supervisory team (daily supervisor, promotor, and mentor). What I did was basically presenting what I have been doing the past six months and partial results; and also my future plan. It turned out to be okay (*phew*) and I have been on track so far.

Yeah, that is good news, for now. Because as from now, I think things are not getting any easier for me, hahaha๐Ÿ˜† . If so far there has been no real pressure or burden (well, actually not that there was not any), things are getting more serious now as I have huge tasks coming up…

So, wish me luck!๐Ÿ˜‰

BAHASA INDONESIA

World Tennis Day

Ternyata, hari ini, 4 Maret 2013, adalah inaugurasi dari World Tennis Dayย (Hari Tenis Sedunia) loh. Oke, link itu memang dalam bahasa Belanda, ini dehย website resminya. Dan karenanya, tahu lah, sebagai fans-nya tenis, setidaknya yang bisa kulakukan adalah menuliskannya di posting ini kan ya, hahaha๐Ÿ˜† .

Jadi, apakah yang kulakukan untuk “merayakan” hari ini? Hmm, nggak ada (yang berhubungan sama tenis) sih๐Ÿ˜† . Ini karena aku sibuk dengan pekerjaan seharian ini…

Meeting

Tak terasa, sudah enam bulan loh semenjak hari dimana aku memulaiย posisiku sebagai kandidat PhD (S3) di TU Delft. Waktu berlalu dengan cepat! Dalam rangka itu, sekitar tiga minggu yang lalu aku mendapatkan email reminder untuk mungkin mengadakan semacam rapat informal enam bulanan dengan tim supervisory-ku; untuk mendiskusikan kemajuanku, apa yang harus dilakukan sekarang, bagaimana ke depannya, dll. Ya, sasaran jangka pendeknya adalah pertemuan Go/No Go yang harus diadakan selambatnya 12 bulan semenjak posisiku dimulai.

Pertemuan Go/No Go adalah sebuah rapat yang amat penting bagi para kandidat PhD di TU Delft. Ini adalah masa yang menentukan dimana posisi PhD itu akan dilanjutkan (kalau kandidatnya menunjukkan potensi kemampuan untuk mampu menyelesaikan proyek PhD dengan sukses) atau diberhentikan (sebaliknya). Jadi pada dasarnya pertemuan enam bulan ini dimaksudkan untuk memonitor kemajuan setelah enam bulan gitu, sehingga si kandidat akan lebih siap dan bisa mendapatkan ‘Go’ di pertemuan Go/No Go (atau langsung berhenti).

Nah, jadilah aku ada pertemuan ini siang tadi dengan tim supervisory-ku (pembimbing harian, promotor, dan mentor). Yang aku lakukan pada dasarnya adalah mempresentasikan apa yang telah aku lakukan selama enam bulan terakhir dan sedikit hasil yang telah kudapat; dan juga rencanaku ke depannya bagaimana. Ternyata semuanya baik-baik saja (*fiuh*) dan sejauh ini aku berada di jalur yang benar.

Ya, memang ini berita baik, untuk sekarang. Karena mulai sekarang, semuanya nggak akan menjadi lebih mudah nih buatku, hahaha๐Ÿ˜† . Jika sejauh ini masih belum ada banyak tekanan atau beban (ya bukannya nggak pernah ada tekanan sih), semuanya akan menjadi lebih serius karena aku akan mulai mengemban tugas yang amat besar deh…

Jadi, doakan saya yah!๐Ÿ˜‰

13 thoughts on “#1193 – World Tennis Day and A Meeting

  1. hmm… Good news.. aku baru tau inaugurasi world tennis day, baru diresmikan taun ini ya?
    Thanks info nya ko, aku malah lebih duluan baca beritanya kamu nih..
    Next year kudu dirayain ya !! huahhaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s