Posted in General Life, Zilko's Life

#912 – New Month

ENGLISH

Here we are, in the second day of a new month, June 2011. Have you made some plans for this June? As for me, June is going to be another month of hardwork as I have several projects due this June. The good news is that I do not have any written exam this June, during the exam period weeks, because the only exam I have to take this quarter has been takenย last Monday (hopefully I pass the exam with good grade! Amen). I don’t know why but I think I am more suitable with the non-written type of an exam. Based on my experiences for almost two semester in Delft, I have performed better in non-written exam, hmmm. We will see, haha. Anyway, this means that I can make use all of my time focusing on those projects.

As for today, today is the Ascension Day, the beginning of the long weekend. I don’t know why but I decided to take this day off, like really an off day. I did not study nor work on my project. I even had a nap! Something that I rarely do since I moved to the Netherlands! It’s okay though, life needs a balance, right? A day off is also good.๐Ÿ˜›

Anyway, last night, the electricity went off again in my apartment. It was the second incident after this one in January. If at that time I was so stupid so patient with it as I knew the caretaker would fix it the next day, this time I could not just stand quiet. Why? Because, as mentioned earlier, today is the starting day of the longย weekend, which means the caretaker wouldn’t be working until Monday! I cannot just accept the situation and live in misery for the whole weekend, right? So, I called the emergency line (not the emergency line like 911 or police line though, but a number my apartment put in the caretaker’s door just in case an emergency is happening :P) as my situation was indeed an emergency๐Ÿ˜€. They gave a suggestion about how to fix the problem and it did not work. They warned me that they could send a mechanic but if they found something I own was the one causing the blackout, I could get charged. I told the lady it was a SUPER SILLY thought as I have not bought ANYTHING, including an oven nor microwave nor TV nor even a fan, nor anything that would need extra power. I was super sure it was not me who caused the blackout๐Ÿ™‚.So they sent a mechanic, whom did not speak English that well, to fix the problem for me, haha. After like one hour or so (yeah, so long), the mechanic came and the power was back on in my apartment. Good time!!

Anyway, lucky the power outage happened after I cooked my dinner. Had it happened before, I would have spent last night in misery and hunger in the darkness๐Ÿ˜† ! (the stove in my kitchen was an electric one). Well, even though it was still possible to cook in my neighbour’s room tho, haha…๐Ÿ˜›

Talking about a fan, now I am thinking about buying a fan though, as in the summer it can be quite hot in here (of course๐Ÿ˜† ), and I do not really like hot weather. But I am not sure if it is a good investment as a fan is practically useful only during the summer, not during fall, winter, nor spring. Plus, I have an aircon in my office. So, what do you think??

Anyway, in two weeks, a tennis tournament will be held in the Netherlands. It is the Unicef Open held in Rosmalen, near Den Bosch. It will be a joint event between ATP (men’s tour) and WTA (women’s tour). The level of the tournament will actually be the lowest in both ATP World Tour and WTA Tour though (ATP World Tour 250 and WTA International Tournament). But I am interested in the women’s lineups this year, as Kim Clijsters, Yanina Wickmayer, Svetlana Kuznetsova, Flavia Pennetta, and one of my favorite, Jelena Dokic, are all scheduled to participate. Some of the men’s lineups are also interesting. So, I decided to buy the final’s ticket of the tournament last week! Wow! I am already excited now! It will be my second tennis tournament I watch live after the ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam earlier this year. Hopefully my favorite players will make it to the final!๐Ÿ˜› Btw, the ticket’s price was kinda costy though, 49.55 euro for one person. This was even slightly more expensive than Rotterdam tournament, which level in ATP Tour was higher because it was an ATP World Tour 500 tournament. But maybe it is because Unicef Open is a joint even though, haha…

Unicef Open's Final Ticket

BAHASA INDONESIA

Disinilah kita, hari kedua bulan yang baru, Juni 2011. Apakah sudah pada membuat rencana untuk bulan Juni? Kalau aku sih, Juni akan menjadi satu bulan kerja keras lagi karena aku ada beberapa proyek yang harus selesai Juni ini. Berita baiknya adalah aku nggak akan ada ujian tertulis Juni ini di minggu ujian, karena satu-satunya ujian tertulisku kuarter ini sudah kuambilย Senin laluย (mudah-mudahan aku lulus dengan nilai baik! Amin). Nggak tahu ya, tapi rasanya aku memang lebih cocok dengan tipe ujian non-tertulis deh. Soalnya berdasarkan pengalamanku selama hampir dua semester di Delft, aku mendapat hasil lebih baik di ujian-ujian non-tertulis deh, haha. Ini artinya aku bisa menggunakan seluruh waktuku fokus pada proyek-proyek itu.

Untuk hari ini, hari ini adalah hari Kenaikan Isa Almasih, alias permulaan dari long wiken. Nggak tahu kenapa tapi aku koq malah menggunakan hari ini untuk santai-santai saja, beneran nyantai lho. Aku nggak belajar atau mengerjakan proyek. Bahkan aku tidur siang tadi! Suatu kegiatan yang sangat jarang kulakukan semenjak pindah ke Belanda! Nggak papa sih, hidup ini kan perlu keseimbangan toh? Satu hari libur oke juga lah.๐Ÿ˜›

Ngomong2, semalam, listrik di apartemenku mati lagi. Ini adalah insiden kedua setelahย yang satu iniย bulan Januari lalu. Kalau waktu itu akuย bodoh bangetย bisa sabar banget karena aku tahu keesokan harinya caretaker-nya bakal memperbaiki masalah ini, kali ini aku nggak bisa dong diam-diam saja. Kenapa? Ya karena seperti yang kuutarakan di atas, hari ini adalah permulaan dari long wiken, yang artinya caretaker-nya nggak akan kerja sampai Senin! Nggak bisa dong aku menerima-menerima saja situasi ini dan hidup dalam penderitaan selama akhir minggu, ya nggak? Jadi, aku menelepon nomer telepon darurat (bukan nomer telepon darurat kaya 911 ato nomer telepon polisi sih, tapi nomer telepon darurat yang memang oleh apartemenku ditempel di pintu ruang caretakernya andai sesuatu yang darurat terjadi :P) soalnya situasiku kan darurat juga dong๐Ÿ˜€. Mereka memberiku saran untuk menyelesaikan masalah ini tapi nggak berhasil tuh. Kemudian mereka memperingatkanku kalau mereka mengirim mekanik dan mekanik menemukan bahwa sesuatu yang kumilikilah yang menyebebabkan mati lampu, aku bakal kena charge. Langsung dong aku bilang ke orangnya kalau itu adalah pikiran yang SANGAT KONYOL karena aku nggak pernah membeli APAPUN, termasuk oven atau microwave atau TV atau bahkan kipas angin, atau apalah yang bakal memakai yang namanya listrik ekstra. Aku super yakin kalau bukan sesuatu yang kumilikilah yang menyebabkan mati lampu๐Ÿ™‚. Nah, akhirnya mereka mau deh mengirim seorang mekanik, yang nggak terlalu bisa ngomong Inggris, untuk memperbaiki masalah ini, haha. Setelah sejam (lama juga ya), akhirnya mekaniknya tiba juga dan akhirnya listrik di apartemenku kembali nyala. Lega deh!!

Eh, untungnya mati lampunya terjadi setelah aku masak makan malam lho! Kalau enggak kan aku bakal melewatkan semalam dengan kesedihan dan kelaparan, di tengah kegelapan๐Ÿ˜† ! (kompor di dapurku adalah kompor listrik). Walo sebenernya bisa sih ya nebeng masak di kamar tetangga, haha…๐Ÿ˜›

Ngomongin tentang kipas angin, aku beneran lagi mikir untuk beli kipas angin nih, soalnya di musim panas ini bisa lumayan panas disini (ya iyalah๐Ÿ˜† ), dan aku kan nggak suka cuaca panas. Tapi di sisi lain aku nggak yakin juga kalau kipas angin adalah investasi yang baik karena kan kepakenya cuma pas musim panas aja, sementara di musim gugur, dingin, dan semi nggak akan kepake. Plus, aku juga ada AC sih di kantor. Jadi enaknya gimana yah??

Ngomong-ngomong, dalam dua minggu, sebuah tenis turnamen akan diadakan di Belanda. Turnamennya adalahย Unicef Openย yang akan diadakan di Rosmalen, di dekat Den Bosch. Ini akan menjadi event gabungan antara ATP (tur petenis pria) dan WTA (tur petenis wanita). Level turnamennya adalah level terendah di Tur Dunia ATP ataupun Tur WTA sih (ATP World Tour 250 dan WTA International Tournament). Tapi aku tertarik dengan daftar nama peserta yang wanita nih, soalnya Kim Clijsters, Yanina Wickmayer, Svetlana Kuznetsova, Flavia Pennetta, dan satu favoritku, Jelena Dokic, dijadwalkan ikutan. Beberapa petenis prianya juga lumayan menarik. Jadi, minggu lalu aku memutuskan untuk membeli tiket final turnamen ini! Wow! Sudah excited nih! Ini akan menjadi turnamen tenis kedua yang kutonton setelahย ABN Amro World Tennis Tournamentย di Rotterdam awal tahun ini. Mudah-mudahan petenis favoritku masuk final deh!๐Ÿ˜› Btw, tapi tiketnya lumayan mahal juga ya, 49,55 euro seorang. Harganya sedikit lebih mahal daripada tiket final turnamen di Rotterdam itu lho, yang mana levelnya di Tur ATP padahal lebih tinggi soalnya ada di level ATP World Tour 500. Tapi mungkin ini karena event ini adalah event gabungan yah, haha…

6 thoughts on “#912 – New Month

    1. iya nih Bu Guru, sedang dipikir2, tp masih gak yakin soalnya praktis kepake cuma 2 bulan (dalam satu tahun) atau kurang. Pas summer juga kadang2 suhunya drop koq, jadi lumayan dingin dan sejuk juga, hahaha…๐Ÿ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s